29 / 07 / 2024

Bankaların kira bedeli açıklaması

Bankaların kira bedeli açıklaması

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, kamu bankalarının ve mali-finansal yönetimini üstlenen kurum kuruluşlarının ödediği kira bedellerini sordu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıtı eksik halde ve “banka-müşteri sırları” kapsamında sayarak verdi.

Kira bedeli üzerinden evin değeri hesaplandı! İşte evin eder fiyatı! Bu fiyatın üstü balon...

Milyonlarca konut sahibi evlerini kiraya vermek için piyasa araştırması yapıyor. Özellikle büyük şehirlerde kira bedelleri bölgeden bölgeye değişkenlik gösteriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır? İşte kira bedeli üzerinden evin değerinin hesaplanması...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Temmuz'da kanun değişti diyerek, yeni kira bedeli belirlenebilir mi?

Gündemden düşmeyen konut kiralarına uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte pek çok kişi de kiralara ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Peki 1 Temmuz'da kanun değişti diyerek, yeni kira bedeli belirlenebilir mi?

1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarında kira bedeli artışı neye göre yapılacak?

Avukat Umut Can Babayiğit, milyonlarca kiracının merak ettiği, 1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarındaki kira bedeli artışının neye göre yapılacağını açıkladı. 

Gökçe Bahadır'ın evine ödediği kira bedeli servet değerinde! İşte sosyal medyanın diline düşen o ev...

Gökçe Bahadır'ın eşi Emir Ersoy'la Etiler'de yaşadıkları evin kira bedeli adeta servet değerinde. Bahadır'ın milyonlar ödediği ev sosyal medyanın diline düştü. İşte o ev...

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

Marmara Park AVM arsasının kira değeri belli oldu! İşte o rakam!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, Yakuplu Mahallesi, 21 Ada, 102-103-110 parsellerde yer alan Marmara Park AVM arsasına ilişkin üst hakkı kira bedeli açıklandı. İşte o rakam...

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Mersin Şehir Hastanesi'ndeki ticari alanların kira bedeli TBMM'de!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sayıştay'ın 2020 yılı Denetim Raporunda Mersin Şehir Hastanesindeki ticari alanların kira bedeline dair yaptığı tespite ilişkin soru önergesi verdi. 

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli TBMM gündeminde!

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aidatta tek sınır kira bedeli!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı avukat Kiraz, aidatların kira bedelinden yüksek olamayacağı uyarısında bulunurken, sistemdeki eşitsizliğe dikkat çekti...

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları 2019!

Mart ayı itibariyle kamu bankaları konut kredisi faiz oranları ile tekrar ilk sıralara yerleşti. Bankaların konut kredisi faiz oranları arasında ilk üçte kamu bankaları yer alıyor...

Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 30698 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 30691 sayılı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliği yayınladı. 

Bankaların kira bedeli açıklaması Haberi

Bankaların kira bedeli açıklaması

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, kamu bankalarının ve mali-finansal yönetimini üstlenen kurum kuruluşlarının ödediği kira bedellerini sordu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıtı eksik halde ve “banka-müşteri sırları” kapsamında sayarak verdi.


Sadece Merkez'i açıkladı

Şimşek, Hazine’nin İstanbul Beyoğlu’ndaki bir binanın 4 katı için yıllık 420 bin lira kira ödediğini açıkladı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TC Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, TC Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası’nın ödediği yıllık kiralar konusunda sadece Merkez Bankası ve Hazine Müsteşarlığı hesapları için net yanıt verebildi.



Merkez Bankası’nın tüm mülklerinin kendisine ait olduğu belirtilirken, Hazine Müsteşarlığı’nın ana binasının Maliye Hazinesine kayıtlı olduğu, bağlı kuruluşlar olan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün ise kendi mülklerini kullandığı açıklandı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Hazine Kontrolörleri Kurulu İstanbul...