17 / 05 / 2024

bartın tarihi binalar

bartın tarihi binalar

Bartın’da çoğu yıkılmaya yüz tutmuş olan asırlık tarihi binalar Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOKİ ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle yeniden hayat buluyor.

TOKİ Bartın Merkez alt gelir başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Bartın Merkez alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Tarihi binalar halkın hizmetine giriyor!

Beyoğlu Kültür Yolu Planı için, kullanılmayan tarihi binaların sahipleriyle görüşmelerde bulunduklarını söyleyen  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bunların tamamını sadece kültür ve sanat amaçlı olarak başta İstanbul olmak üzere Türk halkının kullanımına kazandıracağız” diye konuştu. 

Bartın Adliyesi'ndeki inşaat çalışmaları mecliste!

Bartın Adliyesindeki inşaat çalışmalarının tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bankoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bartın'daki 120 yıllık tarihi bina yıkılıyor!

Bartın’da, Endüstri Meslek Lisesi olarak kullanılan 120 yıllık tarihi bina külliyeli cami yapılmak için yıkılıyor. Yapı, şehirdeki sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin oluşturduğu “Okuluma Dokunma'' platformunun karşı çıkmasına rağmen yıkılıyor. 

Yeni Boğaziçi yasasıyla tarihi binalar da yıkılabilecek!

İstanbul Boğazı’ndaki tüm yetkilerin İBB’den Cumhurbaşkanlığı’na devredilmesini öngören yasa tasarısı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Hukukçular, yasa tasarısındaki yeni maddeler ile tarihi binaların yıkım ve restorasyonunun da Boğaziçi Başkanlığı'nın kontrolünde olacağını söyledi...

Bartın Ulus TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?

Bartın Ulus TOKİ son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ Bartın Ulus Samat son başvuru tarihi 28 Haziran!

TOKİ Bartın Ulus Samat projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 28 Haziran 2019 olarak belirlendi.

Bartın Adliyesi'ndeki inşaat çalışmaları ne zaman tamamlanacak?

Bartın Adliyesindeki inşaat çalışmalarının tamamlanma tarihi meclis gündeminde konu oldu. CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, çalışmaların ne zaman tamamlanacağını sordu..

Bartın Kent Tarihi Müzesi açıldı!

Bartın Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bartın Kent Tarihi Müzesi'nin açılışı gerçekleşti.

Bartın Kent Tarihi Müzesi 27 Ocak'ta açılacak!

Bartın Kent Tarihi Müzesi 27 Ocak 2018 tarihinde aaat:14.00’de gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile vatandaşların hizmetine sunulacak.

İtalya tarihi binalarını satıyor!

İtalya Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı, Facebook sayfasında yayınladığı ilanla ülkedeki bazı kaleleri, çiftlikleri ve tarihi binaları ücretsiz olarak dağıtacağını belirtti.

Bartın'da termik santral için çevre düzeni planları değişti!

Bartın'ın tarihi ve turistik, ilçesi Amasrada kurulması planlanan termik santral ve ek projelerinin gerçekleştirilmesi için değişiklik yapıldı.

Londra'nın tarihi yapısı Admiralty Arch satılıyor!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın tarihi önemli yüksek binalarından biri 150 milyon sterlin (600 milyon TL) fiyatla satışa çıktı.

bartın tarihi binalar Haberi

bartın tarihi binalar

3 bin yıllık tarihi ile Gaskalar, Hititler, Bitinyalılar, Paflagonyalılar, Romalılar, Rumlar gibi uygarlıklara ev sahipliği yapan Bartın’da kentin eşsiz dokusuna uygun olarak sahipleri tarafından inşa edilen tarihi ahşap evler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2005 yılında TOKİ destekli başlattığı proje ve uygulama yardımlarıyla yeniden inşa edilerek turizme kazandırılıyor. Son 10 yılda 111 tarihi yapıya proje yardımı, 41 yapıya da uygulama yardımı olmak üzere toplamda 2 milyon 170 bin TL’lik desteğin sağlandığı restorasyon çalışmaları sonucu yeniden hayat bulan binalar bir yandan yeni yuvalara ev sahipliği yaparken, diğer yandan da turizm alanında konaklama tesisi ve restoran olarak hizmet veriyor.


“DEDEM KENDİ ELLERİYLE YAPMIŞ”


Kültür Bakanlığı hibesi ve TOKİ kredileriyle yeniden hayat bulan Halatçıyaması’ndaki Sümmeler Konağı ile proje ve uygulama desteği vermeye başlayan Batı Karadeniz...