27 / 04 / 2024

PTT'ye ait gayrimenkullerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündeminde! 

PTT'ye ait gayrimenkullerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündeminde! 

PTT'ye ait konut ile arazilerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyla ilgili soru önergesi sundu. İşte ayrıntılar...



PTT'ye ait konut ile arazilerin satışı ve statülerinin değiştirilmesine ilişkin soru önergesi verildi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konuyu Meclis gündemine taşıdı. 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konuyla ilgili soru önergesinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını talep etti. Antmen, "Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim." diye konuştu.

PTT ye ait gayrimenkullerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündeminde!  

Konuyla ilgili verdiği soru önergesinde "Mersin'de PTT tesislerinin konut ve ticari statüsüne dönüştürülerek satılmak istenmesi için plan değişikliği isteyen ancak olumsuz yanıt alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planına dair onaylanan bir çalışma olmadığını ifade etmiştir" ifadelerini kullanan Alpay Antmen, Bakanlığın, Yenişehir bölgesinin 1/5 ölçekli Nazım İmar Planlarında kamu hizmeti alanı görünen bölgenin, bu statüden çıkarılması talebini Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin reddettiğini aktardı. 

Antmen, "Benzer şekilde, Mersin Adnan Menderes Bulvarında yer alan kamuya ait PTT tarafından kullanılan arazinin konut ve ticari alan statüsüne dönüştürülerek satılmak istenmektedir" açıklamasında bulundu.

İşte CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in  PTT'ye ait konut ile arazilerin satışı ve statülerinin değiştirilmesine ilişkin yönelttiği o sorular:


Geri Dön