28 / 04 / 2024

baretli protesto ibb

baretli protesto ibb

CHP’li Meclis üyeleri dünkü oturumun ardından toplu halde Validebağ’a gidip protesto yürüyüşüne katılırken, bugün de son günlerde meydana gelen iş kazalarında dikkat çekmek için Meclis Salonu’ndaki sıralarına “Baret” takarak oturdular.

1952'de Şişli gecekonducuları Taksim'de protesto mitingi yapacakmış!

1952 yılında Şişli Gecekonducular Derneği Taksim'de yapmak istediği ve o zamana kadar müsaade edilmeyen protesto mitingine bu sefer izin verilmiş.

İBB yurt başvuru sonuçları belli oldu: Ücret ne kadar, gerekli belgeler neler?

Başvuru süreci sona eren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yurt yerleştirme işlemleri sonuçlandı. 1 Eylül'e dek https://yurt.ibb.istanbul internet sitesi üzerinden online başvurular kabul edildi. İBB'den yapılan son dakika açıklaması ile asil ve yedek adayların listeleri kamuoyu ile paylaşıldı.

İBB'den son dakika duyurusu! 700 kişilik büyük istihdam hamlesi geldi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nden büyük istihdam adımı geldi. KPSS şartsız 700 personel alımı yapacağını duyurdu. Şartları üzerinde barındıran herkes başvuru yapmak için İBB'nin kariyer.ibb.istanbul internet sitesinde yayınlanan iş ilanları sayfasına bakabilir

Konut sıkıntısı ve kiralar protesto edildi! Dünya bu sıkıntı ile savaşıyor! O ülkenin vatandaşları ayağa kalktı!

Konut sıkıntısı ve yüksek kiralar dünyanın en büyük sorunların biri haline geldi. O ülkede konut sıkıntısı ve yüksek kiralar protesto edilerek vatandaşlar ayağa kalktı...

İsviçre Zürih'te konut sorunu büyüyor: Kiralardaki yüksek artış protesto edildi!

İsviçre Zürih'te cumartesi akşamı gerçekleştirilen gösteride şehirdeki konut sorunu protesto edildi. Konut kiralarındaki yükselişler ülke gündeminde sık sık tartışmalar yaratıyor. İşte ayrıntılar...

Memur zammını protesto eden KESK meydana indi! Hükümetten ne kadar zam talep etti?

Memurlara yapılan yüzde 30’luk zamma gelen tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde, birçok sendika, kamu çalışanlarına seyyanen zam yapılmaması halinde iş bırakma eylemi yapacaklarını açıklarken, söz konusu zam oranın protesto eden KESK ise meydana indi ve bakın neler talep etti?..

Yüzde 30’luk zammı protesto eden 7 memur sendikası iş bırakıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yüzde 30’luk zammı yeterli bulmayan bazı memur sendikaları, söz konusu zammı protesto etmek için iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu.

Evergrande yatırımcılarından protesto!

Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande'e yatırımda bulunan, fakat paralarını geri alamayan bir grup, şirketin Guangzhou'daki ofisinin önünde protesto gerçekleştirdi. Şirkete yatırım yapan kişilerden, 'Paramızı geri ver' tepkisi geldi.

Ankara'da yüksek kiralara yönelik protesto!

Ankara'da bir grup öğrenci yüksek kiraları protesto etmek için eylem düzenledi. 

Hollanda'da konut azlığı ve kiralar protesto edildi!

Hollanda'da çok sayıda eylemci, ev bulma sorunu ve kira zamlarına yönelik protesto düzenledi. 

Üniversite öğrencilerinden artan kira ücretlerine protesto!

Yüksek kira ve yurt ücretleri nedeniyle zor zamanlar yaşayan öğrenciler artan kira fiyatlarını ve yurt ücretlerini protesto etti. 

Hollanda'da konut azlığı ve kira artışları protesto edildi!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da binlerce gösterici, konut bulma sorununu ve yüksek kiralar protesto etti.

Almanya'daki yüksek konut fiyatları Berlin'de protesto edildi!

Almanya’nın başkenti Berlin'de, ülkede özellikle büyük kentlerde yükselen ev fiyatları protesto edildi. Ülkenin çeşitli bölgelerinden katılım gösterilen gösteride, federal ve eyalet hükümetler, kira yükselişlerine karşı mücadele etmemekle suçlandı.

baretli protesto ibb Haberi

baretli protesto ibb

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki oturumu CHP’li meclis üyelerinin ilginç protestolarına sahne oluyor. CHP’li Meclis üyeleri dünkü oturumun ardından toplu halde Validebağ’a gidip protesto yürüyüşüne katılırken, bugün de son günlerde meydana gelen iş kazalarında dikkat çekmek için Meclis Salonu’ndaki sıralarına “Baret” takarak oturdular. Baretlerin üzerindeki siyah noktalar iş kazalarında ölenleri simgeliyordu.


Meclis’te gündem dışı söz alan CHP Sancaktepe ve İBB Meclis Üyesi Servet Baylan’ın başında baret oludğu halde konuşmaya başlamasıyla birlikte beraberinde getirdikleri ve üzerinde siyah noktalı işaretler bulunan baretleri takan CHP’li meclis üyeleri, oturum boyunca ilginç görüntü oluşturdu.


Cumhuriyet Halk Partisi Meclis grubu olarak, “İş cinayetlerini protesto ettiklerini” söyleyen Baylan, “Baretin üzerindeki siyah noktalar kazada ölen arkadaşları temsil ediyor. Önündeki kırmızı yazı ise Soma’da, Mecidiyeköy’de  Ermenek’te ve diğer kazalar...