01 / 05 / 2024

balkon planları

balkon planları

İmara ilişkin yönetmelikleri ve kanun çalışmalarını değerlendiren Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, yeni düzenlemeler ile tüketicinin yeni den balkon keyfi yaşamaya başlayacağını söyledi...

2020'de cam balkon talepleri yüzde 70 arttı!

2020’de “cam balkon” talepleri yüzde 70 büyüyerek rekor kırdı. Bunun sebebi ise, evde geçirilen zaman arttıkça, evle ilgili ertelenen planların hayata geçirilmesi oldu.

Yassıada ve Sivriada'nın imar planları değişti!

Yassıada ve Sivriada'nın planlarını bir kez daha değiştiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni bir düzenleme ile Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun adalarla ilgili plan onama yetkisini üzerine aldı

İmar planlarında tercihli kullanım ile ilgili genelge yürürlükten kaldırıldı!

Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, imar planlarında yer alan "Tercihli Kullanım", "Kentsel Servis Alanı" gibi birçok kullanıma izin verdiğinden, tercihli kullanım ile ilgili genelgeyi yürürlükten kaldırdı...

Polonezköy'ü imara açan planlar itirazlar üzerine tekrar hazırlandı!

Polonezköy Tabiat Parkı içinde kalan köy alanına "seyrek yoğunluklu konut, düşük yoğunluklu turizm konaklama tesisi" yapılmasının önünü açan imar planları, meslek odalarının ve çevre örgütlerinin yaptığı itirazlar kısmen kabul edilerek tekrar hazırlandı..

Beylikdüzü Kavaklı, Barış ve Dereağzı Mahalleleri imar planları askıda!

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı, Kavaklı, Barış ve Dereağzı Mahalleleri'nde toplam 4 bölgenin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliklerini askıya çıkardı. Beylikdüzü imar planları 10 Ağustos'ta askıdan inecek. İşte o imar değişiklikleri...

Şehir planları nasıl yapılır?

Kentlerin toplumsal, ekonomik ve kültürel gereksinmelerinin bir uyum içinde karşılanmasına yol gösteren ve bunun için geliştirilen planlara şehir planları deniyor. Peki, şehir planları nasıl yapılır?

İmar planları nasıl kesinleşir?

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntıları ile veren imar planları nasıl kesinleşir? İşte imar planının onay süreci..

İDO - Kirazlı arası metro hattı imar planları askıya çıkarıldı!

Bakırköy, İDO - Kirazlı Arası kesimine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, askıya çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy İDO - Kirazlı arası imar planlarını 16 Mayıs 2014'te onayladı.

İmar planları Celaliye ve Kamiloba'yı kalkındıracak!

Celaliye'de vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Daha önce yapılan ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından geri çekilen imar planlarının yeniden yapılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan mekansal planlar yönetmeliği açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Resmi Gazete’de yayımlanan “Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği” ile ilgili olarak yazılı ve görsel basında bazı yanlış haber ve değerlendirmeler yer aldığını bildirerek yazılı basın açıklaması yaptı.

Havza yönetim planları!

Nehir havzalarında suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya, kapalı havzalarda ise suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanına havza deniyor. Peki, havza yönetim planları nasıl hazırlanır?

Yeni imar planlarıyla Adana rahat bir nefes alacak!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Adana Şube Yönetici Yardımcısı Güven Demircan, Adana Biiyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar planlarının onaylanması ile kentin rahat bir nefes alması beklendiğini vurguladı.

Güven Demircan: Adana yeni imar planlarıyla nefes alacak!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Adana Şube Yönetici Yardımcısı Güven Demircan Adana imar planları ile ilgili kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi vererek bir rapor hazırladı...

balkon planları Haberi

balkon planları

Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, Türkiye’de son zamanlarda değişen imar yönetmeliklerini ve meclisteki İmar kanunu çalışmalarını değerlendirdi.


Türkiye’de geçmişte geniş balkonlu evlerde balkon keyfi yaşandığını anımsatan Alptekin Başarır, yeni düzenlemelerin yeniden balkon keyfi yaşanmasına müsaade ettiğini söyledi.


Yakın geçmişte belediyelerin ve yönetmeliklerin değişmesiyle balkonlar emsalin içine alındığını, bu nedenle sektörde yalancı balkon da denilen Fransız balkonların yapılmasının gündeme geldiğini anlatan Başarır, “Yani bir çıkıntısı olmayan yere kadar acılan camlara Fransız balkon denilmeye başladı. Şimdi yeni yönetmelikten sonra her kattaki yüzde 20 alan katın brüt alanının yüzde 20’sinden ortak alanlar çıktıktan sonra kalan alanları daireleri balkon olarak bölüp onu da camlı katlanabilir camlı kapa imkanı vermiş oluyor. Bir nevi kış bahçesi, bir nevi yemek bahçesi oluşturuluyor” dedi.


Düzenleme gereğince, bir apartmanın...