04 / 08 / 2024

bankalara ait gayrimenkullerin durumu

bankalara ait gayrimenkullerin durumu

Bankalar tarafından edinilen gayrimenkuller, bankacılık faaliyetlerini yürütebilmek için ihtiyaç duydukları sayı ve büyüklüğü aşamaz, gerekçelerini denetime hazır bulundurmaları kaydıyla kendi kullanımları için tahsis edebilirler.

Alım gücü düşen vatandaşın bankalara olan borcu 2 trilyon liraya ulaştı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun bankacılık sektörünün Şubat 2023 dönemine ait mali göstergelerine göre vatandaşın bankalara olan toplam borcu 1 trilyon 995.8 milyar liraya yükseldi.

PTT'ye ait gayrimenkullerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündeminde! 

PTT'ye ait konut ile arazilerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyla ilgili soru önergesi sundu. İşte ayrıntılar...

Kamuya ait gayrimenkuller kiraya verilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'nde kamuya ait gayrimenkullerin bedelsiz kiraya verilmesini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Kamuya ait taşınmazlar pazarlık usulüyle kiraya verilebilir mi bedelsiz olarak tahsis edilebilir mi?' başlıklı yazısı...

Boğaziçi Üniversitesi'ne ait gayrimenkullerin satışı için komisyon kuruldu!

Boğaziçi Rektörlüğü tarafından üniversite birimlerine iletilen kararda, üniversite mülkiyetindeki taşınmazlara ilişkin işlemleri sürdürmek üzere Taşınmaz Değerlendirme Komisyonu kurulduğu belirtildi.

Tapu satış masrafları kime ait?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri tapu dairelerinde yapılıyor. Tapu devir masrafları 2021'de ne kadar olacak ve nasıl yapılacak? Tapu satış masrafları kime ait? İşte tüm merak edilenler...

TÜRKŞEKER'e ait bazı taşınmazların satışı onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Gümüşhane'de yer alan TÜRKŞEKER'e ait bazı gayrimenkullerin satışını onayladı.

Feryal Gülman ve Kemal Gülman arasında gayrimenkul krizi!

İş insanı Kemal Gülman ile boşanma aşamasında olan Feryal Gülman, sahte vekaletnameyle kendisine ait gayrimenkullerin kullanıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Servet GYO 2.9 milyon TL'ye yeni şirket kurdu!

Servet GYO'nun Almanya'daki iştiraki Oswe Real Estate GMBH'a (Oswe) ait gayrimenkullerin kısmen satışı tamamlandı. Paylarının tamamı Yeni Deks Yatırım A.Ş. unvanlı ve 2 milyon 963 bin 863,64 TL sermayeli bir şirket kurulmasına karar verildi.

Ziraat Bankası gayrimenkul satış ilanları ilangovtr’de!

Basın İlan Kurumu ve Ziraat Bankası AŞ arasında yapılan işbirliği sonucunda Banka’ya ait gayrimenkullerin satışına ilişkin ilanlar Türkiye’nin ilan portalı "ilangov.tr’de"  yayınlanmaya başladı.

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 3 gayrimenkul kiraya verilecek!

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi'ne ait 3 gayrimenkul kiraya verilecek. Gayrimenkullerin ihalesi 25 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bankalara ait 10 bin gayrimenkul satışta!

Ödenemeyen kredilerin teminatı olarak bankalara geçen ve satışa çıkarılan gayrimenkul sayısı 8 bin 412 olarak açıklandı. Henüz satışa konulmayan ve birkaç bankanın elinde bulunanlar ile birlikte bu rakam 10 bini geçiyor. 

Kollektif şirketlere ait gayrimenkullerin satışında KDV var mı?

Hürses gazetesi yazarı Nazlı Gaye Alpaslan Güven, kollektif şirketlerin satışlarını ve KDV oranlarına dikkat edilecek bazı hususları ele aldı. İşte o yazı...

İstimlak itiraz dilekçeleri!

Özel şahıslara ait gayrimenkullerin kamu yararına uygun bir şekilde devlet tarafından el konulduğu uygulama istimlak oluyor. İstimlaka bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte istimlak itiraz dilekçeleri..

bankalara ait gayrimenkullerin durumu Haberi

bankalara ait gayrimenkullerin durumu

Bankalar tarafından edinilen gayrimenkuller, Kanunun 57 nci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen sınırı ve bankacılık faaliyetlerini yürütebilmek için ihtiyaç duydukları sayı ve büyüklüğü aşamaz, gerekçelerini denetime hazır bulundurmaları kaydıyla kendi kullanımları için tahsis edebilirler.


Kredilerin sınıflandırılması ve bunlar için ayrılacak karşılıklara ilişkin usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik taslağı hazırlandı. Bu yönetmelikte bankaların kredilerinin niteliklerine göre sınıflandırılması ve bunlar için ayrılacak karşılıklara ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amaçlanmaktadır. Konuyla ilgili esasları belirleyen 'Bankalarca Kredilerin ve Diğer Alacakların Niteliklerinin Belirlenmesi ve Bunlar İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik' 1 Kasım 2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.


Taslağa göre, bankalar alacaklarından dolayı edindikleri emtia ve gayrimenkulleri edinim tarihinden itibaren üç yıl içerisinde elden çıkarabilecek ve muhasebe standartlarına göre...