28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Afşin'deki deprem konutları yükseliyor!

Kahramanmaraş Afşin'deki deprem konutları yükseliyor!

Depremlerden en fazla etkilenen yerleşim birimleri arasında bulunan Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanığı Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yapılan kalıcı konutların inşası sürüyor.



Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde konutları yıkılan ve ağır hasar alan afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışmalar devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanığı Toplu Konut İdaresince (TOKİ) tarafından toplamda 1091 konutun yapılacağı alanda incelemeler yaptı. 

Paylaşılan detaylara göre, burada gazetecilere önemli açıklamalar yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, deprem sonrası normalleşmenin en hızlı gerçekleştirildiği ilçe olacaklarını dile getirdi.

Kahramanmaraş Afşin deki deprem konutları yükseliyor!

Yaptığı açıklamada asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden önce Afşin'in gelecek 50 yılını planladıklarını kaydeden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven şunları dile getirdi: "Hava sirkülasyonunun olduğu, termik santrallerin zararlı etkilerinin rastlanmadığı sağlam zeminli bu bölgede imar çalışmalarını tamamlamıştık.  Gelecek nesillerimizin daha güvenli ve temiz havası olan bir bölgede yaşamasını istemiştik. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremle beraber Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarına yer tahsisi çok hızlı oldu ve kalıcı konutların başlandığı ilk ilçelerden bir tanesi de Afşin oldu. Bugün itibarıyla 3 ayrı yerde 3 binin üzerinde kalıcı konutun inşası devam ediyor. Toplamda 1500 konutun inşa edileceği bölgenin ihalesi de önümüzdeki günlerde yapılacak. Dolayısıyla deprem sonrası normalleşmeyi en hızlı gerçekleştiren kent olacağız."


Geri Dön