05 / 08 / 2024

bankaların 2014 karı

bankaların 2014 karı

Bankacılık sektörünün net dönem kârı ağustos sonunda 16.7 milyar lira oldu. Sektörün aktif toplamı ise Ağustos ayı sonunda 1.85 trilyon lira olarak gerçekleşti.

Bankaların güncel 100 bin TL ihtiyaç kredi oranları ve taksitleri nelerdir?

Vatandaşlar nakit ihtiyacını karşılamak için en uygun ihtiyaç kredisini bulmak istiyorlar. Buna göre, bankaların sunduğu farklı masraflı ve ödeme seçenekleri göz önünde bulundurularak kredi karşılaştırması yapılıyor. 

Küresel piyasalar haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor.

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı!

Verilen detaylara göre, küresel pay piyasaları, yoğun veri gündeminin olduğu haftada karışık bir seyir izlerken, gelecek hafta için dünya merkez bankalarının faiz kararları da yatırımcıların odağında...

ABD’li bankaların karı üçüncü çeyrekte düştü!

ABD'nin büyük bankalarının üçüncü çeyrekte elde ettiği net kar, geçen yılın aynı dönemine kıyasla geriledi. İşte detaylar…

Bankaların 8 ayda kârları uçuşa geçti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), bankaların 8 aylık kârını açıkladı. İşte detaylar!

Bankaların kredi faiz oranları düştü mü? İşte 7 bankanın konut, taşıt ve ihtiyaç kredi faiz oranları

Krediye ihtiyaç duyan vatandaşlar, bankaların kredi faiz oranları listesini yakından inceliyor.

Emekliler unutulmadı! 50 bin TL ödeme müjdesi! Bankaların önü kuyruk oldu! İşte detaylar!

Emeklilere 50 bin TL ödeme müjdesi. Bu haber sonrası bankaların önü kuyruk oldu. İşte merak edilen detaylar!

Tüketici kredilerinde yeni dönem! Bankaların keyfi uygulamaları son bulacak

Bankaların kredi kullandırırken tüketiciye yönelik keyfi uygulamalarına son verecek düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı. Düzenlemeyle kredi kullanan aleyhinde uygulamalara son verilecek.

Yarış kızıştı, süre uzadı, zamlar peş peşe geldi! Bankaların emekli promosyon yarışı durmak bilmiyor! ING, TEB, İşbank..

Emekli promosyonu Türkiye gündemini meşgul etmeye devam ediyor. 2022 emekli promosyon rakamları vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki 2022 en yüksek emekli maaşı ne kadar? Bankaların promosyon kampanyaları ne zaman sona erecek? İşte Merak edilen tüm detaylar...

Emekli promosyonlarında fiyatlar artacak! Bankaların yarışı kızıştı

Bankaların maaş promosyon yarışları devam ederken Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu’ndan herkesi sevindiren bir haber geldi. Ağaoğlu, promosyon ücretlerinin artacağını söyledi.

Bankaların verdiği promosyonlar emeklileri isyan ettirdi!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, bankaların verdiği promosyonların emekliler arasında karışıklığa sebep olduğunu söyledi.

Bankaların karı patladı İşte kar rekortmenleri

Borsada işlem gören 445 şirketin satışları ve karlılığı ikiye katlanırken bankaların karlarında meydana gelen artış parmak ısırttı. İşte ilk altı ayda satışlarını ve karlarını katlayan şirketler...

Emekliler için bankaların promosyon yarışı kızıştı! Yapı Kredi promosyonu ne kadar?

Bankalar tarafından emekli aylıkları için verilen yarış giderek kızıştı. Bankaların art arda promosyon tutarlarını açıklamasının ardından en yüksek rakamı kimin verdiği de merak konusu oldu. İşte Yapı Kredi'nin verdiği promosyonla ilgili detaylar...

bankaların 2014 karı Haberi

bankaların 2014 karı


Bankacılık sektörünün net dönem kârı ağustos sonunda 16.7 milyar lira oldu. Sektörün aktif toplamı ise ağustos sonunda 1.85 trilyon lira olarak gerçekleşti.


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankacılık sektörünün ağustos ayına ilişkin "Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri"ni açıkladı.  


Buna göre, sektörün aktif toplamı 2013 yılı sonuna göre yüzde 6,9 artarak, 119 milyar 537 milyon lira oldu. Ağustosta en büyük aktif kalem olan krediler 1 trilyon 145 milyar 999 milyon lira, menkul değerler 291 milyar 112 milyon lira olarak kaydedildi. Geçen yıl sonuna göre krediler yüzde 9,4, brüt takipteki alacaklar yüzde 15,3 ve menkul değerler yüzde 1,5 yükseldi.


Sektörün aktif büyüklüğü, ağustos döneminde 1 trilyon 851 milyar 938 milyon lira olarak hesaplandı.


Bankaların kaynak yapısına bakıldığında, en büyük fon kaynağı durumunda olan mevduat...