15 / 05 / 2024

balat kilise

balat kilise

İstanbul'un Fatih İlçesi'ne bağlı Balat'ta yer alan Demir Kilise (Sveti Stefan Kilisesi), restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün açılıyor..

Amerika'nın kilise binası camiye çevrildi!

Connecticut eyaletinin Thomaston şehrindeki önceden kilise olan yapıyı şehirde yaşayan Makedonyalılar binayı satın alarak camiye dönüştürdü.

Rusya'da protestolara neden olan kilise inşaatı durduruldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin 4. büyük şehri Yekaterinburg'da kent merkezinde yer alan bir parkta yapılması planlanan ve günlerdir protesto gösterilerine neden olan kilise inşaatı için halk oylaması yapılmasını istedi.

Balat'ta sur dibine inşaat!

Balat’ta sur kalıntılarının üzerinde binalar yükseliyor, binaların bazıları da sivil mimari örneği olarak tescil edilmiş. Uzmanlar ise  “Bu yapılar yeniden ayağa kaldırılacaksa, geleneksel malzeme ve teknikte olmalı, surlarda da gerekli bakım ve onarımlar yapılmalı” diyor.

Trend GYO Anda Park Balat 2 delil tespit davası son durum!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  Anda Park Balat 2 delil tespit davası hakkında açıklama yaptı. Açıklamada mükarelerin devam ettiğini duyurdu.

Balat koruma amaçlı uygulama imar planı tadilatı askıda!

Fatih İlçesi, Balat Mahallesi, 2822 ada, 3 parselin bir kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

İngiltere'deki kilise ev 400 bin sterline satılıyor!

İngiltere'nin Lincolnshire bölgesinde Cold Hanwort Köyü'nde bulunan kilise ev 400 bin sterline satışa çıkarıldı. Kilise evin 3 yatak odası, 2 banyosu bulunuyor. 

Balat'ta 3 katlı bina çöktü!

Fatih Balat'ta 3 katlı bir bina çöktü. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri gönderildi. İstanbul Valiliği Balat'tan çöken bina ile ilgili olarak, "İlk gelen bilgilere göre can kaybı ve yaralı yoktur" diye açıklama yaptı. 

Anda Park Balat 2 delil tespit davası son durum!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  Anda Park Balat 2 delil tespit davası hakkında açıklama yaptı...

Mısır'daki 80 kilise için imar affı ruhsatı verildi!

Mısır'da daha önce kaçak olarak inşa edilen 80 kilise için imar affı getirilerek ruhsat verildi. Mısır hükümeti, konu ile ilgili açıklama yayınladı. 

Andapark Balat 2 sitesinde dava sürüyor!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Bursa Nilüfer Andapark Balat 2 sitesindeki dava hakkında açıklama yayınladı. 

Giresun'daki eski kilise binası 30 yıldır tarihe ev sahipliği yapıyor!

Giresun'da, Rumlar tarafından yapılan ve geçmişte kilise ve cezaevi olarak kullanılan bina, 30 senedir Giresun Müzesi olarak çok sayıda tarihi eseri de ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Brunson'ın görev yaptığı kilise binası 270 bin dolara satıldı!

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın görev yaptığı klise binası, kilise derneği üyeleri tarafından satın alındı.

Anda Park Balat 2 delil tespit davasında son durum!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anda Park Balat 2 delil tespit davası hakkında açıklama yaptı...

balat kilise Haberi

balat kilise

Balat'ta yer alan ve Bulgar Ortodokslar için tarihi bir öneme sahip olan Demir Kilise bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’un katılımıyla düzenlenecek törenle açılıyor. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Balat'taki demirden inşa edilen tek kilise olma özelliğini taşıyan Bulgar kilisesi Sveti Stefan Kilisesi’nin (Demir Kilise), 7 yıl süren restorasyon çalışması sona erdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) katkılarıyla 2011 yılından başlayan restorasyon çalışmaları dahilinde Demir Kilise’nin yüzde 90'ı elden geçirildi. 

7 yıl içinde Demir Kilise’nin taşıyıcı sistem güçlendirme, dış cephe koruma ve restorasyon, iç restorasyon ile çevre düzenlemesi...