03 / 05 / 2024

Başbakan Davutoğlu Sur planını açıkladı

Başbakan Davutoğlu Sur planını açıkladı

Diyarbakır'da tarihi Hasanpaşa Hanı'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sur planını açıkladı.

Hattat'ın İBB'ye bağışladığı 18 arsa meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Hattat Holding'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladığı arsaları meclis gündemine taşıdı. Sorularını Başbakan Davutoğlu'na ileten Yarkadaş bağışlanan arsaların konumuna değindi..

Başbakan Davutoğlu'ndan AKM açıklaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kültürel Kalkınma Programı Toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. AKM'yle ilgili bir soruya Davutoğlu, "AKM’yi değerlendirmek lazım. İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım" dedi.

Başbakan Davutoğlu’ndan İstanbul silueti için garanti!

Başbakan Davutoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız olmak üzere bütün bakanlarımıza en açık ve net talimatımız, bundan sonra İstanbul’a hançer gibi saplanan hiçbir eser yapılmayacak” dedi.

Diyarbakır mimarisine uygun şekilde yeniden inşa edilecek!

Başbakan Davutoğlu, ikinci önceliklerinin Sur'u tarihsel dokusuna uygun inşa etmek, hayatı bereketlendirmek olduğunu anlatarak, "Bölgede yapılacak çalışmalar ekonomiyi canlandıracak ve esnafımızın yüzü yeniden gülecek." dedi.

Başbakan Davutoğlu Sur planını açıkladı!

Diyarbakır'da tarihi Hasanpaşa Hanı'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sur planını açıkladı.

Ahmet Davutoğlu Sur'daki restorasyon çalışmalarını inceleyecek!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonların sona ermesinin ardından yürütülecek restorasyon çalışmaları önem taşıyor. Davutoğlu da bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmek üzere bölgede incelemelerde bulunacak.

Ahmet Davutoğlu, Manisa'da 26 tesisin açılışını gerçekleştirdi!

Manisa’da toplam 105 milyon 279 bin lira değerindeki 26 tesisin açılışını gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, “Gece gündüz demeden hizmetinizde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ahmet Davutoğlu, Manisa'da toplu açılış törenine katılacak!

Başbakan Davutoğlu bir dizi toplu açılışlar gerçekleştirmek üzere 25 Mart Cuma günü Manisa’ya geliyor. Başbakan, aynı günün akşamı da İzmir’e geçecek.

Başbakan Davutoğlu: Silopi'yi yeniden inşa edeceğiz!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Silopi'yi yeniden inşa edeceğiz. Bu şehri yakanlara, yıkanlara karşı bu şehrin nasıl imar ve inşa edildiğini de cümle aleme göstereceğiz. " şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu: Yıkmak isteyenlere inat gündemimiz imar!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gündemi öldürme, yok etme, yıkma olanlara inat bizim gündemimiz yaşatmadır, imardır, inşadır, kalkınmadır, birliktir, beraberliktir, dirliktir, ebediyete kadar kardeşliktir" dedi.

Başbakan Davutoğlu: Türkiye'de 631 bin 449 konut yaptık!

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Türkiye'nin dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı en büyük ekonomisi olduğunu hatırlatan Davutoğlu, Türkiye'deki yatırımlarını anlattı.

Yeşil Vadi Projesi, Başbakan Davutoğlu'na sunuldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Yeşil Vadi Projesi"nin yıl ortasında tamamlanacağını ve bu yazdan itibaren iki ilde yaşayan vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.

Davutoğlu'ndan Japon Başbakanı'na mega proje çağrısı!

Türk-Japon İş Forumu'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, "Japonlar'ı Türkiye'nin mega projelerinde görmek istiyoruz" dedi. Japon Başbakanı Abe ise yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyledi. İşte görüşmenin ayrıntıları...

Başbakan Davutoğlu Sur planını açıkladı Haberi

Başbakan Davutoğlu Sur planını açıkladı

Başbakan Davutoğlu, "Her şeyi sizlerle konuşarak, sizlerle birlikte yapacağız. İstişare ederek, konuşarak yapacağız ama Sur’u da bu haliyle, teröristlerin yıktığı bu haliyle bırakmayacağız. En güzel şekilde inşa edeceğiz, yangın yerinde Allah'ın izniyle gül yetiştireceğiz. Hiç kimse tereddüt etmesin" dedi. Başbakan, "Acele kamulaştırma gibi tamamen hukuki adım, mülkiyet haklarını kesinlikle tehlikeye sokmayacağı gibi teminat altına alacaktır" diye konuştu.


Diyarbakır'da tarihi Hasanpaşa Hanı'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sur planını açıkladı.


Davutoğlu'nun konuşmadan satırbaşları:


Bugün sizinle paylaşacağımız düşüncelerimzi insanlığa saygımızın eseridir. Diyarbakırlılara saygımızın eseridir. Biz, bu perspektifle 2013'te yüreğimden gelen sesle Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde yaptığım konuşmada 'Paris ne ki' demiştim. Diyarbakır şehir iken Paris bir köy değildi. Bir Dört Ayaklı Minare'yi düşünün bir Eyfel Kulesi'ni... Eyfel Kulesi'nde ne bulurlar bilmem ama...