08 / 07 / 2024

Onbinlerce firmayı ilgilendiren düzenleme! Tüm işyerlerinde POS cihazı zorunlu olacak! Peki ne zaman?

Onbinlerce firmayı ilgilendiren düzenleme! Tüm işyerlerinde POS cihazı zorunlu olacak! Peki ne zaman?

Firma: Karel İnşaat ve BECT Trend İnşaat

Türkiye genelinde onbinlerce iş yerine POS cihazı bulundurma zorunluluğu geliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, Türkiye genelinde iş yerlerinde artık POS cihazı bulundurmak zorunlu olacak. Peki bu yeni uygulama ne zaman başlayacak?



Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, bilanço esasına göre defter tutan mükellefler ile serbest meslek kazanç defteri tutan mükelleflere, iş yerinde kredi kartı okuyucusu (POS cihazı) bulundurma zorunluluğu getireceği açıklandı.

Onbinlerce firmayı ilgilendiren düzenleme! Tüm işyerlerinde POS cihazı zorunlu olacak! Peki ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığından edinilen bilgilere göre, mükellef işlemlerinin ve finansal hareketlerinin izlenebilmesi, vergiyi doğuran olayların tespit edilebilmesi ve kayıt dışılıkla mücadelede gerekli önlemlerin alınması amacıyla yeni düzenlemeler yapılıyor.

Türkiye iş dünyasında tahsilat ve ödemelerin bankalar aracılığıyla gerçekleştirilmesi belirli koşullar altında zorunluluk taşırken, kredi kartı ve bankalar aracılığı ile yapılan alışverişlerin hacmi de gün geçtikçe artış gösteriyor.

Firmaların büyük bölümü de para tahsilatlarının önemli kısmını kartlar aracılığıyla yapıyor. Ancak buna rağmen halen sınırlı sayıda işletmede tüketicinin kartla ödeme talebine olumsuz cevap verildiği ve bu durumun da mağduriyetlere yol açtığı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön