04 / 05 / 2024

Bağlar imar planı

Bağlar imar planı

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, ilçe için hazırladığı kentsel dönüşüm raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Projenin onaylamasıyla ilgili çalışmalara önümüzdeki aylarda başlanması planlanıyor.

Bağlar'da dönüşüm 4 ay sonra başlayacak!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına 4 ay sonra başlanacağı açıklandı.

Bağcılar Bağlar Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağlar Mahallesi, 536 Parsel ve 3256 Ada 2 Parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Kıbrıs'ın imar planı çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Kıbrıs Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa, Yeniboğaziçi , İskele imar Planı çalışmalarında gelinen son noktayı değerlendirdi. Zurnacılar, imar planı hazırlanırken bölgenin birçok faktörünün göz önüne alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bağcılar imar yolu ön projesine ilişkin imar planı tadilatı askıda!

Bağcılar İlçesi, İnönü Caddesi ile Bağcılar Asfaltı Caddesi arası imar yolu ön projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıda...

Beykoz Çavuşbaşı’nda imar planı çalışmaları başlıyor!

Beykoz Çavuşbaşı Mevkii Elmalı havzası imar planları sorunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Belediyesi ve İSKİ’nin ortak gayret ve çabalarıyla çözülüyor, imar planı çalışmaları yakında başlıyor. 

Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesi imar planı askıya çıkarıldı!

Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesi, 77 ada, 1 parsele ( Plan Notu ) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Bağcılar Kirazlı Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Bağcılar Kirazlı Mahallesi, 2687 ada, 1, 2, 3 ve 13 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Bağcılar Mahmutbey'deki tescil dışı alanların imar planı askıda!

Bağcılar İlçesi, Mahmutbey Mahallesi, 2308 ada, 4 parsel ve kuzeyindeki tescil dışı alana ilişkin imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Bağcılar Sancaktepe Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Bağcılar İlçesi, Sancaktepe Mahallesi, 187 ada, 1, 2, 3, 4, 5 parseller ve bu parsellerin doğusunda ve batısında bulunan tescil dışı alana ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Avcılar'ın 100 yıllık imar planı hazır!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Avcılar'ın 100 yıllık imar planını yaptıklarını söyledi.

Bağcılar Kirazlı imar planı değişikliği askıda!

Bağcılar İlçesi, Kirazlı Mahallesinde yer alan 597 parsel ve 2873 ada 6 parsellerin bir kısmı ile 3235 ada 1 parsel ve 597 parselin doğusundaki kadastral boşluğa ilişkin imar planı değişikliği askıda...

Bağcılar Yüzyıl Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Bağcılar'a bağlı Yüzyıl Mahallesi, 1974 ada, 1, 2, 3 parseller ile bir kısım tescil harici alana ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıda..

Bağcılar Kemalpaşa 1/5000 imar planı askıda!

Bağcılar İlçesi'nin Kemalpaşa Mahallesi'ndeki bir kısım tescil dışı alana ilişkin imar planı askıya çıktı..

Bağcılar Bağlar Mahallesi imar tadilatı askıda!

Bağcılar İlçesi'ne bağlı Bağlar Mahallesi'ndeki bir alana ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Bağlar imar planı Haberi

Bağlar imar planı

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, ilçe için hazırladığı kentsel dönüşüm raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bağlar Belediyesi, Hüseyin Beyoğlu'nun başkanlığa gelmesinden sonra ilçede bulunan çarpık kentleşme ve metruk yapılar hakkında büyük bir mücadeleye başladı. 

Tehlikeye neden olan birçok harabe ve metruk yapı yıkılırken, aynı durumda bulunan diğer yapıların yıkılması için ise çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Eski Bağlar bölgesini kapsayan kentsel dönüşüm ile ilgili hazırlanan rapor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Bakanlığın raporu onaylaması hakkında çalışmalara önümüzdeki aylarda başlanması planlanıyor.

Bölgede kentsel dönüşüm raporu hazırlayan ilk belediye olduklarından bahseden Bağlar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü teknik personeli Fırat Kılıç, "Maalesef Bağlar’da eski yapılar çok fazla. Evler üst üste yan yana inşa edilmiş. Mühendislik hizmeti olmadan yapılmış. Bu yapılar deprem...