13 / 05 / 2024

bakü-tiflis-ceyhan petrol boru hattı hangi ilimizde biter

bakü-tiflis-ceyhan petrol boru hattı hangi ilimizde biter

Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın son durağı Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Haydar Aliyev Deniz Terminali'nden 2006 yılından itibaren 4 bin 300'den fazla tanker ile 3 milyar 314 milyon 965 bin varil ham petrol sevk edildi.

Yapıköse İnşaat Petrol Nakliyat Tarım Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıköse İnşaat Petrol Nakliyat Tarım Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Kaynak tarafından kuruldu.

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Yeniden açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme müjdeyi duyurdu. Bakan Bayraktar Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında Temmuz depremi! Litre fiyatları kaç TL oldu? Sürücüler şimdi bakın!

En son benzine 2 lira 11 kuruş, motorine 87 kuruş zam yapıldı. Benzin, motorin, LPG fiyatlarında Temmuz depremi! Litre fiyatları kaç TL oldu? Sürücüler şimdi bakın! İşte BP, Petrol Ofisi, Shell, Total, Opet 7 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Motorine tam 1 lira 64 kuruş zam geldi! İl il litre fiyatı ne kadar oldu? Sürücüler hemen bakın! 

Motorine tam 1 lira 64 kuruş zam geldi! İl il litre fiyatı ne kadar oldu? Sürücüler hemen bakın! İşte BP, Opet, Total, Shell, Petrol Ofisi 20 Haziran 2023 fiyat listesi...

Emtiada neler oluyor? Altın, gümüş ve bakırda beklenen sıçrama ne zaman gerçekleşecek?

Emtia piyasalarında neler oluyor? Altın, gümüş, bakır, petrol, beklenen sıçramayı halen neden gerçekleştiremedi ve bu sıçrama ne zaman yaşanacak?.. İşte yanıtı…

Benzin ve motorine indirim geliyor mu? Açıklamayı duyan buz kesti! Opet, BP, PO 10 Ocak 2023 fiyat listesi! Hemen bakın!

Milyonlarca kişinin merak ettiği benzin ve motorine indirim geliyor mu? Açıklamayı duyan buz kesti! Opet, Total, BP, Petrol Ofisi ve Shell 10 Ocak 2023 fiyat listesi! Hemen bakın!

Ünlü analistten şok eden altın ve petrol açıklaması! Acilen bakın!

Ünlü analistten flaş altın ve petrol açıklaması geldi! Hemen buraya bakın, sonra pişman olmayın! İşte bütün detaylar...

Petrol ile ilgili son dakika gelişmesi! Hemen buraya bakın!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı birtakım müstahsil ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, piyasalardaki istikrarın korunması doğrultusunda 5 Ekim'de aldığı "üretimi kasımdan itibaren günlük 2 milyon varil azaltma kararına" devam edecek. 

Bakır ve kalay yükselişte! Altın, paladyum, platin, petrol ve doğalgaz düşüyor...

Haftanın dördüncü işlem gününe yeni bir rekor ile başlamış olan dolar kuru, emtia piyasalarında deprem etkisi yarattı. Bakır ve kalayın yükseldiği yeni günde, diğer emtia varlıkları resmen dibe vurdu. İşte emtia fiyatları 29 Eylül 2022...

Benzin, motorin, LPG fiyatları bugün hangi ilde kaç lira oldu? Opet, Shell, BP, Petrol Ofisi 15 Eylül 2022 fiyat listesi

Benzin ve motorin fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca sürücü tarafından yakından takip ediliyor. Peki benzin, motorin, LPG fiyatları bugün hangi ilde kaç lira oldu? Sürücüler şimdi bu rakamlara bakın! İşte Opet, Shell, BP, Total, Petrol Ofisi 15 Eylül 2022 fiyat listesi...

Brent petrol sert düştü! Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? Sürücüler hemen bakın

Brent petrol fiyatları kritik seviye olan 100 dolar seviyesinin altına düştü. Brent petrol fiyatlarındaki düşüş ile birlikte akaryakıt fiyatlarına da indirim gelecek mi? sorusu gündeme geldi. Peki bugün brent petol ne kadar? Akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi?

Güldan Gayrimenkul Danışmanlık Tekstil Petrol Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güldan Gayrimenkul Danışmanlık Tekstil Petrol Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Güldan tarafından kuruldu.

Türkiye'de ulaşım yatırımları hızlandı!

Çin ile Avrupa arasındaki demiryolu yük taşımacılığında Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ve entegre olunan “Orta Koridor” güzergahına talebin giderek artması, ülkemizi Asya ve Avrupa arasında lojistik üs olma hedefine yaklaştırıyor.

bakü-tiflis-ceyhan petrol boru hattı hangi ilimizde biter Haberi

bakü-tiflis-ceyhan petrol boru hattı hangi ilimizde biter

Azerbaycan petrolünü Türkiye üzerinden dünya pazarlarına ulaştıran Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı'nın Ceyhan'daki deniz terminalinden 2006 yılından bu yana yüklenen ham petrol, 3 milyar 314 milyon 965 bin 318 varile ulaştı.

BOTAŞ verilerine göre, "Yüzyılın enerji projesi" olarak adlandırılan ve resmi açılışı 13 Temmuz 2006'da yapılan BTC Ham Petrol Boru Hattı'nın son durağı olan Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Haydar Aliyev Deniz Terminali'nden bugüne kadar 4 bin 300'ü aşkın tankerle dünya pazarına sevkiyat yapıldı.

BTC hattının Türkiye tarafını işleten BOTAŞ International Ltd. Şti'nin (BOTAŞ BIL) tankerlerle ihraç ettiği ham petrolde en fazla yükleme 286 milyon 214 bin varille 2010'da, en az yükleme ise 57 milyon 78 bin varille kuruluş yılında gerçekleştirildi.

Bu Hattan, devreye girdiği tarihten bugüne kadar 3 milyar 314 milyon 965...