06 / 05 / 2024

Bartın alternatif su hattı çalışmaları

Bartın alternatif su hattı çalışmaları

Ulupınar'dan gelen suya alternatif olarak bulunan günlük 9 bin ton suyu kente getirmek için yapılan keson kuyuların tamamlanmasının ardından 13 Mayıs'ta gerçekleşen terfi hattı ihalesi kapsamında yürütülen hat oluşturma çalışmaları aralıksız şekilde sürüy

Bartın'da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Bartın'da Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle konutları su altında kalacak köylüler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından her biri 3 oda 1 salon müstakil daireden meydana gelen 102 Tarımköy Konutu inşa ediliyor.

Bartın’da kaçak hayvan kulübesi inşaatına 7 bin lira ceza!

Bartın’da yaralı ve sahipsiz kalan hayvanlar için kulübeler inşa eden Sevim Arıkan’a ‘usulsüz inşaat yapmak’ suçundan 7 bin lira ceza kesildi.

Bartın’da günlük kiralık ev denetiminde terörist yakalandı!

Bartın’da günlük kiralık evlere yönelik yapılan denetimlerde ’PKK terör örgütüne üye olmak’ suçundan aranan M.K. yakalandı. 

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Bartın'daki tüm dereler ıslah edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Bartın'da. Eroğlu, "Bugün 93 milyon lira maliyetinde 15 tesisin temelini atacağız. Biz Bartın'daki tüm dereleri ıslah etmeye karar verdik." dedi.

Cemal Akın Bartın Atık Su Arıtma Tesisi'ni inceledi!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Dallıca Mevkii'nde yapım çalışmaları devam eden Bartın Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

Bartın Atık Su Arıtma Tesisi'nde son durum!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Dallıca Mevkii’nde yapım çalışmaları devam eden Bartın Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

Bartın Çaydüzü Ortaokulu'nda sona gelindi!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 9 Mart’ta ihalesi gerçekleştirilen ve 7 ayda tamamlanma aşamasına getirilen Çaydüzü Ortaokulu’nun önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını belirtti.

Bartın Çaydüzü Ortaokulu'nda sona gelindi!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 9 Mart'ta ihalesi gerçekleştirilen ve 7 ayda tamamlanma aşamasına getirilen Çaydüzü Ortaokulu'nun önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını belirtti.

Bartın Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde sona doğru!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 8 Ocak’ta yapım ihalesi gerçekleştirilen 13 Nisan’da da temeli atılan 24 derslikli Bartın Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Yılmaz Tunç Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ni inceledi!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatında incelemede bulundu. Tunç, ilde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatı son durum!

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç, Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, 6,5 milyon TL’ye malolan, 3 katlı 4 bin metrekare kapalı alana sahip modern bir sağlık tesisini Bartın’a kazandırdıklarını söyledi.

Bartın Kozcağız Stadı Beton Tribün ihalesi 24 Kasım’da!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kozcağız Stadı tribün ve soyunma odaları yapım işinin 24 Kasım’da Kozcağız Belediyesi’nde geçekleştirileceğini açıkladı.

Bartın alternatif su hattı çalışmaları Haberi

Bartın alternatif su hattı çalışmaları


Ulupınar'dan gelen suya alternatif olarak bulunan günlük 9 bin ton suyu kente getirmek için yapılan keson kuyuların tamamlanmasının ardından 13 Mayıs'ta gerçekleşen terfi hattı ihalesi kapsamında yürütülen hat oluşturma çalışmaları aralıksız şekilde sürüyor. 

Ekiplerce Çayır Köy ile Murat Bey köyü arasında tamamlanan hat oluşturma çalışmaları Terkehaliller Köyü ve Kurt Köyü sınırları içerisinde devam ediyor. 

Belediye Başkanı Cemal Akın konuyla ilgili açıklamasında şuan 5 km'sini tamamladıkları 115 kilometrelik terfi hattını 6,5 km yeni hat ve 3 yatay sondajla karayolu altından geçirip Türbe mevkiindeki su depolama ve arıtma tesislerine ulaştıracaklarını söyledi. 

Başkan Akın, "ilk 5 yıllık dönemimizde çözülmeyi bekleyen kent için büyük önem arz eden bir su sorunuyla karşılaştık. Bunlardan birincisi Ağustos- Eylül aylarında suyun yetmemesi ikincisi ise su kesildiğinde bazı bölgelere 4 gün...