27 / 04 / 2024

BASF 2013 son durum

BASF 2013 son durum

Özel kalemler öncesi FVÖK’ü ise 1,7 milyar Avro (%15 artış) olarak gerçekleşti. BASF, zorlayıcı ortama rağmen 2013 yılına ilişkin genel öngörüsünü koruyor; satışlarda ve kazançlarda artış bekliyor...

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinde son durum ne?

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin temeli 2013'te atılmıştı. Peki Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum!

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin temeli, 26 Aralık 2013 tarihinde dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılım gösterdiği törenle atıldı. Peki hastanenin inşaatında son durum ne?

Japonya'da iş bulma oranı son 7 yılın en düşük seviyesinde!

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı verilerine göre, son 9 aydır sürekli düşüş eğilimi gösteren iş bulma oranı Aralık 2013’ten bu yana ilk kez 1,03’e geriledi. Bu oran, iş arayan her 100 kişiye 103 istihdam olacağı anlamına geliyor.

ECB: Gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden bu yana ilk defa düştü!

ECB, gayrimenkul kredi standartlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, gayrimenkul kredileri 2013'ün son çeyreğinden beri ilk defa düştü...

Akmerkez GYO davasında son durum!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2013 yılı genel kurul gündemine ait bazı maddelerin iptali için açılan davada son durum...

Son 4 yılda 5 milyon konut satıldı!

Konut ve inşaat ekonominin en canlı sektörü, 2 milyondan fazla istihdam yaratıyor, çok sayıda alt sektörü besliyor. 2013’ten başlayan yıllık bir milyonun üzerinde konut satışı son 4 yıldır artarak ve her sene yeni rekorlar kırarak devam ediyor.

İstanbul'da konut fiyatları son 3 yılda yüzde 70 arttı!

İstanbul genelinde konut fiyatları 2013 2.Ç. ve 2016 2.Ç. arasını kapsayan son 3 yıllık dönemde cari fiyatlarla toplam yüzde 70 artış gösterdi.

Büyükçekmece Devlet Hastanesi inşaatında son durum!

Temmuz 2013'te temeli atılan ve bu yıl tamamlanması beklenen Büyükçekmece Devlet Hastanesi inşaatı bitirildiğinde AB normlarına uymadığı gerekçesiyle açılamayabilir. Konuyla ilgili son kararı Sağlık Bakanlığı verecek.

Üçüncü köprüde son 648 metre!

İstanbul Boğazı yeni bir inci kolyeye daha kavuştu. 2013 yılında yapımına başlanan dünyanın en uzun asma köprüsü 3. Köprü'de, iki yakanın birleşmesine son 648 metre kaldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bitmesine son 648 metre!

2013 yılında yapımına başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bitmesine son 648 metre kaldı. Köprünün toplam uzunluğu ise 2 bin 164 metre olacak.

Gaziantep Ardıl Barajı inşaatında son durum!

2013 yılında temeli atılarak inşaatına başlanan Ardıl Baraj inşaatında çalışmalar hızlandırıldı. Ardıl Barajı Şantiye Şefi Salih Bilen, Ardıl Barajı inşaatını gezen gazetecilere baraj çalışmalarında gelinen son durum hakkında şu bilgileri verdi:

Kira gelir vergisi ödemeleri! Son 7 gün!

2013 yılında taşınmazını kiraya veren ve elde ettiği gelirin belirlenen istisna bedelinden yüksek olan kimselerin kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Kira gelir vergisi ödemeleri için son 7 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi ödemeleri! Son 9 gün!

Kira gelir vergisi kapsamında; 2013 yılında elde ettiği kira geliri nedeniyle Mart ayında 1. taksit ödemesini yapan mükelleflerin kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 9 günü bulunuyor...

BASF 2013 son durum Haberi

BASF 2013 son durum

Dünyanın lider kimya şirketi BASF, olumsuz kur etkilerine rağmen 2013 yılının üçüncü çeyreğindeki satışlarını %1,5 artırarak yaklaşık 17,7 milyar Avro’ya çıkarttı. Başta Petrol ve Gaz segmentinde olmak üzere artan hacimler büyümeye destek verdi. Özel kalemler öncesi faaliyetlerden elde edilen gelir (FVÖK) 221 milyon Avro artış göstererek yaklaşık 1,7 milyar Avro olarak gerçekleşti.


BASF SE İcra Kurulu Başkanı Dr. Kurt Bock, değerlendirmesinde, “2013’ün üçüncü çeyreğinde sağlam bir performans sergiledik. Kazançlardaki artış, büyük oranda İşlevsel Malzemeler ve Çözümler ve Performans Ürünleri segmentlerinin önemli katkıları sayesinde elde edildi” dedi.


Önceki yılın üçüncü çeyreğiyle karşılaştırıldığında FVÖK, 279 milyon Avro artış göstererek yaklaşık 1,7 milyar Avro seviyesine yükseldi.


Vergi öncesi gelirler önceki yılın üçüncü çeyreğine göre 287 milyon Avro artış göstererek 1,5 milyar Avro seviyesine yükselirken net...