03 / 05 / 2024

bakan berat konut kredisi faiz oranları açıklaması

bakan berat konut kredisi faiz oranları açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor' programı kapsamında Kahramanmaraş'da ekonomideki değişimler ve bankaların konut kredisi faiz oranları ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Bakan Özhaseki: Arz talep dengesini sağlayıp konut fiyatlarını düşüreceğiz!

Bakan Özhaseki, konut fiyatlarındaki arz talep dengesini sağlamak için bakanlıklarının çalışmalar sürdürdüklerini belirterek, "2-3 seneye kalmaz biz bu dengeyi yerine oturtarak fiyatların aşağı geleceğini göreceğiz" dedi. İşte Bakan Özhaseki'nin konuya ilişkin açıklaması...

Kahramanmaraş Afşin'deki deprem konutları yükseliyor!

Depremlerden en fazla etkilenen yerleşim birimleri arasında bulunan Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanığı Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yapılan kalıcı konutların inşası sürüyor.

15 yıl vadeli 'gerçek mortgage' geliyor! Orta direk ev sahibi olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut kredisi ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bakan Nebati, konut sektörünü canlandıracak ‘gerçek mortgage’ için hazırlıklar olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kiracılarına müjde! Kira yardımı fiyatları arttı! Bu fırsat kaçmaz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum anahtar teslim töreninde kiracılar için müjde verdi. Bakan Kurum, konut fiyatları ve kira fiyatlarını düşürmek için yeni projelerin olacağını açıklarken, Konut yardım ücretlerinin de yükseleceğini belitti. İşte detaylar…

Kira ve konut fiyatlarının sebebi emlakçılar mı? İktidar emlakçılar için düğmeye bastı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut sektöründe olağan dışı fiyat artışlarına yönelik kapsamlı bir çalışma başlatıldığını açıkladı. Bakan Nebati, konut sektöründeki olağan dışı fiyat artışlarını yakından takip edildiğini belirtirken “Konuyu mercek altına aldık. Gereken neyse yapıyoruz, yap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berat Albayrak çıkışı: Çok çaba sarf etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni’nde 'Karadeniz'de keşfedilen gazın ne zaman kullanıma gireceğini' açıkladı. Erdoğan konuşmasında eski bakan Berat Albayrak hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.

Anne babaya bakan evlada konut devri nasıl yapılır?

Sık sık tartışma konusu olan anne - babaya bakan evlada konut satışında nelere dikkat edilmeli? 

Berat Albayrak evini taşıdı iddiası!

Korkusuz Gazetesi köşe yazarı Can Ataklı, Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ın taşındığı iddiasını köşesinde kaleme aldı. 

Türk Lirası'nda 2 yılın en hızlı yükselişi!

Dolar/TL kuru, Merkez Bankası'nda yaşanan başkanlık değişimi, ABD'de Joe Biden'ın başkanlık yarışını önde tamamlaması, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa haberleri sonrasında yeni haftaya sert düşüşle başladı. Türk Lirası, dolar karşısında yüzde 5 değer kazanarak 8.02 seviyesini gördü.

Berat Albayrak'ın istifa sessizliği sürüyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sağlık koşullarını gerekçe göstererek istifa ettiğini duyurdu. Saatler geçmesine rağmen hâlâ istifanın kabulüne ya da reddine ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Berat Albayrak: Türkiye ekonomisi bir dönüm noktasında, yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ekonomisinin bir dönüm noktasında olduğunu söyleyerek "Yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi" ifadelerini kullandı.

Berat Albayrak: Son veriler ekonominin büyüme patikasına girdiğini destekliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, son verilerin, Türkiye ekonomisinin büyüme patikasına girmesini destekleyecek şekilde rotasında ilerlediğini gösterdiğini söyledi.

bakan berat konut kredisi faiz oranları açıklaması Haberi

bakan berat konut kredisi faiz oranları açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor' programı kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kahramanmaraş İş Dünyası Buluşması'na katıldı. Albayrak; "Konut kredisi faizleri ortalama 14 puan düştü" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Berat Albayrak katıldığı 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor' programında sektöre dair önemli açıklamalarda bulundu.

Albayrak, geçen yılı enflasyonda, kurda, faizlerde ve büyümede tüm olumsuz beklentilerin üzerinde bir performansla kapattıklarını dile getirerek şöyle devam etti:

Berat Albayrak, "Merkez Bankasının politika faizini 11,25'e indirmesine paralel olarak kredi faizleri de hızla gerilemeye devam ediyor. Böylece, bir önceki yılın ocak ayına göre ticari kredi faizleri ortalama 14 puan, konut kredisi faizleri ortalama 14 puan, ihtiyaç kredisi faizleri 16 puan, taşıt kredisi faizleri ise 15 puanın üzerinde geriledi. Bildiğiniz gibi kamu...