19 / 05 / 2024

banka faizleri düşermi

banka faizleri düşermi

Merkez Bankası'nın son toplantısında piyasa beklentilerini aşan 200 baz puanlık faiz artışı mevduat faizlerinde beklenen hareketi beraberinde getirdi. Bu durum karşısında bir hafta önce yüzde 13-14 seviyesinde tuttuğu faiz oranını yüzde 17-18’e çıkaran bankalar oldu.

Mevduat faizleri düşüyor! En iyi oranı veren banka bile yüzde 55 faiz veriyor!

Yastık altında parası olan pek çok kişi tarafından yakından takip edilen mevduat faizlerinde düşüş başladı. En iyi oran veren bankanın bile faiz oranı yüzde 55'e indi.

Mevduat faizleri düşüşe geçti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faiz artırımın ardından yükselen mevduat faizlerinde gerileme başladı. Ekonomist Barış Soydan, mevduat faizlerindeki düşüşe dikkat çekerek, “Uzun süre düşmemesi lazım” dedi.

Vadeli banka faizleri ve döviz artışı inşaat sektörünü vurdu!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum’da yapı sektörü zor zamanlardan geçiyor. Özellikle mega projelerde, konut satışları neredeyse yarı yarıya azaldı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri, çözüm için konut kredilerine erişime işaret ediyor

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

Mevduat faizleri düşmeye başladı! Bankalar faizleri neden düşürüyor?

Yüzde 50’yi aşan mevduat faizleri 2024 yılı ile beraber gerilemeye başladı. Gazeteci Zeynep Aktaş sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak "Mevduat faiz oranlarındaki gerilemeyi neye bağlıyorsunuz?" diye sordu. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Almanya'dan ev almak isteyenlere müjde! Konut kredisi faizleri düştü!

Almanya'da konut kredisi faiz oranlarında keskin düşüş yaşandı. Bu yolla konut almak isteyenlere her sene binlerce euro tasarruf sağlamış olacak. 

Gayrimenkul sahipleri 2024’te çok kazanacak!

Banka faizleri ve döviz kurunun artmasıyla ülke genelinde gayrimenkul satışlarının durma noktasına geldiğini, ama 2024’ün ikinci çeyreğinde gayrimenkul piyasasının ikiye katlayacağını söyleyen Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, “Şimdi gayrimenkul alma zamanı” dedi.

ABD'de mortgage faizleri düşerken, başvurularda yükseldi

Amerika'da 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 7,61'e düşerken, mortgage için yapılan başvurularda artış olduğu açıklandı. Mortgage başvuruları ile ilgili haberin ayrıntıları...

Dolar/TL düşüşe geçti! Bugün dolar/TL kuru ne kadar oldu? 27 Ekim Cuma dolar kaç TL?

Dün Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Banka, faizleri politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kararın ardından piyasalarda hareketlilik görülürken dolar kuru bugün güne düşüşle başladı. 27 Ekim Cuma dolar ne kadar oldu? 

Bankalarda büyük deprem, mevduat faizleri düşüyor! Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'tan flaş karar!

Bankalardan flaş karar geldi. Kamu bankalarında yüzde 41 olan Türk Lirası mevduat faizleri yüzde 38’e kadar geriledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Altında ibreler yeşile döndü! 1 gramı bile olan hemen baksın! 23 Eylül Cumartesi altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçti. Banka, faizleri beklentiler doğrultusunda yükseltirken, altın fiyatları hareketlendi. Peki bugün altın fiyatları bugün ne kadar? Güncel altın fiyatları kaç lira? 23 Eylül 2023 altın fiyatları.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 22 Eylül 2023 Cuma altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükselişe geçti. Banka, faizleri beklentiler doğrultuusnda yükseltti.  politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30 seviyesine yükseltti. Peki bugün 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 22 Eylül 2023 Cuma altın fiyatları.

Yastık altında altını olanlar dikkat! 21 Eylül Perşembe Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları

Piyasaların merakla beklediği Fed faiz kararı dün açıklandı. Banka faizleri yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Kararın hemen ardından altında hareketlilik başladı. Yastık altında altını olanlar dikkat! 21 Eylül Perşembe Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları.

banka faizleri düşermi Haberi

banka faizleri düşermi

Politika faizinin yüzde 17'ye yükselmesinin ardından kasım ayında yüzde 13-14 seviyelerinde olan mevduat faizleri de hareketlendi. Sayılı banka ile sınırlı olmakla birlikte faizler aralık ayında yüzde 18'e kadar çıkmıştı fakat, Merkez Bankası'nın hamlesinden sonra büyük ölçekli bankalar da rekabete katıldı. Böylece, 32 gün vadeli TL mevduata verilen %17-% 18 faiz seviyesi genele yayıldı. Bazı bankaların yüzde 19'lu oranları verdiği de söylentiler arasında. MB'nin zorunlu karşılıklar için kredi büyümesi şartını da kaldırması mevduat faizlerinin tırmanmasında etkili oluyor.

Tezgâh altı oranlar devrede

Sözcü Gazetesi'nden  Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre; faizlerin yükseldiğini gören vatandaş, bankasından yüksek faiz talep etmeye başlayınca ‘artı puan' denilen tezgâh altı oranlar da devreye girince mevduat yarışı kızıştı. Geçen haftaya kadar yüzde 13-14 bandında faiz veren bankalar müşteri kaybetmemek için faizi yüzde...