10 / 05 / 2024

Banka ölmüş birinin ipotek bedelini mirasçılarından alır mı

Banka ölmüş birinin ipotek bedelini mirasçılarından alır mı

İpotekli bir taşınmazı ipotekten kurtarma usulleri arasında, borçtan şahsen sorumlu olmayan birinin, icra takibine başlanmadan önce, satın alma bedelini ödeyerek taşınmazı alması hususu yer alıyor...

Çocuğu olmayan birinin mirası kime kalır?

Miras meselelerinde, çocuk sahibi olmayan bireylerin mirasının kime kalacağı merak edilen konulardan biridir. Bu konu hakkında belirli düzenlemeler yapılmış olup hukuki olarak miras paylaşımı yapılır. Peki çocuğu olmayan birinin mirası kime kalır, direkt eşine mi geçer? 

Banka hesabı olanlar aman dikkat! Sizin de hesabınıza 4 bin 337 TL para yatırılmış olabilir, hemen kontrol edin!

Banka hesabı olanlar aman dikkat... Sizin de hesabınıza 4 bin 337 TL para yatırılmış olabilir, hemen kontrol edin...

İki yeni banka kuruluyor! Resmi Gazete’de yayımlandı! İsimleri belli oldu! Hemen bakın!

BDDK, iki yeni banka kurulmasına ve bir bankaya faaliyet izni verilmesine ilişkin onay verdi. Kurulacak bankalardan birinin ismi ‘Ziraat Dinamik Banka’ olurken, diğeri ise ‘Asır Yatırım Bankası A.Ş.’ oldu.

En uygun konut kredisini hangi banka veriyor?

Kredilerde faiz indirimi kampanyası özellikle konut kredilerinde çok talep gördü. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank’ın başlattığı kredi faiz indirimlerine özel bankalar da katılmıştı.  Peki güncel oranları en düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor…

1988 yılında Ataköy'deki 1.892 konutun satışı, ''belirsizlik'' engeline takılmış!

1988 yılında Ataköy'de, Emlak Bankası tarafından inşa edilen bin 892 konutun nasıl satılacağına, banka yöneticileri karar verememişler. Toplam değeri 110 milyar lira olan konutların satışı ''belirsizlik'' engeline takılmış.

Hisseli evin kira bedeli hissedarlardan birinin hesabına yatırılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin belli bir miktarı aşması halinde kiranın banka üzerinden ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli evin kira bedeli hissedarlardan birinin hesabına yatırılır mı? İşte yanıtı..

1955 yılında elektrikli trenin deneme sürüşü yapılmış!

1955 yılında Sirkeci ile Soğuksu hattı arasında işleyecek olan elektrikli trenin deneme sürüşü yapılmış. İstanbul banliyösünde 76 çift tren haftada ortalama 200 bin yolcu taşıyacakmış.

1953 yılında Beylerbeyi'nde koru arsaları satışa çıkarılmış!

1954 yılında Boğaziçi'nde, Beylerbeyi'nde deniz manzaralı, çok güzel çamları olan Adalar'ı aratmayacak koru arsaları satışa çıkarılmış. Diğer ilanda ise bozkırlardan arsa almadan, Beylerbeyi'nde Allah'ın cenneti arsaları görülmesi tavsiye edilmiş.

1950 yılında İstanbul'da 9.772 dönüm arazi köylüye dağıtılmış!

1950 yılında Ziraat Bankası, 9 bin 772 dönüm bir çiftliği satın alarak İstanbul'da Ayazma, Çilingir, Haraçcı ve Tayakadın köylerinde ki çiftçiye dağıtılmış. Banka, ilk defa bir çiftliği satın alarak köylüye dağıtmış.

Tarihi Bekteşbey Camisi'nin boyaları 200 yıldır dökülmüyor!

Çamoluk ilçesindeki Sarpkaya köyünde Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan cami, Osmanlı mimarisini yansıtıyor. Caminin minber, mihrap ve çatısındaki kök boyayla yapılmış farklı renklerde süslemeler ise dikkati çekiyor...

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldır dökülmüyor!

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldız dökülmüyor. Giresun'da 1816 yılında Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan Bekteşbey Camisi'nde kök boya kullanılarak yapılan farklı renklerdeki süslemeler orijinalliğini yaklaşık iki asırdır koruyo

1952 yılında inşa edilecek Hilton Oteli'nin temeli atılmış!

1952 yılında İstanbul Harbiye'de Radyoevi'nin yanında inşa edilecek 300 odalı otelin temeli törenle atılmış. Temel atma törenine Hiton oteller zincirinin sahibinin kardeşi Albay Hilton ve Bakan Muhlis Ete'de katılmış.

Pendik'te ilk banka şubesi 1952 yılında açılmış!

Yapı ve Kredi Bankası'nın Pendik şubesi 21 Şubat 1952 yılında açılmış. Bankanın İstanbul'da toplam şube sayısı on altıya yükselmiş. Böylece Pendik'te ilk banka şubesi de açılmış.

Banka ölmüş birinin ipotek bedelini mirasçılarından alır mı Haberi

Banka ölmüş birinin ipotek bedelini mirasçılarından alır mı

İpotekten kurtarma!

Borçtan dolayı üzerinde ipotek kurulan bir taşınmazı ipotekten kurtarma koşulları ve usulü ile ilgili yasal esaslar Türk Medeni Kanununda yer alıyor.


Buna göre, borçtan şahsen sorumlu olmayan birinin, icra takibine başlanmadan önce, satın alma bedelini ödeyerek taşınmazı ipotekten kurtarmış oluyor.


İpotekten kurtarma koşulları ve usulü

Madde 885- Değerini aşan bir borç için ipotek edilmiş olan bir taşınmazı edinen kimse, borçtan şahsen sorumlu değilse, icra takibine başlanmadan önce, satın alma bedelini ödeyerek taşınmazı ipotekten kurtarabilir. Taşınmazı karşılıksız olarak edinen kimse de, takdir edeceği bedeli ödeyerek bu hakkı kullanabilir. 


İpotekten kurtarma hakkı, alacaklılara altı ay önce yapılacak yazılı ihbarla kullanılabilir. 

İpotekten kurtarma bedeli alacaklılar arasında sıralarına göre dağıtılır.


b. Açık artırma

Madde 886- İpotekten kurtarma ihbarına karşı alacaklılar, ihbarın tebliğinden başlayarak bir ay içinde giderleri peşin ödemek...