20 / 05 / 2024

Balcalı tarihi yenileme

Balcalı tarihi yenileme

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Balcalı Mahallesi’ndeki tarihi ahşap caminin turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Süleymaniye yenileme projesine İBB'den dur kararı!

İstanbul’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde tarihi yapıların yıkımına sebep olan ve bölgeyi taklit yapılarla inşaat alanı haline getiren yenileme projesi, İBB tarafından durduruldu.

Bulgur Palas Yenileme Projesi için dikkat çeken Sulukule uyarısı!

Tarihi Yarımada sınırları içindeki Bulgur Palas ve çevresini kapsayan 9.5 dönümlük yenileme alanının imar planı oy çokluğu ile onaylandı.

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Antalya Balbey Yenileme Projesi’nde sözleşmeler imzalanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Yenileme Projesi’nin tarihi dokunun koruması için yapıldığını ve hak sahipleri ile yapılan sözleşmelerin yüzde 87 oranına ulaştığını belirtti.

Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık!

3 oda 1 salon konutların yer aldığı Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

Tabanlıoğlu Mimarlık'a “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülü!

Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA) tarafından 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Tabanlıoğlu Mimarlık, “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülüne layık görüldü..

Tarihi Süleymaniye evleri yenilenecek!

İstanbul'un tarihi merkezleri arasında yer alan Süleymaniye'deki ahşap cumbalı evler, "Süleymaniye'yi Yenileme Projesi" ile ihya edilecek.

TOKİ Uşak Merkez son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Uşak Merkez Kentsel Yenileme projesinde yer alan 196 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Tarihi yarımada yenileniyor!

Fatih'te tarihi yarımadada 2004 yılından bugüne 320 orta ölçekli eser restore edildi. Tarihi yarımadada yenileme çalışmaları devam ediyor.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı çalışmaları tam gaz devam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus'ta başlatılan “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı” projesi kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Sakarya Tarihi Alicanlar Konağı yenileniyor!

Sakarya'da yer alan Tarihi Alicanlar Konağı'nda yenileme çalışmaları başladı, konak aslına uygun olarak restore edilecek.

Balcalı tarihi yenileme Haberi

Balcalı tarihi yenileme

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Balcalı Mahallesi’ndeki tarihi ahşap caminin turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi. İnsanlık tarihi kadar eskiye dayanan ilçenin birçok tarihi yapıya ev sahipliği yaptığını ve bu tarihi yapıların gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlattıklarını dile getiren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar “Tekkeköy, Samsun’un tarihi yapılar bakımından en zengin ilçelerinden biri durumundadır. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan ilçenin tarihi MÖ 10 bin ila 60 bin yıllarında Tekkeköy mağaralarındaki Karadeniz Bölgesi’ndeki ilk yerleşimiyle başlamaktadır. Bölgede yaşayan tüm uygarlıklar yaşam şartları ve hayat koşullarına göre çeşitli eserler ortaya koymuşlardır. Bu eserlerin birçoğu zamana meydan okuyarak halen sağlam bir şekilde ayakta durmaktadır. İlçe içerisinde bulunan bu bir birinden güzel ve özel tarihi yapıların gün yüzüne çıkması ile turizm gelirlerimiz...