30 / 04 / 2024

bankaların gayrimenkul satışları

bankaların gayrimenkul satışları

Bankaların satışa çıkardığı icralık evler binlerce kişiyi ucuza ev sahibi yapıyor. Bankaların satışa çıkardığı konutlar piyasalarından satın alınabilecek konutlara göre daha uygun fiyatlı olduğu için müşterilerin ilgisini çekiyor.

Bankalar emlakçı oldu! Daha ucuz ev fırsatı!

Bankalar ellerindeki gayrimenkulleri özel fiyatlarla satışa çıkardı. Peki bankadan satılık gayrimenkul alınır mı? Bankadan satılık gayrimenkul almanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Bankalar gayrimenkul zengini oldu!

Bütçesini iyi hesaplamadan konut alan vatandaşın hayali kabusa dönerken bankalar gayrimenkul zengini haline dönüşüyor. Konut sektörü dönem dönem yükselen tansiyon sebebiyle kısa bir fren yapsa da genel itibariyle son 5 yıldır altın çağını yaşıyor...

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

Mevduatın cazibesi gayrimenkul satışlarını sarstı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Vatandaş güvenli liman gayrimenkulü terk etmeye başladı. Mevduatın cazibesi artınca birçok yatırımcı birikimini gayrimenkul yerine bu alana yönlendirdi.

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Yabancılara gayrimenkul satışları raydan çıktı! Arsa ve araziler yüksek tekliflerle vatandaşın elinden alınıyor!

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışlarının raydan çıktığını belirten Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yüksek tekliflerle vatandaşın elindeki toprakların alındığını söyledi. 

Arsa, tarla ve iş yeri satışları konutu solladı! İlk 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında senenin 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekorunun kırıldığı belirtildi. İşte o rakamlar...

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

Emlak sektöründe yeni dönem! Resmen başladı!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul satışlarında, sahte ilanlar üzerinden dolandırıcılık ve spekülatif fiyat artışlarını engellemek için yaptığı düzenlemeyle kimlik doğrulama ve yetki belgesi zorunluluğu 1 Kasım itibarıyla devreye girdi. Bu kapsamda, Edirne’deki emlakçılara yeni düzenleme anlatılacak.

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Konut fiyatları artınca arsa ve tarla satışları rekor kırdı!

Konut fiyatlarının artmasıyla vatandaşlar rotayı arsa ve tarlaya çevirdi. Bu kapsamda konut dışı gayrimenkul satışları ocak-temmuz döneminde 942 bin 485 adetle rekor kırdı.

Kamuran Akbay: Kira fiyatları, konut satışlarını tetikliyor!

Kamuran Akbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Akbay konut ve kira fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Akbay, tedarik kırılmaların konut satışlarını da etkilediğini söyledi. 

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

bankaların gayrimenkul satışları Haberi

bankaların gayrimenkul satışları

Bankalar aracılığıyla satışa sunulan icralık evler binlerce kişiyi ucuza ev sahibi yapıyor. Bankaların satışa çıkardığı daireler, piyasa fiyatlarının daha altında olması nedeniyle müşterilerin ilk tercihlerinden oluyor. Takvim'de yer alan habere göre; ihale ve açık arttırma usulüyle satışa gerçekleşen bu evler borcunu ödemeyenler tarafından bankaların elinde kalıyor. Bankalardan uygun fiyatlara ev almak isteyenler konut satış ilanlarını internet sitesi üzerinden araştırıyor.

BANKADAN SATILIK GAYRİMENKUL ALINIR MI?

İlk olarak, ev sahibi ipoteklerini birkaç ay ödememiştir. Banka tarafından verilen vade süresini aşmıştır. Bankaya borcunu vermediği durumda ev ihale usulüyle satışa sunulmuştur. Satın aldığı evin kredisini ödemeyen kişi taşınmanı daha öncelerden de imzaladığı gibi bankaya bırakıyor. Bu durumda banka borcunu evi satıp alıyor. 

BANKADAN SATILIK GAYRİMENKUL ALMANIN AVANTAJLARI

Arada emlakçı olmadığı için komisyon bedeli de ödenmiyor. Gayrimenkullerin fiyatları objektif piyasa koşullarına göre belirleniyor. Bankalardan satılan evlerin vergi borcu bulunmuyor. Ekstra bir maliyet...