05 / 05 / 2024

bakanlık taşınmaz borcu

bakanlık taşınmaz borcu

2010-2021 yılları arasında belediyelere ait taşınmazlardan borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ABD'nin omzundaki dolar yükü artık taşınmaz halde! Fatura ağır olacak

Batı ülkeleri, ABD’nin enflasyonu düşürmek için izlediği agresif faiz politikasının ağır sonuçlarını masaya yatırdı. ABD'nin omzundaki dolar yükünün artık taşınmaz hale geldiği belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Acar Taşınmaz Değerleme Geliştirme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Acar Taşınmaz Değerleme Geliştirme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Kartal'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Öztürk tarafından kuruldu.

TCDD 1250 taşınmazı değerinden düşük bedelle kiraya verdi iddiası!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın zararı dört yılda 11 milyar 174 milyon TL'yi aştı. Ayrıca, 1250 taşınmazın düşük bedellerle kiralanarak kurumun zarara uğratıldığı belirlendi. 

Özen Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Özen Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Bahçelievler’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kadir Özen, Oğuz Özen ve Okan Özen tarafından kuruldu.

Arz Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Arz Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ayhan Yıldız tarafından kuruldu.

Kale Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Kale Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Kaçar ve Levent Özkülekçi tarafından kuruldu.

Demax Taşınmaz Alım Ve Satım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Demax Taşınmaz Alım Ve Satım Danışmanlık Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Demirdöven tarafından kuruldu.

D Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

D Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Kartal'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Şevki tolan ve Özgür Akdoğan Bulut ortaklığında kuruldu.

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31055 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vatan Taşınmaz Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Vatan Taşınmaz Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Arslan ve Nizametten Sözkan tarafından kuruldu.

Bakanlık tarafından kiralanan taşınmazlar meclis gündeminde!

Bakanlık tarafından kiralanan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

bakanlık taşınmaz borcu Haberi

bakanlık taşınmaz borcu

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2010-2021 yılları arasında belediyelere ait taşınmazlardan borçlarına karşılık Bakanlıkça satın alınanların sayısına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ağbaba, ''Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.'' diye konuştu.

Ağbaba, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre belediyelerin bu kanun kapsamına giren borçlarına karşılık taşınmazları Hazine ve Maliye Bakanlığınca satın alınabilmektedir. Belediyelerin bu Kanun kapsamına giren borçları böylece terkin edilmektedir.''

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın soruları:
1. 2010-2021 yılları arasında yıllara göre, belediyelere ait kaç adet taşınmaz mülk vergi borçlarına mahsuben idareye devredilmiştir? Devir işlemine konu olan bu taşınmazlar hangi belediyelere aittir...