06 / 05 / 2024

balta ifrazlı arsa

balta ifrazlı arsa

Bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. Peki, balta ifrazlı ne demek?

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Balta ifrazlı ne demek?

Bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. Peki, balta ifrazlı ne demek?

1937 yılında Rumeli Hisarı'nda 2.294 metrekare arsa 140 lira teminatla satılacakmış!

Reşat Altın'ın 11 olduğu 1937 yılında Rumeli Hisarı Mahallesi'nde, Mediha Sultan Sarayı (Balta Limanı)'nın bitişiğinde olan 2 bin 294 metrekare arsa 140 lira teminatla satılığa çıkarılmış.

İfrazlı arsa ne demek?

İfraz işlemi; Tapu kütüğünde tek bir parsel olarak kayıtlı taşınmazın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemine deniyor. Peki, ifrazlı arsa ne demek?

Kadıköy Belediyesi arsa satacak

İstanbul Kadıköy Belediyesine ait 391 metrekare yüzölçümlü arsa satışa çıkarıldı.

Ankara'da satılık arsa

Ankara İl Özel İdaresi İl Encümeni, Yenimahalle ve Sincan'da bulunan arsa ve harmanyerini satacak

Yatırımcı İskenderun'da arsa arıyor

Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş, İskenderun bölgesinde yatırımcıların arsa bulmakta zorlandıklarını belirterek, sanayici için arsa üretilmesini istedi.

'İskenderun'da arsa bulunmuyor'

Atakaş Başkanı, yörede yatırımcıların arsa sıkıntısının giderilemediğini söyledi.

Edirne Belediyesi 2 arsa satacak

Edirne Keşan Belediyesine bağlı Yukarı Zaferiye Mahallesi'nde 2 adet arsa kapalı teklif ile satılacak

Arsa yatırımının 10 püf noktası

Türkiye'nin 1 numaralı emlak uzmanı Tebernüş Kireçci arsa yatırımcıları için kaleme aldı.

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 20 milyon YTL muhammen bedelle arsa satacak.

Aydın Valiliği arsa satacak

Aydın Valiliği İl Encümeni Başkanlığı arsa satacak

Kazan Belediyesi arsa satacak

Ankara İline bağlı Kazan Belediyesi arsa satacak

balta ifrazlı arsa Haberi

balta ifrazlı arsa

Balta ifrazlı ne demek?

Tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olan İfraz, tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen (yargı yoluyla veya anlaşarak) belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesi işlemi olarak tanımlanıyor.


İfraz işlemi gerekli belgelerin temin edilmesi, kadastro çalışmalarının yapılması ve harçların ödenmesi ile Tapu Dairesinde yapılıyor. 


Yapılan bazı ifrazlar, niteliğine göre "Balta ifrazlı" adını da alabiliyor. Peki, balta ifrazlı ne demek? Balta ifrazlı arsa nasıl olur?


Balta ifrazı..

Bir parselin, bir yola bakmayan iki yeni parsele bölünmesi durumunda, arkadaki parseli yola bağlamak üzere dar bir çıkmaz sokak yapılıyor. Bu tür ifraza parselin ve yolun biçimi bir baltayı andırdığı için balta ifrazı deniyor.


İmar yönetmelikleri gereğince genelde;...