28 / 04 / 2024

banka gayrimenkulleri

banka gayrimenkulleri

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Pamukoğlu, bugünkü yazısında 11 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de bankaları ilgilendiren önemli değişiklikten bahsetti. Bankaların gayrimenkul yatırım ortaklıklarına dönüşmesi engellenecek.

Türkiye Finans'tan yüzde 0.75 oranlı konut finansmanı kampanyası!

Türkiye Finans Bankası Banka Gayrimenkulleri ve Anlaşmalı Toplu Konut Finansmanı kampanyaları için kar payı oranlarını yüzde 0.75’e indirdiğini açıkladı. Kampanya sınırlı sürede uygulanacak...

Markalı konut alıcıları banka kredisi tercih ediyor!

Türkiye’de konut satışları her geçen ay yükselirken, tüketicilerin konut alırken kullandığı yöntemler de değişiyor. Markalı konut alanlar banka kredisine göre riskli olsa da senet seçeneğini kullanıyor.

Emlak vergisinde hangi banka kaç taksit yapıyor?

Emlak vergisi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye senede en fazla iki eşit taksit halinde ödeniyor. Ödeme sürecinde bankaların bazı kampanyaları olabiliyor. Peki, emlak vergisinde hangi banka kaç taksit yapıyor?

Avrupa Konutları Kale Cevizlibağ'da 641 bin TL'ye! Banka kredili ödemelerle!

Daire fiyatlarının 641 bin TL 'den başlangıç gösterdiği Avrupa Konutları Kale Cevizlibağ projesi kapsamında banka kredisi kullanılarak vadelendirme yapılıyor. Projede teslimler Nisan 2016'da yapılacak...

Hamit Demir: Konut projelerinde garantör banka olmalı!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir: "İnşaat sektöründe gelecekte konutzedelerin oluşmaması için, Maliye Bakanlığı’nın bir genelge yayınlayarak, inşaat projelerinde garantör banka şartı aranmasını şart koşmalı" dedi..

1997 yılında Ataköy Marina'ya karşılık Almanya'da banka teklifi!

1997 yılında Oyakbank ile Vakıfbank arasında bir takas görüşmesi yaşanmış. Oyakbank, Ataköy Marina Tesisleri'ne karşılık ''Almanya'da banka kurma'' girişimi içinde olan Vakıfbank'a, Almanya'da sahibi olduğu Oyak-Anker Bank'ı vermeyi önermiş.

Emlak vergisi banka kampanyaları 2015!

Vergi mükellefleri, borçlarını belediyeye nakit olarak ödeyebildiği gibi anlaşmalı bankalar aracılığı ile de ödeyebiliyor. Bankalar ödemede birtakım kampanyalar yapabiliyor. İşte emlak vergisi banka kampanyaları 2015...

Avrupa Konutları Kale Topkapı'da banka kredisiyle! 799 bin TL'ye 2+1!

2 oda 1 salon daire fiyatlarının 799 bin TL'den başlangıç gösterdiği Avrupa Konutları Kale Topkapı projesinde banka kredisi ile vadelendirme yapılıyor. Projede teslimler Nisan 2016'da yapılacak.

Mart ayında banka kredili satışlar yüzde 85.2 arttı!

Türkiye genelinde yılın ilk üç ayında 297 bin 218 konut satıldı. Geçtiğimiz aylarda ‘senetle’ satışlar öne çıkarken martta banka kredisiyle satışlar yüzde 85.2 arttı.

Konut kredisi banka faiz oranlarında son durum ne?

Konut kredisi banka faiz oranlarında son durum ne? En düşük konut kredisi faiz oranı hangi bankalarda? İşte dün güncellenen bankaların konut kredisi faiz oranları listesi...

Banka kredisiyle ‘EV’lendik!

Türkiye genelinde yılın ilk üç ayında 297 bin 218 konut satıldı. Geçtiğimiz aylarda ‘senetle’ satışlar öne çıkarken martta banka kredisiyle satışlar yüzde 85.2 arttı.

İstmarina'da banka kredisiz 40 ay vade ile konut sahibi olma fırsatı!

DAP Yapı'nın İstMarina projesinin sınırlı sayıda kalan daireleri için bahar kampanyası başladı.Kampanyaya göre, peşinat tutarı teslim tarihinde ödenirken 0 faiz, banka kredisiz 40 ay vade ile konut sahibi olma fırsatı veriliyor.

Avrupa Konutları Kale Topkapı'da banka kredili ödemelerle! 799 bin TL'ye 2+1!

102 metrekare alana sahip 2+1'lerin fiyatlarının 799 bin lira ile 847 bin TL arasında değiştiği Avrupa Konutları Kale Topkapı projesinde banka kredili ödeme seçenekleri uygulanıyor.

banka gayrimenkulleri Haberi

banka gayrimenkulleri

11 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de bankaları ilgilendiren önemli bir değişiklik yayımlandı.


Bankaların 5411 sayılı Bankalar Kanunu’nun 57. maddesi gereği sahip oldukları gayrimenkullerin bilanço (defter) değeri öz kaynaklarının toplamının yüzde 50’sini aşamaz. Öte yandan bankalar ticaret amacıyla gayrimenkul ve emtianın alım ve satımı ile uğraşamaz, ipotekli konut finansmanı kuruluşu ve gayrimenkul yatırım ortaklıkları hariç olmak üzere ana faaliyet konusu gayrimenkul ticareti olan ortaklıklara katılamazlar. Bu yasal düzenlemedeki amaç bankaların gayrimenkul yatırım ortaklıklarına dönüşmesini önlemek. Çünkü Türk bankacılık sistemi kredi verirken teminat olarak birinci derecede gayrimenkulleri kabul etmektedir. Krediler ödenmediği takdirde bankaya ipotek edilen gayrimenkuller satılıncaya kadar bankanın aktifinde yer alıyor yani mal varlığına dönüşüyor. Bu da bankaların öz varlık durumunu, sermaye yeterlilik oranını etkiliyor. Bankaların öz kaynaklarını daha çok nakit ve...