06 / 05 / 2024

barter sisteminin vergilendirilmesi

barter sisteminin vergilendirilmesi

Ticaret sisteminde barter; Satın alınan mal ve hizmetin bedelinin üretilen mal ve hizmet ile ödendiği bir finans ve ticaret sistemidir. Peki, barter gayrimenkul satışında malikin vergi sorumluluğu nedir?

Uluslararası para sisteminin merkezindeki dolar yerini koruyabilecek mi?

Uluslararası para sisteminin merkezinde yer alan dolar için Prof. Dr. Güven Delice, dolar merkezli uluslararası para sisteminin sürdürülebilirliği konusunu kaleme aldı.

ABD'de milyarderlerin vergilendirilmesi teklifi Senato'ya sunuldu!

ABD Senatosu'na milyarderlerin vergilendirilmesi teklifi sunuldu. Teklif kapsamında milyarderlerin 'vergiden kaçmasını'nın engellenmesi planlanıyor.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

7 maddede kamulaştırma bedellerinin vergilendirilmesi!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, kamulaştırma bedellerinin vergilendirilmesini 7 maddede tüm detaylarıyla açıkladı. İşte 7 maddede kamulaştırma bedellerinin vergilendirilmesi...

6 soruda Türkiye’de kira geliri olan gurbetçilerin vergilendirilmesi?

Kurtulus Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, Emlakkulisi.com okurları için "6 soruda Türkiye’de kira geliri olan gurbetçilerin vergilendirilmesi"nin detaylarını kaleme aldı...

4 maddede bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi!

Bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi nasıl oluyor. İşte tüm detaylarıyla bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi...

Gayrimenkulde Franchise Sisteminin Avantajları Semineri düzenlendi!

“Gayrimenkulde Franchise Sisteminin Avantajları” konulu, ERA Türkiye Genel Müdürü Can Özatay tarafından sunulan seminer gerçekleşti.

İnşaat sektöründe barter ile iş yapma oranı 2 puan arttı!

İnşaat malzemeleri üreticilerinin yüzde 10.2’si müteahhitlerden satışları karşılığında daire aldı. İMSAD Başkanı Erdoğan, yaygın kullanılan barter yöntemiyle ilgili, “Barter ile iş yapma oranı bu yıl, 3 ayda 2 puan arttı. Sanayide işlerin yüzde 20'si barter ile dönerse sanayi alarm veriyor demektir”

İnşaat sektörü sıkıntılarını barter sistemiyle aşıyor!

İç ve dış dinamikler, dünya ülkeleriyle yürütülen ticari ilişkiler, küresel krizler ve daha birçok etkenin önemli bir rol oynadığı inşaat sektöründe barter sistemi ön plana çıkıyor.

Yazlıkların vergilendirilmesi farklı mı?

Hürriyet Gazetesi yazarları Ahmet Karabıyık bugün yazısında "Yazlıkların vergilendirilmesi farklı mı?" sorunu cevapladı. İşte o haber...

Erden Timur: Sertifika sisteminin ikinci bizden gelebilir!

Nef İcra Kurulu Başkanı Timur: "Gayrimenkul sertifikası sisteminin ikinci projesi bizden gelebilir. Konuyla ilgili olarak 6-7 aydır görüşüyoruz ve hazırlıkları belli bir noktaya getirdik. İkincisini yapmakla ilgili niyetimiz çok net. İnşallah ikincisi biz oluruz" dedi.

Mavi Barter Mimarlık Mühendislik Danışmanlık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Barter Mimarlık Mühendislik Danışmanlık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, Hakan Çamur tarafından 20 bin TL sermaye ile 18 Ocak'ta Maltepe, Tugay Yolu Caddesi, Ofisim İstanbul'da kuruldu.

Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi!

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sırrı Şimşek, Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi verdiğini böylece firmaların nakit parasının kasalarında kaldığını söyledi.

barter sisteminin vergilendirilmesi Haberi

barter sisteminin vergilendirilmesi

Barter gayrimenkul satışında malikin vergi sorumluluğu nedir?

Barter kelime olarak takas anlamına geliyor. Ticaret sisteminde barter; Satın alınan mal ve hizmetin bedelinin üretilen mal ve hizmet ile ödendiği bir finans ve ticaret sistemidir. Kısaca barter anlaşmaları iki ürün veya hizmet arasındaki değişimi ifade ediyor. Peki, barter gayrimenkul satışında malikin vergi sorumluluğu var mıdır?


Barter şirketinin vergilendirilmesinde, barter şirketinin barter işlemlerinden elde ettiği gelirler esas itibarı ile barter komisyonu ve üyelik aidatı söz konusu oluyor.


Barter şirketinin elde ettiği gelirler Gelir Vergisi Kanunun 37. ve devamı maddeleri gereğince gelir ve kurumlar vergisi açısından ticari kazanç olarak değerlendiriliyor. Barter sistemine üye olan mükellefler yapılan tüm faaliyetler ticari kazanç hükmünde olduğundan genel hükümlere göre vergilendiriliyor.


Barter gayrimenkul satışında malikin vergi sorumluluğu..

Sistemdeki taraflardan satıcı mal satışı dolayısıyla...