29 / 07 / 2024

barış dumankaya tüketici güveni

barış dumankaya tüketici güveni

Türkiye ekonomisinin en hızlı lokomotifi olan inşaat sektörü 2015 yılında önemli gelişmelere sahne oldu. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, inşaat sektörünün mevcut durumunu değerlendirdi..

Ankara-Ankara Projesi tüketici dava duruşması 7 Mayıs'a bırakıldı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ankara-Ankara Projesi tüketici davasının dün yapılan duruşmasında; davacıya bir sonraki celseye kadar imar barışı başvurusuna ilişkin beyanda bulunması için süre verildi. Bir sonraki duruşma 7 Mayıs 2019 tarihine bırakıldı...

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği, tek bir ortak sayaç kullanan abonelerinde serbest tüketici olabileceği hakkında esasları barındırıyor. İşte 18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik..

Ekonomik göstergelerde tüketici güveni sağlanmalı!

Türkiye ekonomisinin en hızlı lokomotifi olan inşaat sektörü 2015 yılında önemli gelişmelere sahne oldu. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, inşaat sektörünün mevcut durumunu değerlendirdi..

Barış Dumankaya'dan FED'in faiz artışı yorumu!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya “Türk ekonomisi küresel gelişmelere ve iç siyasete odaklanmaya devam edecek” dedi...

Barış Dumankaya: Türkiye ilgi odağı oldu!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, gelişim, istikrar ve güven dinamiklerine dayanan inşaat sektörünün, özellikle Körfez Ülkeleri'ndeki yatırımcılar için cazip bir yatırım ortamı sunduğunu söyledi.

Barış Dumankaya: Türkiye inşaat sektörü yabancı yatırımın en çok görüldüğü sektör konumunda!

TÜİK Haziran ayı konut satış İstatistikleri ile ilgili açıklama yapan Barış Dumankaya şunları söyledi: ".Bugün Türkiye ve Türk inşaat sektörü, yabancı yatırımın en çok görüldüğü sektör konumunda" dedi.

Barış Dumankaya: İnşaat sektörü, yabancı yatırımın en çok görüldüğü sektör oldu!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, Türkiye’de yaşanan güven ve istikrar havası ülkemizi bölgenin ilgi odağı haline getirdi. Bugün Türkiye ve Türk inşaat sektörü, yabancı yatırımın en çok görüldüğü sektör konumunda...

Barış Dumankaya: Sancaktepe projesi için günde 25 ön talep geliyor!

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, projeye günde ortalama 25 ön talep geldiğini vurguladı. Dumankaya, sürekli "satışa çıkın" baskısıyla karşılaştıklarını bu nedenle satışlara 20-25 Temmuz'da başlayacaklarını belirtti.

Tüketici ödülleri yönetmeliği tam metni!

Tüketici ödülleri yönetmeliği, 27 Haziran 2014 tarihinde 29043 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi için verilecek ödüllere ilişkin esasları düzenliyor...

Hatice Kolçak: Yeni Tüketici Kanunu'ndaki ön ödemeler emlak piyasasından uygulanamıyor!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Emlak Komisyonu Başkam Hatice Kolçak "Yeni Tüketici Kanununda ön ödemeli, yani maketten konut satışları için yapılan düzenlemeler emlak piyasasında uygulanamıyor" dedi.

Tüketici kredilerinin büyüme hızı yüzde 15'in altına indi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, Şubat ayında alınan makroihtiyati tedbirlerin son derece etkili olduğunu ve tüketici kredilerinin büyüme hızının yüzde 15'in altına indiğini açıkladı.

Elektrik serbest tüketici nedir?

Elektrik serbest tüketici nedir?: Elektrik tedarikçisini seçme serbestisine sahip gerçek veya tüzel kişiler Serbest Tüketicisi oluyor. Peki, elektrik serbest tüketicisi nasıl olunur? Elektrik serbest tüketici şartları nelerdir?

Tüketici haksız şartlar yönetmeliği!

Tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme şartları, haksız şart olarak nitelendiriliyor. Peki, hangi şartlar haksız şart sayılır? İşte tüketici haksız şartlar yönetmeliğinde açıklanan tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar..

barış dumankaya tüketici güveni Haberi

barış dumankaya tüketici güveni

Türkiye ekonomisinin en hızlı lokomotifi olan inşaat sektörü 2015 yılında önemli gelişmelere sahne oldu. Yılın ilk aylarında yoğun bir gündeme sahip inşaat sektörünün mevcut durumunu değerlendiren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, İnşaat sektöründe tüketici güven endeksinin önemli bir parametre olduğunu belirtti ve ekonomik göstergelerin düzelmesi için faiz artışının gerekli olduğunu söyledi. Dumankaya sözlerine şöyle devam etti: “Gayrimenkul geliştiriciler olarak satışlarımızın büyük çoğunluğunu konut kredileri ile gerçekleştiriyoruz. Bu sebeple de faiz oranlarının düşmesi sektör olarak her zaman tercih ettiğimiz bir durum. Ama bugün içinde bulunduğumuz konjonktürde faizlerin kesinlikle yükselmesi gerekiyor.” 


“Bizim ülkemizde döviz kurlarının yükselmesi kriz algısını tetikler. Bu geçmiş yıllarda da yakından deneyimlediğimiz bir durum. Tüketiciler döviz fiyatlarındaki artışın duracağına inanırlarsa ellerindeki dövizi bozdurup ev araba gibi...