30 / 04 / 2024

balıkesir akçayda termal sıcak su bulunması

balıkesir akçayda termal sıcak su bulunması

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediyesi tarafından iki yıldır sürdürülen etüt ve sondaj çalışmaları olumlu sonuç verdi ve Akçay sınırları içinde açılan bir sondaj kuyusundan (termal) sıcak su çıkmaya başladı...

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa'da da hissedilen 4.9'luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Dün akşam Çanakkale'deki 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Balıkesir, Bursa'dan da hissedildi. Akıllara Marmara depremi geldi. Peki deprem uzmanları neler söyledi? İşte o açıklamalar...

Balıkesir Gönen emlak yatırımcılarının radarında!

Balıkesir Gönen'de arsalara olan talep artıyor. Bölgeye akın eden yatırımcılarsa, arsa alımlarına ve kiralamalara yöneldi.

Balıkesir meydan projesinin ilk etabı tamamlandı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir meydan projesinin ilk etap çalışmalarını tamamladı. 6 ayda yapımı biten proje alt yapı sorununu çözdü.

Balıkesir Gönen'de arsa yatırımına talep artıyor!

Balıkesir Gönen'de en çok tercih edilen bölgelerden biri Kurtuluş Mahallesi'ne bağlı Aqua Termal oldu. Konuyla ilgili konuşan Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, "Gönen'in en büyük mahallerinden biri olan Kurtuluş Mahallesi de arsa yatırımlarıyla gün geçtikçe değerleniyor" dedi.

Balıkesir'de 8 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Balıkesir 1. Satış Memurluğu, Karesi İlçesi, Akıncılar Mahallesi'nde bulunan un fabrikasını 8 milyon 80 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 28 Eylül 2020 günü gerçekleşecek.

Balıkesir Susurluk’a TOKİ müjdesi!

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Susurluk’un beklediği toplu konut müjdesini verdi. Projede ihale Haziran'ın 18'inde, kura 29 Haziran'da gerçekleşecek.

Balıkesir'de 18.02 olarak bilinen bölge imara mı açılıyor?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, 18.02 bölgesi olarak bilinen bölgeyi imara açtığı iddia edildi. Bölgenin fay hattında bulunması ve yumuşak zemine sahip olduğu ve imara açılmasının riskli olduğu belirtiliyor...

Balıkesir'de deprem bölgesinde hasar tespit ediliyor!

Balıkesir'in merkez Altıeylül ilçesinde yaşanan 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmaları sürüyor. Akçaköy'de hasar gören evler tahliye edilecek.

Balıkesir Edremit’e yurt müjdesi!

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Edremit'te bir dizi ziyaretlerde bulundu. Canbey, Edremit'e 250 kişilik yurt yapılacağının müjdesini verdi.

Balıkesir Sındırgı konut projeleriyle değerlendi!

Balıkesir Sındırgı’nın AK Partili Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, bölgenin yeni konut projeleriyle 5 kat değer kazandığını kaydetti. Yavaş, bu projelerle marka kent olacaklarını söyledi.

Balıkesir'deki mera arazilerinin satışı mecliste!

Balıkesir'deki tarım, çayır ve mera arazilerine dair verilere ve mera arazilerinin satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Balıkesir'de mera alanlarının azalmasının nedenleri meclis gündeminde!

Balıkesir ilindeki tarım, çayır ve mera arazilerine yönelik veriler arasındaki farklılıklar ve mera, yaylak ve otlak alanlarının azalmasının nedenleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yatırımcıların yeni gözdesi Balıkesir!

Tarımı, sanayisi, turizmi ve ulaşım ağındaki önemli kavşak noktalarıyla yatırımcıların gözü Balıkesir’de. Sadece yerli firmalar değil yabancılar da yatırım için burayı tercih ediyor. 

balıkesir akçayda termal sıcak su bulunması Haberi

balıkesir akçayda termal sıcak su bulunması


Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediyesi tarafından iki yıldır sürdürülen etüt ve sondaj çalışmaları olumlu sonuç verdi ve Akçay sınırları içinde açılan bir sondaj kuyusundan (termal) sıcak su çıkmaya başladı.


Akçay Belediye Başkanlığı tarafından 02 Mart 2011 tarihinde 297 hektar alan için alınan Jeotermal Kaynak arama ruhsatı kapsamında başlatılan Akçay sınırları içinde sıcak su arama çalışmaları geçtiğimiz günlerde nihayet olumlu sonuç verdi. Akçay Belediyesinin talebi üzerine, İller Bankası Yeraltı Etüt Dairesi Başkanlığı Uzmanları tarafından (arama ruhsatı sınırları içinde) aylarca süren etüd çalışmaları sonucunda, tespit edilen bir nokta da jeotermal su kaynağı verilerine ulaşıldı. Yine Akçay Belediyesi tarafından sondaj çalışmaları için sağlanan İller Bankası kredisi ile Akçay-Cemil Temel Mahallesi’nde başlatılan sondaj çalışmalarında 450 metre derinlikte şimdilik 35-40 derece sıcaklıkta 50 Lt/sn...