28 / 04 / 2024

bakanlar kurulunun soma acele kamulaştırma kararı

bakanlar kurulunun soma acele kamulaştırma kararı

Bakanlar Kurulu, Soma'daki madencilik faaliyetleri kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Karar, Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte kamulaştırılacak o parseller

Newjoy'da yüzde 10 + yüzde 8 indirim!

Bebek ve genç mobilyasının uzman markası Newjoy, bakanlar kurulunun yüzde 10 KDV indirimine ek olarak yüzde 8 oranında indirim uyguluyor. Kampanya Şubat sonuna kadar tüm Newjoy konsept mağazalarında geçerli.

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm zamanı!

İzmir'in Çiğli, Kayseri'nin Kocasinan, Malatya'nın Yeşilyurt ilçelerine bağlı bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Bakanlar Kurulunun kentsel dönüşüm ve riskli alan ilanı ile acele kamulaştırma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Osman Avcıl: Kentsel dönüşümde yatırımcının önü açıldı!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği (ELMÜTDER) Başkanı Osman Avcıl, kentsel dönüşümde Bakanlar Kurulunun devreye girerek yatırımcının önünü açtığını, projelerin hızlanmasının önünde bir engel kalmadığını söyledi.

Naci Ağbal: Sur'da süratle inşaata başlanacak!

Maliye Bakanı Ağbal 'torba kanun' ile Sur'un yeniden inşa edilmesiyle ilgili düzenlemenin onanması üzerine, " Bu düzenlemeyle Bakanlar Kurulunun Sur ile ilgili riskli alan kararı üzerine, süratle inşaata başlanacak" dedi.

BMC'ye Sakarya Karasu'da yatırım yeri tahsis edildi!

Sakarya Karasu'da bulunan sınırları belirlenmiş alan, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'ye münferit yatırım yeri olarak tahsis edildi. Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sultangazi'deki riskli alan kararı Danıştay'dan döndü!

İstanbul Sultangazi’de 6 bin kişinin yaşadığı bir site için Bakanlar Kurulunun verdiği ‘riskli alan’ kararı Danıştay’dan döndü. Danıştay Ondördüncü Daire, 18 hektarlık alan için verilen kararının yürütmesini durdurdu.

Gaziosmanpaşa dönüşümünde imar planı süreci!

Avukat Mehmet Ali Keser Gaziosmanpaşa da yapılması planlanan Kentsel dönüşüme ilişkin olarak; Gaziosmapaşa'da 13 bölgede Bakanlar Kurulunun 24.12.2012 tarih ve 2012/4099 Sayılı kararıyla Riskli Alan ilan edilmiştir.

Ankara'daki kentsel dönüşüm Meclis'e taşındı!

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Bakanlar Kurulunun aldığı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilanına dayalı uygulamalara tepki gösterdi. Gök, TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Edinme kredisi puan desteği nedir?

Bakanlar Kurulunun kararı ile, kentsel dönüşüm kapsamında konut alma kredisine 400, iş yeri alma kredisine 300 baz puan faiz destek kararı çıktı. Peki, edinme kredisi puan desteği nedir?

Afyonkarahisar'da Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulacak!

Afyonkarahisar'da, Afyon Kocatape Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi iş birliğinde çalışmalarına başlanan "Teknoloji Geliştirme Bölgesi"nin, Bakanlar Kurulunun onayının ardından kurulacağı bildirildi. Veysel Eroğlu konuyla ilgili açıklama yaptı...

İstanbul Fatih'te kentsel yenileme alanları belirlendi!

BAKANLAR Kurulunun bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilmesine ilişkin karalan, Resmi Gazete'de yayımlandı. Şanlıurfa'da bazı bölgeler kentsel dönüşüm bölgesi, İstanbul Fatih'te ise bazı bölgeler kentsel yenileme alanı olarak belirlend

Valiler ne kadar maaş alıyor 2014?

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince, valiler, İçişleri Bakanlığının inhası, Bakanlar Kurulunun kararı ve Cumhurbaşkanının tasdiki ile tayin ediliyor. Peki, valiler ne kadar maaş alıyor 2014?

Valilerin merkeze alınması ne demek?

İçişleri Bakanlığının önerisi, Bakanlar Kurulunun kararı, Cumhurbaşkanının onayı ile atanan valiler, merkezde de görevlendirilebiliyor. Peki, bu şekilde valilerin merkeze alınması ne demek? İşte merkez valiliği..

bakanlar kurulunun soma acele kamulaştırma kararı Haberi

bakanlar kurulunun soma acele kamulaştırma kararı


Bakanlar Kurulu'nun Manisa ili Soma ilçesinde yürütülmekte olan madencilik faaliyetleri kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında 2014/6549 sayılı kararı bugün (24 Temmuz 2014 Perşembe) tarihli ve 29070 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Karara göre Soma'nın Eynez Köyü 420, 427, 431, 432, 433, 434, 435, 881 ve 882 numaralı parseller üzerindeki taşınmazlar, TKİ tarafından kamulaştırılacak... İşte o karar;


BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2014/6549


Manisa İli, Soma İlçesinde yürütülmekte olan madencilik faaliyetleri kapsamında ekli harita ile koordinat listesinde sınırları gösterilen saha içerisinde kalan ve ekli listede bulundukları yer ile parsel numaraları belirtilen taşınmazların Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 11/6/2014 tarihli ve 913 sayılı yazısı üzerine,...