02 / 05 / 2024

bağış tapu iptali

bağış tapu iptali

Gayrimenkul sahibi taşınmazını istediği kimseye bağışlayabiliyor. Peki, hak kaybı yaşadığını düşünen mirasçı bunu bozabilir mi? Tapuda bağış iptali nasıl yapılır? İşte dava örneği..

Tapu sahipleri dikkat! Geri sayım başladı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Tapu sahipleri dikkat, bu tarihi sakın kaçırmayın...

Tapu iptali kaç yıl sürer?

Tapu iptaline dair bilinmesi gereken birtakım hususlar vardır. Tapu iptali davası açacak kişiler, bu davanın nasıl bir dava olduğunu ve şartlarının neler olduğunu araştırmaktadır. İşte detaylar!

Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul edinmeye karar veren vatandaşlar, o kişiye ait tapu bilgilerini sorgulamak ve öğrenmek istiyor. Peki başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, bu konuya dair detayları öğrenmek istiyor. Hisseli tapu nedir, Hisseli tapu başkasına satılır mı? İşte merak edilen ayrıntılar…

Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Evin tapusunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir?

Tapu işlemi yapmak isteyen vatandaşlar, gerçekleştirecekleri işlemlerden önce araştırmalar yapıyor. Bunlardan bazıları da başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Evin tapusunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Tapu iptali hangi durumlarda yapılır?

Tapu iptal davaları yapılmaktadır. Tapu iptali hangi durumlarda yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Tapunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? 

Tapu sorgulama günümüzde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Tapunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? İşte başkasına ait tapu sorgulama...

TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ iptal işlemi nereden yapılır? TOKİ sosyal konut başvuru iptal etme!

TOKİ sosyal konut başvurularına dair bazı detaylar merak ediliyor. Onlardan biri de TOKİ başvuru iptal işlemi. İşte merak edilen detaylar!

TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ başvurusu iptal edilince para iadesi yapılır mı?

TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları daha ilk günlerden rekor seviyelere ulaştı. Peki yapılan TOKİ başvuruları nasıl iptal edilir? TOKİ başvurusu iptal edilince para iadesi alınabilir mi?

Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Tapu işlemlerine dair pek çok husus merak ediliyor. Onlardan biri de “Başkasına ait tapu bilgileri sorgulama işlemi” İşte merak edilen ayrıntılar!

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları tapu konusunda merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte sorulan soruların yanıtları!

Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemine ifraz deniyor. Peki, bu işlemin iptali mümkün mü? Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz?

Tapu iptali davası kanunsuz bir şekilde düzenlenen tapu kaydının yeniden hukuka uygun hale getirilmesi için açılan bir davadır. Peki, Tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz? İşte konu hakkında tüm detaylar...

bağış tapu iptali Haberi

bağış tapu iptali

Tapuda bağış iptali nasıl yapılır?

Gayrimenkul sahipleri, taşınmazları üzerinde istediği tasarruf hakkına sahip oluyor. İsterse taşınmazını çocuklarından bir tanesine bağışlayabiliyor.


Bu durum vefat durumunda diğer mirasçıların saklı payının ihlaline neden olabiliyor. Bu gibi hallerde tapıda bağışın iptali istenebiliyor. Peki, tapuda bağış iptali nasıl yapılır?


Tapu iptali için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat edilmesi gerekiyor. Tapuda bağış iptali dava örneği aşağıda yer alıyor.


T.C.

YARGITAY

2. HUKUK DAİRESİ

E. 2010/17326

K. 2011/6399

T. 11.4.2011

• AİLE KONUTU ( Aile Kontu Olması Nedeniyle İpoteğin Kaldırılması – Evlilik Birliği İpotek Veren Davalının Yargılama Devam Ederken Ölümü Nedeniyle Sona Erdiğinden Davanın Konusuz Kaldığı )

• İPOTEĞİN KALDIRILMASI ( Aile Konutu – Evlilik Birliği Ölümle Sona Erdiğinden Konusuz Kalan Davanın Reddi Gereği )

4721/m. 194

ÖZET : Dava, aile konutu olması sebebiyle ipoteğin kaldırılmasına ilişkindir.Evlilik birliği ölümle...