28 / 04 / 2024

Yalıyı aldı plajı kapattı!

Yalıyı aldı plajı kapattı!

Anadoluhisarı’nda “İnönü Yalısı” olarak bilinen köşk ile yan tarafındaki diğer yalıyı alan iş insanı, iki yalı arasında kalan “Anadolu Hisarı Plajı” olarak bilinen araziyi de yalılara ekledi.



Milliyet Gazetesi'nden Eren Aka, Anadoluhisarlı semt sakinlerinin Anadoluhisarı'ndaki ''İnönü Yalısı'' olarak bilinen köşkü ve yan tarafındaki yalı ile ilgili şikayeti kaleme aldı. Anadoluhisarı'nda ''İnönü Yalısı'' olarak bilinen köşkü ve hemen yanı başında yer alan yalıyı satın alan iş insanı iki yalı arasında kalan “Anadolu Hisarı Plajı” olarak bilinen araziyi de yalılara dahil etti. Bu durum karşısında semt sakinleri büyük tepki gösterirken plaj alanının kapatılmasından şikayetçi olduklarını açıkladı.

YALISI OLMAYAN DENİZİ GÖREMEYEECEK Mİ?

İstanbul’un Beykoz ilçesi Anadoluhisarı sakinleri konusu geçen olayı Miliyet Gazetesi'nden Eren Aka'ya anlattı. Sakinler, Millî Savunma Bakanlığı (MSB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, TCG Anadolu’nun da aralarında bulunduğu 100 savaş gemisiyle İstanbul Boğazı’nda resmi geçit düzenlediği gün, geçişi izlemek için sahile gittiklerini, yıllardır Anadolu Hisarı Plajı olarak bilinen yerden geçişi izlemek izlediklerini ama alanın kapatıldığını söylediler.

Buranın neden kapatıldığını araştıran sakinler  şu ifadeleri kullandı: '' İnşallah doğru değildir ama aldığımız bilgiye göre, plajın iki yanındaki yalıyı bir iş insanı satın almış, ortada kalan bu plaj alanını da dâhil etmiş. Anadoluhisarı’nda İnönü Yalısı olarak bilinen özel bir yerdir. Birkaç yıl önce alan kişi burayı restore etti. Şimdi de iki yan tarafındaki yalıyı aynı kişinin aldığını öğrendik.

Evet, bu yalıları alabilir, bunda bir gariplik yok, lakin iki yalı arasında kalan çevre halkının nefes aldığı, Boğaz’ı gördüğü, neredeyse tek yer olan meşhur Anadolu Hisarı Plajı’nı da kapatıp yalıya dâhil etmiş. Yanlış olan tek şey bu!'' diyerek tepkilerini gösterdi.

İstanbulluların, Anadolu Hisarı’nda oturan binlerce kişinin, Boğaz’ı seyrettiği tek yerin kapatılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek '' Ne oluyor yani, iki yalı alana plaj bedava mı? Yalısı olmayan Boğaz’ı görüp denizi göremeyecek mi?'' diyerek tepki gösterdi.

Yalıyı aldı plajı kapattı!

'DENİZE HASRET KALACAĞIZ'

Konu olan köşk ve yalıyı alan kişinin aldığı evlerin önünü kullanabileceğini söyleyen sakinler  ''Boğaz’da denize girebilir, Boğaz’ı izleyebilir, ancak o bölgede doğup büyüyen bizler, bırakın o evlerde oturmayı denize hasret kalacağız. İstanbul Boğazı’nı göremeyeceğiz.'' dedi.

Bunu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, TCG Anadolu’nun da aralarında bulunduğu 100 savaş gemisinin İstanbul Boğazı’ndan geçişinde bir daha anlamış olduklarını söyleyen sakinler bölge halkı olarak ses getirmeye çalışıyor. Bu alanı bu iş insanına kim kiraladıysa bunun iptal edilip alanın İstanbulluların kullanıma açılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Hadise 40 milyon TL değerindeki evine artan masraflardan dolayı bir türlü taşınamıyor!

Hande Erçel'in Beykoz Konakları'ndaki lüks villası görenleri hayran bıraktı!
Adnan Oktar'ın Kandilli'deki malikanesinin yeni sahibi belli oldu! Rus milyarder kale gibi duvar inşa ettirdi!

Geri Dön