03 / 05 / 2024

Balçova Teleferiği gün sayıyor

Balçova Teleferiği gün sayıyor

Makine Mühendisleri Odası’nın “kullanılması sakıncalı” raporuyla kapatılan Balçova Teleferiği’ni İzmir Büyükşehir Belediyesi yeniledi. Gökkuşağı renklerindeki kabinlerin tercih edildiği teleferik,yüklü ve boş test sürüşleri tamamlandı.

Çiftçilerin beklediği gün geldi! Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor!

Milyonlarca çiftçinin heyecanla beklediği gün geldi. Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılıyor. 

Beklenen gün geldi çattı! Gözler Meclis'te: Emekli maaş zammı için 3 formül masaya yatırılacak!

Vatandaşların beklediği gün sonunda geldi. Meclis bugün açılıyor. Emekli maaşı ara zam, Bağ-Kur prim indirimi gibi düzenlemelerinin Meclis'ten geçerek yasalaşması bekleniyor. İşte maaş zamlarına ilişkin detaylar...

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından pay piyasalarında işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verirken, akıllara Gölcük depreminde alınan önlemler geldi. O zamanki adıyla İMKB hangi önlemleri almıştı? Kayıplar kaç günde telafi edildi? İşte yanıtları...

Memurların beklediği gün geldi! Hesaplar peş peşe kontrol ediliyor! Bakmayanlar hemen baksın!

Memur ve memur emeklisinin beklediği gün geldi çattı. Temmuz ayında yasalaşan 3600 ek gösterge düzenlemesi ile hesaplar dolmaya başladı. İşte detaylar!

Euro yıl sonu rekorunu son iş gününde kırdı! Piyasaların son gününde kritik direnci aştı!

Yatırımcıların yakından takip ettiği euro, yıl sonu rekorunu kırdı. Piyasaların son gününde euro kritik direnci aştı! Euro, son 24 saat içerisinde yüzde 0,06, son bir haftada ise yüzde 0,80 oranında değişiklik gösterdi.

Gümüş fiyatlarında beklenen gün bugün mü? Gümüş kaç lira oldu? İşte merak edilen gümüş fiyatları

Gümüş yatırımcıları gümüşün kar edeceği günü merakla bekliyor. Analistler yatırımcılar için kazanacakları seviyenin 12 lira olduğunu söylemişti. Peki gümüş için beklenen gün geldi mi? Gümüş fiyatları ne kadar oldu? İşte son dakika gümüş fiyatları 30 Mayıs 2022...

Dolarda büyük gün! Dolar fırtınalar estiriyor! 24 Mayıs 2022 dolarda son durum...

Yatırımcıların beklediği gün geldi. Dolar bugün yükselişe geçti ve 16 lira seviyesini geçti. Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü yapılacak ve faiz kararından önce dolar kuru güç topluyor. İşte dolarda son durum 24 Mayıs 2022...

Emekli bayram ikramiyesi alanlara müjde! Paralar hesaplara geçti son gün yarın

Emekli bayram ikramiyesi ödemesi alacağı açıklanan 12 milyonu aşkın emeklinin beklediği gün geldi. Emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin ilk taksidi olan tutar 27 Nisan'da hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırıldı. Ödemeler 29 Nisan Cuma günü tamamlanacak.

Memur ve memur emeklisinin beklediği gün geldi! Bugün belli oluyor!

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin heyecanla beklediği gün geldi. Memur ve memur emeklileri ilgilendiren zam oranları bugün belli olacak.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Akhisar, Balçova ve Güzelbahçe'de esnafın kira ücretlerine zam yapılmayacak!

Akhisar, Balçova ve Güzelbahçe belediyeleri, pandemi nedeniyle faaliyetlerinde kesintiye uğrayan kiracılarını rahatlatacak kararı hayata geçirecek. 

Peker GYO'nun yeni pay alma hakkı kullanım süresi 15 gün oldu!

Peker GYO, yeni pay alma hakları kullanım süresinin 15 gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen iş günü akşamı sona ermesine karar verdi.

Balçova Teleferiği gün sayıyor Haberi

Balçova Teleferiği gün sayıyor
Makine Mühendisleri Odası’nın “kullanılması sakıncalı” raporuyla kapatılan Balçova Teleferiği’ni İzmir Büyükşehir Belediyesi yeniledi. Gökkuşağı renklerindeki kabinlerin tercih edildiği teleferik,yüklü ve boş test sürüşleri tamamlandı.


Olumlu sonuçlanan testlerin ardından uluslararası bağımsız sertifikasyon kuruluşları, makine ve elektrik mühendisleri odalarının inceleme ve denetimleri devam ediyor. 


İncelemelerin tamamlanmasının ardından saatte bin 200 yolcu taşıyabilecek teleferik tesisleri hizmete başlayacak. AB standartlarına uygun tasarlanan 8’er kişilik 20 kabinde yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye olacak. Tesis 12 milyon TL’ye mal oldu.


Hürriyet...