03 / 05 / 2024

Barış Dumankaya yabancı yatırımcı

Barış Dumankaya yabancı yatırımcı

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaatı, bu yıl yabancılar şahlandırdı. Satışlarının yüzde 30'unu yabancılara yaptıklarını belirten Dumankaya, ihracatçı gibi çalıştıklarını söyledi..

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

Kaçak yabancıya ev kiralayan yanacak!

Bu hafta Meclis Genel Kurulu tarafından yasalaştırılması öngörülen torba yasada kaçak durumdaki yabancı şahısların ‘barınmasına, konaklamasına imkan sağlayanlar’ ile bunlara ‘evini kirayanlara’ para cezası uygulaması öngören bir madde yer alıyor…

Yabancıya 250 bin dolarlık ev satarak 100 milyar dolar toplayabiliriz!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören gayrimenkul ve inşaat sektörüyle ilgili iki önemli konu olan "yabancıya mülk satışı ile vatandaşlık" ve "imar barışının ilk dönem sonuçlarını" değerlendirdi.

Yabancıya konut satış artışı güvenin en büyük göstergesi!

Konut satış verilerini değerlendiren DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, "Yabancıya konut satış artışı ülkemize duyulan güvenin en büyük göstergesi" dedi. 

Dumankaya'dan ev alanlar için 2 senaryo!

FETÖ’ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla Dumankaya İnşaat’ın sahibi ve ortakları Halit Dumankaya, Necla Dumankaya, Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya’nın tüm mal varlıklarına el konulduğu belirtildi.

Aydın Söke'de gayrimenkule yabancı ilgisi arttı!

Söke'de yıllardır emlak ve gayrimenkul danışmanlığı yapan Poyraz Emlak'ın sahibi Barış Kılıçarslan, "2012 yılından sonra Kuşadası ve Söke'de. özellikle Körfez ülkelerinden gelen Arap yatırımcılar yoğunluk kazandı. İki ilçede 20 bine yakın yabancı, konut sahibi oldu" dedi.

Dumankaya İnşaat Ümraniye, Ataşehir ve Üsküdar'da proje yapacak!

Dumankaya İnşaat bu yıl yüzde 40 büyüme hedefliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, 2016’da üç yeni projeye başlayacaklarını söylüyor. Yabancı ortağı Al-Maza ile yurtdışı projelerine de ağırlık verecek…

Konuta talep devam edecek!

2016 yılında gayrimenkul sektörünü etkileyen dinamikleri değerlendiren Barış Dumankaya, kentsel dönüşüm ve yabancılara satışın gayrimenkul sektörünün canlı olmasındaki başlıca faktörler olduğuna dikkat çekti.

Yeni düzenleme ile tasarruf yaparak ev sahibi olunabilecek!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, ilk kez konut alacaklara özel verilecek devlet desteğinin yürürlüğe girmesiyle birlikte uzun vadede piyasaya canlılık geleceğinin altını çizdi.

Uğur Dumankaya'dan mütekabiliyet yasası açıklaması!

Nihat Zeybekci’nin yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için bakanlık olarak çalıştıklarını söylemesi sektöre umut yarattı. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yabancıya satılan konut hacmi 5 milyar dolara ulaşabilir!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya yıl sonu itibarıyla yabancılara satılan konut hacminin 5 milyar dolara ulaşacağını öngördüklerini belirtti.

Dumankaya'da 'Fifti- Fifti' yoğunluğu!

Dumankaya'nın başlattığı satın alma modeli 'Fifti- Fifti', daire sahibi olmak isteyenlerin büyük ilgisini gördü. Barış Dumankaya, "Ödeme ve finansman sistemleri açısından bir değişimin eşiğindeyiz" dedi

Barış Dumankaya yabancı yatırımcı Haberi

Barış Dumankaya yabancı yatırımcı

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaatı, bu yıl yabancılar şahlandırdı. Satışlarının yüzde 30'unu yabancılara yaptıklarını belirten Dumankaya, ihracatçı gibi çalıştıklarını söyledi. İnşaat sektöründe 50 yılı geride bırakan Dumankaya'nın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, MÎLLET'e özel açıklamalarda bulundu. Dumankaya, en çok katma değer vergisi (KDV) adaletsizliğinden yakındı. 


"Devletten almayı beklediğimiz 100 milyon liralık KDV stoğumuz var" diyen Dumankaya, yabancılara konut satan inşaatçıların da ihracatçı olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Dumankaya, "İhracatçı 1 ay içinde KDV iadesini alıyor. Biz de artık ihracatçıyız. Tüm inşaatçıların almayı beklediği milyarlarca lira KDV Maliye'nin kasasında bekliyor" şeklinde konuşuyor. 


KDV DÖRT YILDA ALINIYOR

İnşaat sektöründe proje başladıktan teslime kadar yaklaşık 36 ay geçtiğini belirten Dumankaya, başvuru yaptıktan sonra da 1 yıla yakın inceleme süresi olduğunu anlattı. Bu sürecin ardından KDV iadelerini alabildiklerini...