30 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Afşin'deki 328 köy evi kış gelmeden tamamlanacak!

Kahramanmaraş Afşin'deki 328 köy evi kış gelmeden tamamlanacak!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden sonra yapım çalışmalarına başlanan 328 köy evinin kaba inşaatı tamamlandı. Evlerin inşaatının kış gelmeden tamamlanması planlanıyor.



T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinesinde "Türkiye Tek Yürek" kampanyası dahilinde Haziran ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Altaş, Hüyüklü, Nadır ve Soğucak mahallelerinde temelleri atılan tek katlı köy tipi kalıcı afet konutlarının inşaat çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, asrın felaketi olarak nitelendirilen söz konusu depremlerden en çok etkilenen mahallelerdeki afetzedelerin, 3 oda 1 salon şeklinde tek katlı şeklinde projelendirilmiş olan köy evlerine kıştan önce yerleşmesi için yoğun bir şekilde çalışılıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Anadolu Ajansı muhabirine konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ilçenin normalleşmesi ve yeniden inşası için yoğun bir çaba harcadıklarını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Hüyüklü Mahallesi'nde toplamda 80 konut planlandığını dile getiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, bu mahallede konut alanında yolları açtıklarını, şantiyeleri kurdıklarını belirtti.

Kahramanmaraş Afşin deki 328 köy evi kış gelmeden tamamlanacak!

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven açıklamasında geldikleri nokta itibarıyla çok sevinçli olduklarını, hızlı bir biçimde konutların ilerlediğini söyledi.

Açıklamasında kış gelmeden önce hak sahiplerine köy evlerinin teslim edileceğini düşündüğünü belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, burada yapılan çalışmaların bunu gösterdiğini söyledi.

HEP BERABER AYAĞA KALKACAĞIZ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kırsal Altaş, Nadır ve Soğucak mahallelerinde de inşaatların hız kesmeden devam ettiğine değinen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven kalıcı köy konutlarının inşasını depremde yıkımın en çok olduğu güney mahallelerinde başlattıklarını kaydederek, kış gelmeden önce bu konutların tamamlanmasını ve depremde konutlarını yitiren vatandaşları yeni sıcak yuvalarına kavuşturmak istediklerini söyledi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ayrıca 6 Şubat merkezli depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş olarak, Afşin olarak hep birlikte ayağa kalkacaklarını da sözlerine ekledi.

Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan Diyarbakır'daki Serin-2 Apartmanı onaylı projelere aykırı yapılmış!

Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor?

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL oldu! 


Geri Dön