28 / 04 / 2024

bankaya ipotekli evin satışı

bankaya ipotekli evin satışı

Bankalar alınan konut kredilerinin karşılığında eve ipotek koyuyorlar.Peki ipotekli evlerin satışı yapılabilir mi?Bankadan ipotekli evlerin satış işlemi nasıl gerçekleştiriliyor?İşte ipotekli ev satış işlemleri..

Borç yokken verilen ipotekli tapu için ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir projeden 2014’te iki daire aldım. Hiçbir borcum yok ama bana ipotekli tapu verdiler. Şimdi bana bankaya dava açmam gerektiğini söylüyorlar Siz ne dersiniz? ' sorusunu yanıtladı

İpotekli ev nasıl anlaşılır?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat yani ipotek gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Bir evin ipotekli olup olmadığı tapu senedinde belirtilmiyor. Bunun için yapmanız gereken başka bir husus var.

İpotekli evin tapu satışı!

Konut kredisi kullanabilmenin ilk şartı konut üzerinde ipotek tesis edilmesi oluyor. Peki, ipotekli konutun satışı nasıl olur? İşte, ipotekli evin tapu satışı!

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

İpotekli ev nasıl satılabilir?

Bankalardan konut kredisi kullanılarak ev alındığında bankalar alınan eve ipotek koyarak teminat altına alıyor. Peki, ipotekli ev nasıl satılabilir? İşte, ipotekli evin satışı...

İpotekli evimi nasıl satabilirim?

Bankalar alının konut kredileri karşılığında güvence olarak evlere ipotek koyuyor.Peki ipotekli evimi nasıl satabilirim?İşte ipotekli evin satış işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceğine dair bilgiler..

İpotekli ev haczedilir mi?

Kişilerin borçlarının ödememesi durumunda alacaklı tarafından borçlu kişilerin evlerine haciz getirilmesi isteği gibi bir durumla karşılaşılabiliyor.Peki ipotekli ev haczedilir mi?İşte ipotekli evin haczedilip haczedilemeyeceğinin yanıtı..

Kiradaki evin vergisi ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince bir sene boyunca elde edilen taşınmaz kira gelirleri için ödeniyor. Peki, kiradaki evin vergisi ne zaman ödenir? Kiradaki evin vergisi nasıl ödenir? İşte kira gelir vergisi..

Evin tamamına konut kredisi veren bankalar!

18.12.2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı gereğince, evin tamamına kredi verilmiyor. Peki, evin tamamına konut kredisi veren banka var mı?

Evin tamamına kredi veren banka var mı?

Ev sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların sunduğu konut kredisi olanaklarından faydalanabiliyor. Böylece uzun vadede düşük faiz oranları ile evin yüzde 75'ine kredi veriliyor. Peki, evin tamamına kredi veren banka var mı?

Evin tamamına nasıl kredi çekebilirim?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen, yeterli nakiti bulunmayan kimseler tarafından kullanılıyor. Ancak evin değerinin yüzde 75'ine kadar kredi verilebiliyor. Peki, evin tamamına nasıl kredi çekebilirim, diyorsanız işte yanıtı...

Hibe edilen evin tapu masrafı!

Bir malın mülkiyetinin, karşılık olmadan bir bedel ödenmeden başkasına devredilmesi işlemi hibe olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hibe edilen evin tapu masrafı ne kadar? İşte, hibe tapu masrafı!

İstanbul'da evin metrekaresine 614 TL fazla ödüyoruz!

Hürriyetemlak.com verilerine göre İstanbul'da konut fiyatları öylesine hızla artıyor ki; geçtiğimiz yıla göre bu yıl bir evin metrekaresine 614 TL fazla ödüyoruz...

bankaya ipotekli evin satışı Haberi

bankaya ipotekli evin satışı

İpotekli evlerin satışı nasıl olur?

Konut kredisi kullanılarak alınan konutlara bankalar tarafından mutlaka ipotek konuluyor.Kredi borcu bitene kadar koonut ipotekli olmaya devam ediyor.


İpotekli gayrimenkullerin alım satımının gerçekleştirilmesi mümkün oluyor.Fakat satın alınan konutun borcu bitene kadar bankanın malı sayıldığı için dikkat edilmesi gereken hususlar bulunuyor.


İpotekli evlerin satış işlemi için belirli bir prosedür gerekiyor.İpotekli evi almak satmak isteyen satıcı ile satış bedeli üzerinde anlaşılıyor.Yapılan ön satış sözleşmesine ipoteğin fek edilmesi sorumluluğunun satıcıya ait olduğu yazılıyor.Aksi bir durumda ödenen kaparoyu iade edeceği gibi cayma cezasından da sorumlu olacağı belirtiliyor.


İpotek koyan kişi ile görüşülüp ödemenin yapıldığı anda borcun kapanacağına ve ipoteğin fek edileceğine dair taahhütname alınıyor.Eğer ipoteği koyan banka ise bu yazıyı sadece  borçluya veriyor.Satış bedeli tutarı bankaya bloke ediliyor.


Tapu, üzerindeki ipoteği ile birlikte...