05 / 05 / 2024

başanırken gayrimenkuller nasıl paylaşılıyor

başanırken gayrimenkuller nasıl paylaşılıyor

Boşanma olayı sevimsiz bir olay. Ancak, evlilik çekilmez olunca boşanma da kaçınılmaz oluyor.Boşanma aşamasında mahkeme karan ile taraflardan birine ait bazı gayrimenkullerin, “maddi tazminat” olarak eşe verilmesine hükmedilebiliyor.

TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ'den ev almak isteyenler dikkat: TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

TOKİ konutlarına başvuru yapacak vatandaşlar, TOKİ 2+1, 3+1 konut başvurularının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? TOKİ başvuru ne zaman 2024? 

İBB başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İBB başvurusu kaç TL? İBB başvurusu için şartlar nelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),  üniversite öğrencilerine yönelik eğitim yardımı başvurularını kabul etmeye başladı. Başvuruların başlamasıyla birlikte İBB bursunun detayları ve başvuru şartları merak konusu oldu. İBB bursunun miktarı ne kadar? Başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

KYK yurt başvuruları başladı! KYK yurt başvuru ekranı 2023 nasıl açılır? İşte e-Devlet GSB KYK yurt başvuru sistemi...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvurularının başladığını resmen açıkladı. Peki KYK yurt başvuru ekranı 2023 nasıl açılır? İşte e-Devlet GSB KYK yurt başvuru sistemi...

LGS tercihleri resmen başladı! LGS tercihi nasıl yapılır? MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

2023 LGS tercihleri ile ilgili detaylar öğrenciler ve veliler tarafından merakla araştırılıyor. Peki LGS tercihi nasıl yapılır? İşte MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

Vize başvurusu nasıl yapılır? Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? 

Yurt dışına seyahat gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar vize başvurularının nasıl yapıldığını sorguluyor. Peki, Vize başvurusu nasıl yapılır? Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? İşte detaylar...

AFAD deprem konutları başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı! 

Afetzede deprem konutları hak sahipliği başvuruları ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki AFAD deprem konutları başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen ayrıntılar...

Çiftçilere sıfır faizli kredi müjdesi! Başvurular başladı mı? Nasıl alınır? Hemen bakın!

Çiftçilere sıfır faizli hayvancılık kredisine ilişkin ayrıntılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdelerin ardından merak konusu oldu. Peki sıfır faizli hayvancılık kredisi nasıl alınır? Başvurular başladı mı? İşte, çiftçilere kredi desteğine ilişkin ayrıntılar...

Hurda fiyatları haftaya nasıl başladı? Bugün hurda fiyatlarına zam geldi mi? 10 Nisan 2023 hurda fiyatları

Hurda fiyatları geçtiğimiz haftayı indirimlerle kapattı. Gelen indirim haberleri hurda fiyatlarını düşürürken vatandaşlar bu hafta hurda fiyatlarını merak ediyor. Bugün hurda fiyatlarına zam geldi mi? Hurda fiyatları haftaya nasıl başladı? 10 Nisan 2023 hurda fiyatları.

Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Çiftçiler şimdi açıklanan rakamlara bakın! 

Emtia piyasasında fiyatlamaların zorlaştığı ve yoğun bir satış baskısının yaşandığı senenin ilk çeyreği geride kalırken buğday, arpa, mısır fiyatları en çok merak edilen konulardan oldu. Peki çiftçilerin merak ettiği buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı?

Meb 45 bin öğretmen ataması ön başvuru süreci başladı! Öğretmen ataması ön başvuru nasıl yapılır? 103 branşta atama!

'Öğretmen ataması ön başvuru ne zaman, nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. Öğretmen atamaları ön başvuru işlemleri bugün resmen başladı. Peki öğretmen ataması ön başvuru nasıl yapılır?

2023 TOKİ kura sonuçları! E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ'nin 250 bin konut projesi için yapılan başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimleri başladı. TOKİ başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

Sandık görevlisi nasıl olunur? 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi olmak için nereye başvurulur?

Seçim yaklaşırken, sandık görevlisi nasıl olunur, nereye başvurulur? soruları sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Prim borcu olan Bağ-Kurlular EYT’ten nasıl yararlanacak? Bağ-Kur’lular nasıl emekli olacak?

EYT düzenlemesi ile milyonlarca çalışana emeklilik hakkı doğdu. Ancak SSK’lı çalışanlar ile Bağ-Kur’lu çalışanlar arasında prim gün sayısı açısından oluşan farklar kafaları karıştırıyor. Peki prim borcu olan Bağ-Kurlular EYT den yararlanabilir mi? Nasıl yararlanacak? İşte merak edilen soruların yanı

başanırken gayrimenkuller nasıl paylaşılıyor Haberi

başanırken gayrimenkuller nasıl paylaşılıyor

Boşanma durumunda da çiftlere ait olan malların paylaşımı gündeme geliyor. Özellikle gayrimenkullerin paylaşımında edinme tarihi önemli!


GAYRİMENKULLER

Boşanma aşamasında mahkeme karan ile taraflardan birine ait bazı gayrimenkullerin, “maddi tazminat” olarak eşe verilmesine hükmedilebiliyor.

Bu durumda, gayrimenkuller için tapuda yapılacak “tescil işlemleri” sırasında, harç ödenmesi söz konusu olabiliyor.


EDİNİLMİŞ MALLARA KATILMA

Türk Medeni Kanununun “Yasal mal rejimi” başlıklı 202.

maddesinde; Eşler arasında “edinilmiş mallara katılma” rejiminin uygulanmasının esas olduğu belirtilmiş. Bununla birlikte, “malvarlığının paylaşımı” konusunda, mal rejimlerinden birinin seçilmemiş olması durumunda eşlerin, kanunen tabi oldukları sistemin yasal mal rejimi olacağı hüküm altına alınmış.

Buna göre, eşler arasında ayn bir anlaşma söz konusu olmadığında edinilen mallar “yarı yarıya” paylaşılıyor. Kanun öncesi dönemde edinilmiş veya evlilikten önce edinilen mallar için ise “mal ayrılığı rejimi” söz konusu oluyor.


İLK EDİNME TARİHİ...