10 / 05 / 2024

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı!

Verilen detaylara göre, küresel pay piyasaları, yoğun veri gündeminin olduğu haftada karışık bir seyir izlerken, gelecek hafta için dünya merkez bankalarının faiz kararları da yatırımcıların odağında...



Aktarılan detaylara göre, söz konusu bankaların faiz kararlarından sonra para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek hafta 25 baz puan faiz artırabileceğine ilişkin öngörüler yüzde 34 seviyesine çıkarken, iş gücü piyasasının soğumaya başlamış olabileceğine dair alınan sinyallerin akabinde 25 baz puan faiz artışına yönelik beklentiler ise yüzde 29'a geriledi.

Perşembe günü ABD'de resmen açıklanan verilere göre, ilk defa işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 3 Haziran 2023 tarihi ile biten haftada 261 bine çıkarak 2021 yılının Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı!

Diğer bir taraftan Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD'de enflasyon ivmesinin yavaşladığına fakat önemli bir endişe olarak kalmaya devam ettiğine değinerek, Fed'i para politikası rotasında kalmaya çağırdı.

Ayrıca aktarılan detayolara göre, ABD'de borç limiti krizinin çözülmesiyle beraber ABD hazinesi tahvil satışlarına başlarken, ABD hükümetinin borçlanmasının piyasalarda likiditeyi olumsuz etkileyebileceği endişesi de sürüyor.

Paylaşılan bilgilere göre, tüm bu gelişmelerden sonra ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi haftayı yaklaşık olarak 4 baz puan artışla 3,74'ten tamamlarken, altının ons fiyatı yüzde 0,7 yükselişle 1.961 dolardan haftayı kapattı. Ayrıca resesyon ihtimalinin de öne çıkmasıyla Brent petrolün varil fiyatı yüzde 1,7 azalışla 75 dolara indi.

ABD'de dikkatler enflasyon ve Fed'in faiz kararına çevrildi

Aktarılan detaylara göre, ABD'de pay piyasaları, Fed'in faiz kararı öncesindeki son haftada pozitif bir seyir izlerken, gelecek hafta enflasyon verileri ve bankanın açıklayacağı para politikası kararı yatırımcıların odağında.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, Fed'in para politikalarına ilişkin belirsizliklerin gün geçtikçe azalsa da yatırımcıların gelecek hafta atılacak adımları fiyatlama konusunda temkinli davrandıklarını bildirdi.

 

Gümbür gümbür gelen dolar kurunda son dakika! Doların geleceği en yüksek rakam tek tek açıklandı! Doları olanlar dikkat!

Altın fiyatlarını görenlerin resmen gözleri yuvalarından fırlıyor! İşte 10 Haziran 2023 altın fiyatları! Hemen bakın!

Euro 4 gün sonra işte tam böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası üyesi açıkladı, duyanlar inanamadı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön