07 / 07 / 2024

balon pilotluğu zorunlu mu olacak

balon pilotluğu zorunlu mu olacak

KAPADOKYA'DA geçen yıl düşen sıcak hava balonu nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybetmesi turizm sektörüne ders oldu. Balon pilotlarından sonra şimdi de yerde onları takip eden ekibe sertifika alma zorunluluğu getirildi...

ŞOK 22-25 Haziran 2024 yeni aktüel kataloğu yayımlandı! ŞOK'ta vantilatör, balon lamba, duvar tipi klima indirime girdi!

Perakende devi ŞOK 22-25 Haziran 2024 yeni aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. ŞOK'ta bu hafta vantilatör, balon lamba, duvar tipi klima indirime girdi.

Düzce, deprem sigortasında ilk sırada! 82 bin konutun 75 bini sigortalı!

Son 25 yılda 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, 82 bin konutun 75 bin 130'u Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına alındı.

İstanbul depreme ne kadar hazır? Korkutan rakamlar ortaya çıktı! Zorunlu ama çoğu konutta yok!

Türkiye deprem ülkesi. Depremleri can ve mal kaybı olmadan atlatabilmek için güvenli binalar aranırken öte yandan da zorunlu deprem sigortasının yapılması da gerekiyor. İstanbul'da zorunlu deprem sigortası yaptırmayanların sayısı ortaya çıkarken rakamlar korkuttu. İşte ayrıntılar...

Onbinlerce firmayı ilgilendiren düzenleme! Tüm işyerlerinde POS cihazı zorunlu olacak! Peki ne zaman?

Türkiye genelinde onbinlerce iş yerine POS cihazı bulundurma zorunluluğu geliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, Türkiye genelinde iş yerlerinde artık POS cihazı bulundurmak zorunlu olacak. Peki bu yeni uygulama ne zaman başlayacak?

Araç muayene ücretleri dudak uçuklatıyor

Türkiye’de trafiğe kayıtlı 26 milyon araç için muayene yaptırma zorunluluğu bulunurken araç muayene ücretleri ise resmen aldı başını gitti. Bununla birlikte zorunlu trafik sigortaları ve kasko ücretleri de son zamlarla birlikte ateş pahası oldu.

Ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklar çözülüyor! İşte yeni yönlemle ilgili tüm detaylar...

Kira uyuşmazlıklarında da arabuluculuğu zorunlu yapacak düzenlemeye ilişkin çalışmalar devam ediyor. Peki kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk düzenlemesi nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu?

Konutların tapu devir işlemleri sırasında elektrik, su, doğalgaz gibi yeni aboneliklerinde gündeme gelen DASK'ın ne olduğu merak ediliyor. Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık kararı!

Merkez Bankası, bankaların tabi olduğu zorunlu karşılık uygulamasında değişikliğe gitti.

Şanlıurfa Haliliye'de yeni yapılacak binalar için fidan dikme zorunluğu!

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde , temeli atılacak tüm yeni yapılar için belirlenen miktarda fidan dikme zorunluluğu getirtildi...

Mesleki yeterlilik belgesi zorunluğu getirilen meslekler TBMM gündeminde!

Mesleki yeterlilik belgesi zorunluğu getirilen meslekler ile belge sahibi olan ve olmayan çalışanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İkinci el konutlar için değerleme raporu zorunlu oluyor!

Şu anda sadece krediyle satışlar ve yabancıya satılan gayrimenkuller için değerleme raporu talep ediliyor. Ancak önümüzdeki günlerde tüm ikinci el konutlar için değerleme zorunlu olacak.

Murat Kurum: Bisiklet ve yürüyüş yolu yapma zorunluğu getiriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Stratejik planda, artık yeni planlanacak alanlarda bisiklet ve yürüyüşü yolu yapma zorunluğu getiriyoruz. Bu da şehirlerimizin daha yaşanabilir hal alması için önemli." diye açıklama yaptı. 

balon pilotluğu zorunlu mu olacak Haberi

balon pilotluğu zorunlu mu olacak

Kapadokya'daki balonları, eğitimli yer ekibi takip ediyor. 1 Mayıs itibarıyla sertifikası olmayan çalışamayacak. 100 lira verip 1 hafta ders alacak 600 kişi aranıyor. 


KAPADOKYA'DA geçen yıl düşen sıcak hava balonu nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybetmesi turizm sektörüne ders oldu. Balon pilotlarından sonra şimdi de yerde onları takip eden ekibe sertifika alma zorunluluğu getirildi. 1 Mayıs itibarıyla sertifikası olmayanlar bu sektörde çalışamayacak. 


1 Nisan'da başlayacak MEB ve Sivil Havacılılık Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenecek kurslar düzenlenecek. 1 haftalık kurslarda yer ekibine eğitim verilecek. Eğitim sonunda yapılacak sınavı kazananlar havadaki balonları yerden takip etme hakkı veren sertifikaya sahip olacaklar. Sınavı kazananlar aylık bin ila bin 500 lira arasındaki maaşlarla işbaşı yapacaklar. 


LİSANS YOKSA İŞ YOK! 


Nevşehir'in Ürgüp ilçesindeki Kapadokya Kaya Balloons Balon Uçuş Eğitim Okulu'nun yöneticisi...