26 / 05 / 2024

bakü iş forumu türk şirketler

bakü iş forumu türk şirketler

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği üyesi 20 Türk firması, Bakü'deki İş Forumu'nda Azerbaycanlı iş adamlarıyla buluştu. Forumun açılış toplantısına Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakan Yardımcısı Sahip Memmedov da katıldı

Bakanlık duyurdu! 1453 personel alımı yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, iş arayanları yakından ilgilendiren haberi açıkladı. Bakan Bak, bakanlığın yurtlarında istihdam edilmek üzere 1.453 yurt yönetim personeli alınacağını duyurdu. İşte tüm detaylar.

Ayçiçek yağını bırak zeytinyağına bak! İşte 2022 Mart zeytinyağı fiyat listesi!

Geçtiğimiz haftalarda Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle Türkiye’nin ayçiçek yağı ihracatının olumsuz etkileneceği haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Yaşanan gelişmelerle ayçiçek fiyatları tarihi zirveye ulaşırken vatandaşlar alternatif olarak zeytinyağına yöneldi.

O ülkelerde 23 milyon kişi işsiz kalabilir!

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu (APEC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeni ile üye ülkelerin genelinde yaklaşık 23 milyon kişinin işsiz kalabileceği uyarısında bulundu.

Özbek-Türk İş Forumu Taşkent’te gerçekleştirildi!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirilen Özbek-Türk İş Forumu'na inşaat, sanayi, elektronik, madencilik, enerji, taşımacılık, turizm ve diğer alanlarda faaliyet gösteren 30’a yakın Türk iş adamı katıldı.

Konutta dönüşümden 10 milyar dolarlık tasarruf sağlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 9. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nın açılışında, Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

İzocam Multi Konfor Bina çözümlerini tanıttı!

İzocam, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen 9. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'na (EVF) katılarak multi konfor bina çözümlerini ve enerji verimliliğine katkılarını anlattı.

Trabzon'da 147 milyon liralık 25 tesisin temeli atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca kentte inşa edilecek 147 milyon liralık 25 tesisin temel atma töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Bak, İçişleri Bakanı Soylu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir Arazi Yönetimi İş Forumu düzenlendi!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi'ne göre dünyadaki kullanılabilir arazinin yüzde 25'i bozulmakta ve bu da yılda 40 milyar dolar civarında ekonomik kayba yol açmaktadır" dedi.

İnanöz Turizm Seyahat ve Otobüs İşletmeciliği Limited Şirketi Bakırköy Şubesi açıldı!

İnanöz Turizm Seyahat ve Otobüs İşletmeciliği Limited Şirketi Bakırköy Şubesi, Serdar İnanöz Şube Müdürlüğü'nde 800 bin TL sermaye ile 18 Eylül'de Bakırköy, Kartaltepe Mahallesi, İncirli Caddesi'nde açıldı.

Boğaziçi Köprüsü'nün bakımı 2016'da yapılacak!

İSTANBUL ulaşımının ana hatlarından biri olan Boğaziçi Köprüsü’nün bu yaz bakım çalışması yapılacaktı. İtalya’dan sipariş eden derzlerin teslimi gecikince, köprüde bu yıl yapılması planlanan bakım da seneye kaldı.

İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nün bakımı 2016'ya kaldı!

İtalya’dan sipariş eden derzlerin teslimi gecikince, İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde bu yıl yapılması planlanan bakım da seneye kaldı.

Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu 9 Aralık'ta!

Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu, Ankara’da düzenlenecek basın toplantısıyla tanıtılacak.

Endonezya-Türkiye İş Forumu gerçekleşti!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Endonezya ve Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme yolundaki ortak hedefleri için katma değeri yüksek iş birliği yapmaları gerektiğini belirtti.

bakü iş forumu türk şirketler Haberi

bakü iş forumu türk şirketler


Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği'ne üye (TET) 20 Türk firmasının yetkilisi, "Azerbaycan-Türkiye İş Forumu"nda Azerbaycanlı iş adamlarıyla buluştu. 


Azerbaycan Sahipkarlar (İşverenler) Konfederasyonu (ASK) ve TET tarafından düzenlenen, Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)  ve Azerbaycan İhracat ve Yatırımı Teşvik Forumu'nun (AZPROMO) desteklediği forumda bir araya gelen iş adamları, karşılıklı iş imkanları ve üçüncü ülkelere ortak ihracat olanaklarını ele aldı. 


Forumun açılış toplantısına Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakan Yardımcısı Sahip Memmedov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, TET Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve ASK Başkanı Memmed Musayev katıldı. 


Toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Memmedov, Azerbaycan ve Türkiye'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği projelerden ve Azerbaycan'ın son yıllarda elde ettiği ekonomik başarılara değinerek, iki ülke iş adamları arasında yapılacak iş birliklerinin ilişkileri...