14 / 05 / 2024

bakanlık fikirtepe çalışmaları

bakanlık fikirtepe çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Demirtaş, Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Böke, Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret etti...

Bakan Bolat resmen açıkladı! Geçici kapatma cezası geliyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, denetimler hususunda Bakanlık olarak çalışmalar yaptıklarını ve cezaların ciddi manada artırılacağını ifade etti. Aynı zamanda, geçici kapatma cezasının da önerileceğini söyledi.

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Cedit kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım çalışmaları devam ediyor. Genel Sekreter Yardımcı Sadık Uysal ile Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Sabahattin Yamak devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için yıkım çalışmalarına bugün itibariyle başlıyor. 

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Madnasa Zirve'de inşaat çalışmaları başlıyor!

AB Grup Holding tarafından Bodrum'da hayata geçirilen Madnasa Zirve ve Madnasa Türkbükü'nde çalışmalar hızlandı. AB Grup Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak projenin 2023'e kadar tamamlanacağını dile getirdi. 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Şanlıurfa'da yıkım çalışmaları tam gaz!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kenti daha güzel bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

KİPTAŞ Bağcılar Kirazlı'da yıkım çalışmalarını tamamladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar Kirazlı'da hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarında blok yıkım çalışmaları tamamlanıyor. Yakın zaman içerisinde projede temel atma işlemleri gerçekleşecek. 

Rize'de yıkım çalışmaları sona eriyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkım işlemleri aralıksız devam ediyor. 174 ofis ve 60 konutun tahliye edilmesinin ardından başlanan yıkım çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Antalya Demre'deki kaçak villa için yıkım çalışmaları başladı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkım çalışmaları başladı. Villa kısa süre içerisinde yıkılacak.

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projeyle ilgili son durumu aktardı.

bakanlık fikirtepe çalışmaları Haberi

bakanlık fikirtepe çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Veli Böke ile birlikte Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Mücahit Demirtaş, "Bakanlık olarak vatandaşın mağdur edilmesine göz yumamayız. O yüzden buradayız." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Demirtaş, sorunlardan haberdar olduklarını ve yatırımcıyı firma temsilcilerini Ankara'ya çağırıp çözüm önerilerini dinlediklerini söyledi. 

Demirtaş, sorunları vatandaşlardan dinlemek için Fikirtepe'ye geldiklerini söyledi ve şöyle devam etti; "Mağdurların temsilcileriyle önümüzdeki hafta salı günü bir araya gelerek her ada için sorunlar ve çözümleriyle ilgili bir çalışma süreci başlattığımızı deklare ettik. Tabii burada maalesef çadırda yaşamak zorunda kalan insanlar gördük. Bunlar için tabii ki üzüldük. Bunlar yatırımcı firmadan kira yardımını alamadıkları için çaresizlik içerisinde ancak kendi arsasına...