06 / 05 / 2024

banka ads nedir

banka ads nedir

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şubat ayında yaptığı açıklamasında Türkiye’de yaklaşık 5 bin ton altının yastık altında tutulduğunu ve bu altınların ekonomiye kazandırılması için yeni bir uygulamanın başlatılacağını duyurmuştu. Altında yeni dönem başladı...

İpotek nedir? İpotek nasıl yapılır?

Banka ya da farklı alacaklı taraflar, alışveriş konusunda satılan ürünleri garanti altına almak için ipotek yöntemine başvururlar. Sıklıkla duyulan bir kavram olan ipotek, önemli bir işlemdir. Peki ipotek nedir, nasıl yapılır ve kaldırılır? İşte ipotek ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Vefa hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı olarak da adlandırılan vefa hakkı, gayrimenkul terimlerinden biridir. Bu haktan genelde banka kredisini ödemekte zorlanan kişiler yararlanabilmektedir. Peki vefa hakkı tam olarak nedir ve vefa hakkı nasıl kullanılır? İşte vefa hakkı ile ilgili tüm merak edilenler…

Kredi faiz oranlarında büyük düşüş! Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? Akbank, Vakıfbank, Halkbank, TEB, ING

Nakit para ihtiyacı duyan vatandaşlar ihtiyaç kredilerine yöneliyor. Peki 2022 ihtiyaç kredisi ne kadar? Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? İhtiyaç kredi faiz oranları nedir? İşte banka banka kredi faiz oranları...

Konut kredisi ipotek fekki nedir?

Konut satın almak için bankadan kredi talebinde bulunduğunuzda banka kredinin teminatı olarak kredili konutu ipotek altında alıyor. Peki, konut kredisi ipotek fekki nedir?

Banka ipotek fek yazısı nedir?

Kredi borcu biten gayrimenkuller için ipoteğin fek yazısı ile kaldırılması gerekiyor.Peki, banka ipotek fek yazısı nedir?Banka ipotek fek yazısı nasıl ve nereden alınır?

Banka sigorta muamele vergisi nedir?

Bankaların kullandırdığı kredilerde, banka sigorta muamele sigortası talep ediliyor. Peki, banka sigorta muamele vergisi nedir? Konut kredisinde banka sigorta muamele vergisi muaf mı? İşte yanıtı..

Konut kredisi temerrüt faizi nedir?

Mesken satın alımlarında, kişiler banka ve diğer finans kuruluşlarından konut kredisi kullanabiliyor. Peki, konut kredisi temerrüt faizi nedir? Tüketici Kanunu gereğince konut kredisi temerrüt faizi esasları nelerdir?

Mesken kredisi nedir?

Banka ve diğer kredi kuruluşlarının mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimselere kullandırdıkları kredi olan mesken kredisi nedir? Mesken kredisi nasıl kullanılır?

Kiranın elden ödenmesi cezası nedir?

268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor. Peki, kiranın elden ödenmesi cezası nedir?

Maketten konut satışında hakediş sistemi nedir?

Maketten konut satış sözleşmeleri hakkında yönetmelik gereğince konut adedi otuz ve üzerinde olan projeler için Banka teminat mektubu, Hakediş sistemi, Bağlı kredi ile teminat vermesi gerekiyor. Peki, Maketten konut satışında hakediş sistemi nedir?

Maketten konut satışında banka teminat mektubu nedir?

Konut adedi otuz ve üzerinde olan projeler için bina tamamlama sigortası yaptırması veya banka teminat mektubu sağlanması gerekiyor. Peki, maketten konut satışında banka teminat mektubu nedir?

İstanbul Marina nedir?

İstanbul Marina nedir sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Banka kredisine uygun olan proje 5 blok olarak yükseliyor. Projede daireler 305 bin 929 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Mortgage ve konut kredisi arasındaki fark nedir?

Banka ve diğer kredi kuruluşlarının ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu krediler "mortgage" ve "konut kredisi" olarak tanımlanıyor. Peki, mortgage ve konut kredisi arasındaki fark nedir?

banka ads nedir Haberi

banka ads nedir

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin duyurduğu yastıkaltı altınlar için uygulanacak olan yeni sistem devreye alındı. Nebati, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda KAD-SİS olarak adlandırılan altın hesabının detaylarını tek tek açıkladı. 

Investingcom'dan Necdet Erginsoy'un haberine göre; yeni altın tasarruf sistemi 1 Mart itibarıyla uygulamaya girdi. 

KAD-SİS Nedir?

Elinizdeki altınlarınızı, Türkiye'nin her yerindeki, yetkili kuyumcular aracılığı ile haftanın her günü banka hesabınıza kolayca ve güvenle aktarmanızı sağlayan bir sistem olarak başlatılan yeni altın tasarruf uygulamasıdır. 

KAD-SİS Avantajları Nelerdir?

Türkiye'nin her yerinde yaygın KAD-SİS sistemini kullanan yetkili bir kuyumcu ağı vardır.

Yetkili her kuyumcuda, altınlarınız aynı değerden hesaplanır.

(İşlemlerde BDDK tarafından yayınlanan bankaların kıymetli maden alım satımına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmeliği esas alınır.)

Değerlenen altınınız banka hesabınıza 24 ayar karşılığı gram altın cinsinden, hiçbir...