05 / 05 / 2024

bakırköydeki riskli alanlar

bakırköydeki riskli alanlar

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun, "Bakırköy'de 7 mahallede acilen dönüşüm başlaması için riskli alan ilanı bekliyoruz" açıklaması üzerine Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği basın toplantısı düzenl

İstanbul'da 5 konuttan biri ‘riskli’ alanda! Tek tek açıklandı: Pendik, Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören ve Avcılar...

İstanbul’un Çevre Düzeni Planı raporunda, jeolojik açıdan riskli olduğu belirtilen bölgelerdeki konut alanlarının toplam konut alanları içinde yüzde 20.4’lük bir paya sahip olduğuna dikkat çekiliyor. İlçe ilçe riskli alanlar da açıklandı. 

İstanbul’da emlak fiyatları baştan aşağı değişti! Avcılar Fatih ve Bakırköy’de fiyatlar düşerken, kuzeyde fırladı!

Deprem felaketinin ardından beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarını etkiledi. Avcılar, Fatih, Bakırköy gibi riskli ilçelerde fiyatlar düşerken; daha sağlam olduğu söylenen kuzey bölgelerde ise talep patlaması yaşanıyor.

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Bakırköy Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kamusal alanların erişilebilir ve güvenli yerler olması amacıyla Mart ayında gerçekleştirdiği “Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

Bakırköy’deki riskli binaya kafes tipi güçlendirme!

1999 depreminin ardundan ‘yüksek riskli, orta hasarlı’ tespiti yapılan Bakırköy’deki bu binayı sahipleri terk etmek yerine, dış cephesini demir kafese alarak ‘güçlendirme’ yaptı. Uzmanlar ise bina daha da riskli oluşturuyor.

Bakırköyspor Vakfı binası arazisine 6 tenis kortu!

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu yaptığı açıklamada geçtiğimiz aylarda yıkılan Bakırköyspor Vakfı binasının bulunduğu alanda; yeni yapılan  spor alanlarının 19 Mayıs’ta açılacağını söyledi.

Bakırköy Kartaltepe Turizm Tesis Alanı imar planı askıda!

İstanbul Bakırköy İlçesi, Kartaltepe Mahallesi, 62 Adanın Bir Kısmına Ait Turizm Tesis Alanlarına ilişkin Plan Notu Değişikliği itirazı 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Bakırköy Pruva 34 Residence teslim tarihi!

Bakırköy Pruva 34 Residence projesinde rezidans, otel ve apart otel alanları yer alıyor. Doğa Şehircilik projesi Pruva 34 Bakırköy'de 4+1 fiyatları 5,5 milyon liradan başlıyor...

Bakırköy Sahil Apartmanı'nda 750 bin TL'ye 3+1!

Daire teslimlerinin hemen yapıldığı Bakırköy Sahil Apartmanı'nda toplamda 12 adet daire yer alıyor. Projede fiyatlar daire alanlarına ve kat planlarına göre değişiklik gösteriyor.

Bakırköy City Kartaltepe teslimleri!

Bakırköy City Residence'de dairelerin alanları 87 ile 217 metrekare arasında değişiyor. Proje Beyaz İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Peki Bakırköy City Kartaltepe teslimleri ne zaman yapılacak?

Beyaz İnşaat Bakırköy City satılık ev!

İstanbul Bakırköy ilçesi Kartaltepe Mahallesi'nde yükselen projede ev alanları 60 metrekareden başlıyor. Beyaz İnşaat Bakırköy City satılık ev ödemelerine göre 36 aya varan taksit sağlanıyor.

Kartaltepe Bakırköy City Residence satılık!

Kartaltepe Bakırköy City Residence satılık daire alanları 87 ile 217 metrekare arasında farklılık gösteriyor. Beyaz İnşaat imzası ile yükselen projede banka kredisi ile ödeme yapılabiliyor.

Koşuyolu Bakırköy City iletişim!

Koşuyolu Bakırköy City iletişim için 444 40 29 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Beyaz İnşaat imzasıyla hayata geçirilen projede konutların alanları 87 ile 217 metrekare arasında değişiyor.

bakırköydeki riskli alanlar Haberi

bakırköydeki riskli alanlar

Mimarlar Odası, Bakırköy'de yapılacak kentsel dönüşümün 'kiracı' statüsündeki Bakırköylüleri ve yerel esnafı göz ardı edeceği uyarısında bulundu. 


Mimarlar Odası Büyükkent Şube Sekreteri Ali Hacıalioğlu, Bakırköy Temsilcilik Sekreteri Selda Yentür, Bakırköy Temsilcilik Başkanı Mürsel Selçuk'un konuşmacı olarak katıldığı toplantıya basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda mahalleli katıldı. Osmaniye, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Sakızağacı, Yeni Mahalle, Zeytinlik, Cevizlik'i kapsayan riskli alan kararı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ardından da Bakanlar Kurulu'nun onayı gerekiyor. Riskli alan ilan edilecek mahalleler arasında Ataköy, Yeşilköy, Yeşilyurt ve Florya gibi mahalleler bulunmuyor. 


BAKIRKÖY'ÜN YÜZDE 78'İNİN ÇÜRÜK OLDUĞU İFADELERİ YANLIŞ 


Mimarlar Odası Bakırköy Temsilcilik Sekreteri Selda Yentür basın açıklamasında "Bakırköy'ün'% 78'inin çiirük' olduğu yönündeki ifadeler son derece yanlış, sorumsuzca ve kasıtlıdır. 1999 depreminin ardından toplumda yaşanan psikolojik ve sosyolojik travmanın etkisiyle, hızlı...