27 / 04 / 2024

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı!

Verilen detaylara göre, küresel pay piyasaları, yoğun veri gündeminin olduğu haftada karışık bir seyir izlerken, gelecek hafta için dünya merkez bankalarının faiz kararları da yatırımcıların odağında...



Aktarılan son dakika detaylarına göre, geçen hafta ABD'de borç limiti krizinin çözülmesine karşın açıklanmış olan verilerden alınan sinyallerle enflasyon ve resesyon ikilemi arasında kalan dünya ekonomilerinde para politikalarına ilişkin öngörüler varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdü.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, dünya genelinde bazı merkez bankalarının beklentilerin aksine karar almasının, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta açıklayacağı faiz kararına yönelik tahminlerde oynaklığa neden olduğunu kaydetti.

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı!

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Avustralya Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerinin aksine 25 baz puan faiz artırmasından sonra Kanada Merkez Bankası da politika faizini 25 baz puan artırarak 22 senenin en yüksek seviyesi olan yüzde 4,75'e yükseltti.

Ayrıca Kanada Merkez Bankası'ndan konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, ekonomideki talep fazlasının tahmin edilenden daha fazla olduğunun görüldüğü kaydedildi. Ayrıca paylaşılan bilgilere göre, Kanada, önceki toplantıda faiz artışına gitmeyerek G7 ülkeleri arasında faiz artışlarına ilk ara veren ülke olurken para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın yüzde 80 ihtimalle bu toplantıyı da pas geçmesi de  bekleniyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön