27 / 04 / 2024

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından pay piyasalarında işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verirken, akıllara Gölcük depreminde alınan önlemler geldi. O zamanki adıyla İMKB hangi önlemleri almıştı? Kayıplar kaç günde telafi edildi? İşte yanıtları...



Borsa İstanbul, hafta başında Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve yaklaşık 10 şehrimizi etkileyen depremin ardından yaşanan kayıplar nedeniyle işlemlerin 5 iş günü kapatılmasına karar verdi. Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki pay ve pay endeksi türev pazarları 14 Şubat 2023 akşamına kadar kapalı olacak.

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

6 Şubat Pazartesi gününden itibaren borsada açığa satışlar yasaklanırken, satışa konu edilecek paylar için depo şartı uygulaması devreye alındı. Dün ise depo şartının kaldırıldığı bildirildi. Haberturk.com’dan Selim Karahan’ın haberine göre 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul'da çeşitli önlemler aldı. Ancak bugün Borsa İstanbul’un yeniden açılmasıyla BIST 100'de beklendiği gibi geri çekilmeler yaşandı. BIST 100 endeksi pazartesi günü dalgalı bir seyir izlerken, dün ise satışlar daha derinleşerek endeks günü 8.62 düşüşle kapatmıştı.

YATIRIMCILARDAN TALEP GELDİ

Karahan’ın haberinde, dün yaşanan sert gerilemenin ardından bazı yatırımcıların yaşanan felaketin büyüklüğü göz önünde bulundurularak Borsa İstanbul'da işlemlerin kapatılması talebinde bulunduğu belirtildi. Bugün ise Borsa İstanbul, sabah saatlerindeki düşüşün ardından pay piyasasında işlemlerin durdurulduğunu bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön