19 / 05 / 2024

balaban tekkesi

balaban tekkesi

Üsküdar'daki Balaban Tekkesi, 20. yüzyılda ortadan kalkan ve eski fotoğraflar ile vakıf kayıtlarından yararlanılarak yeniden inşa edildi. Bina, kültür ve sanat merkezi olarak yeniden açıldı

Kartal Taşınmaz Gayrimenkul Ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kartal Taşınmaz Gayrimenkul Ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Abidin Balaban tarafından kuruldu.

Foça Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Foça Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Pınar Ertaç, Başak Balaban ve Rana Anıl ortaklığında kuruldu.

Ahenk Teknik Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Ahenk Teknik Yapı Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Sadık Enes Çetinkaya ve Talha Balaban ortaklığında kuruldu.

Silivri Balaban Mahallesi parselasyon planı askıda!

Silivri İlçesi, Balaban Mahallesi, 551 ada, 19 ve 31, 553 ada, 1 parsel ile 558 ada, 1, 2, ve 24 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması sonucunda düzenlenen Parselasyon Planı askıya çıkarıldı.

Manisa Lalapaşa ve Mutlu mahallelerindeki dönüşümde son durum ne?

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Lalapaşa ve Mutlu mahallelerinde sürdürülen kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de konut açığı sorunu nasıl ortadan kalkar? 

Fikirturucom köşe yazarlarından Osman Balaban bugünkü köşe yazısında konut Türkiye'deki konut stoku ve çözümlerini kaleme aldı.

İBB Rumelihisarı'nda lojman inşa ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer Rumelihisarı'nda bulunan Şehitlik Mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi arazisi içerisinde lojman inşa etmek için düğmeye bastı.

Meltem Şenol Balaban: Kentsel dönüşüm bütün olarak düşünülmeli!

ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmalarının bütün olarak yapılması gerektiğini dile getirdi.

Talha Yapı İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Talha Yapı İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün silivri'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kayıhan Balaban tarafından kuruldu.

Dumanlı Metal Elektrik Reklam Orman Ürünleri İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Dumanlı Metal Elektrik Reklam Orman Ürünleri İnşaat Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 600 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Balaban tarafından kuruldu.

Marmara depremleri Türkiye için milat oldu! 

Geçtiğimiz hafta Marmara Denizi'nde yaşanan 3.2'lik deprem endişe yaratmıştı. ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban, Marmara depremlerinin afetlere bakışı açısından bir milat olduğunu dile getirdi. 

Boytar Çelik Demir Metal Elektrik Elektronik Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boytar Çelik Demir Metal Elektrik Elektronik Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Balaban tarafından kuruldu.

Edirneli muhtar kaçak kumla bina yaptırdı!

Edirne'nin Saros Körfezi'nde 1'inci derece sit alanı olan İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olduğu öğrenilen alanın, Mecidiye köyü muhtarı Ali Balaban olduğu tespit edildi.

balaban tekkesi Haberi

balaban tekkesi



Üsküdar'da bulunan 200 yıllık Balaban Tekkesi, el birliği ile eski fotoğraflarına ulaşılarak yeniden inşa edildi ve kültür merkezi olarak hizmete açıldı. 


Osmanlı'nın son dönem tasavvuf erbabından olan, nüktedanlığıyla da tanınan Balaban Tekkesi Şeyhi Hasan Hüsnü Efendi, pek çok tarikatten icazet aldığı gibi kendisi de pek çok kimseye icazet vermiş.

Hüsnü Efendi'nin hizmet ettiği Balaban Tekkesi, Üsküdar'ın ve İstanbul'un önemli kültür merkezlerinden biri. Tahminen 1630'lu yıllarda mescid olarak inşa edilmiş, 140 sene sonra da Sadi Tekkesi haline gelmiş. Ardından farklı tarikatlere hizmet etmiş. Tekkenin son şeyhi Hüsnü Efendi, devrinin tanınmış pek çok tasavvuf erbabından icazet almış. Eserler kaleme almış, Mesnevi okutmuş. İstanbul'un en meşhur duahanıymış. Merasimlerde dua etmesi için gelmesini hasretle beklerlermiş. Tekkeler kapandıktan sonra Hasan Hüsnü Efendi geçimini sağlamak için Nuhkuyusu...