27 / 09 / 2024

Baltalimanı-Anadoluhisarı

Baltalimanı-Anadoluhisarı

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, FSM Ve Haliç köprülerinde yapılan bakım çalışmaları nedeniyle oluşan trafik için çözüm önerilerinde bulundu

1942'de Anadolu Hisarı'nda yüzde 5 faiz, 8 yıl vadeyle satılık ev!

1942 yılında Boğaziçi Anadoluhisarı'nda Ortaktepe yeni Sakabayırı sokağında eski bir bina yüzde 5 faiz 8 sene vadeyle açık artırma ile satılacağına dair ilan verilmiş.

Yalıyı aldı plajı kapattı!

Anadoluhisarı’nda “İnönü Yalısı” olarak bilinen köşk ile yan tarafındaki diğer yalıyı alan iş insanı, iki yalı arasında kalan “Anadolu Hisarı Plajı” olarak bilinen araziyi de yalılara ekledi.

Zarifi Mustafa Paşa Yalısı'nın rekonstrüksiyon projesi tamamlandı!

Anadoluhisarı’nda bulunan Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyon ve iç mimari proje tasarımı ile uygulama çalışmalarını Beysun Mert Mimarlık üstlendi. Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyonunda 18. ve 19. yüzyıl sahilhane yapılarıyla doku bütünlüğünün korunması amaçlandı.

Nevzat Aydın Anadoluhisarı'ndaki Tevfik Bey Yalısı'nı 90 milyon TL'ye aldı!

Ünlü girişimci, Yemeksepeti'nin kurucusu ve CEO'su Nevzat Aydın, Anadoluhisarı'nda Tevfik Bey Yalısı'nı eski ralli şampiyonu İskender Atakan'dan 90 milyon TL'ye satın aldı. 

Sarıyer'de 9.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından, İstanbul ili, Sariyer ilçesi, 33 Ada, 110 Parsel, Rumelihisarrı Mahallesi, Baltalimanı mevkii de yer alan taşınmazı 9 milyon 570 bin 935 TL'ye satıyor...

Ahu Aysal Hotels Les Ottomans'a veda edip Baltalimanı'na taşındı!

Ahu Aysal Kerimoğlu, 55 milyon dolar harcayarak 2006'da açtığı Hotel Les Ottomans'a geçen hafta veda edip yeni yuvasına taşındı...

Beykoz'da 19.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Anadoluhisarı Mahallesi, Göksu- Göztepe yolu mevkiinde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 19 milyon 263 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Sarıyer Baltalimanı ve FSM'de imar barışı toplantısı!

Yıllardır mülkiyet sorununu çözmek için çalışmalarına devam eden Sarıyer Belediyesi 'İmar Barışı' toplantılarına ‘Riskli alan!’ ilan edilen Baltalimanı ve FSM mahalleleri ile devam etti.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı Tünelleri Müşavirlik İhalesi 2 Ağustos'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı Hattı Karayolu Tünelleri ve Bağlantı Yolları İnşaatı Müşavirlik ve Mühendislik Hizmetleri İşi ihalesi 2 Ağustos'ta...

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri imar planı askıda!

Beşiktaş - Sarıyer İlçeleri, Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa Tünelleri Projesi'ne ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Maçka Parkı'ndaki 199 ağaç söküldü!

Çalışmaları başlayan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tüneli için Maçka Parkı’ndaki 199 ağaç yerinden söküldü.

Dolmabahçe-Ayazağa tünellerinde çalışmalar bu sabah başladı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabında çalışmalar bu sabah başladı...

Dolmabahçe-Ayazağa tünellerinin 1. Etap çalışmaları başladı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabında çalışmalar başladı..

Baltalimanı-Anadoluhisarı Haberi

Baltalimanı-Anadoluhisarı

■ Bakım çalışmaları süresince köprüler üzerindeki baskıyı hafifletecek tedbirler alınmalı. Baskının temel nedeni otomobiller. Bir otomobil otobanda neredeyse otobüs kadar yer kaplıyor. Şahsi otomobillerin kullanılmasını dezavantajlı duruma getirmek lazım


■ Vatandaşlar toplu ulaşıma yönlendirilmeli.


Bir otobüs şehrin iki yakası arasında ortalama 100 yolcu taşısa, bu 50 ila 100 otomobile denktir. 50 ila 100 otomobil de aşağı yukarı 1 kilometrelik bir araba kuyruğu demektir. Metrobüs, İETT ve halk otobüsleri, geçici olarak ücretsiz yapılmalı.


■ Köprülerin ücretsiz yapılması olumlu bir uygulama. Ancak bu, özel vasıta kullanımını teşvik de ediyor. Köprülerden ücretsiz geçiş, 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında uygulanmalı. İnsanlar pik saatlerde trafik çilesi çekip para ödemek yerine, köprülerden bu saatlerde ücretsiz geçmeyi tercih edecektir


■ Deniz ulaşımını özendirmeli,...