02 / 05 / 2024

basit vergilendirme nedir 2021

basit vergilendirme nedir 2021

Gerçek usulde vergilendirmenin güç olacağı, vergilendirme, tarh gibi işlemler ile denetim için katlanılacak maliyetin toplanacak vergiyle başa baş veya daha az olacağı haller için daha basit bir yöntem olan diğer ücretliler kategorisi kullanılır. Bu kategoride vergilendirme nasıl yapılır?

Evinizi sıcak tutmanın basit ve ucuz 14 yolu!

Son bir senede doğalgaz fiyatlarındaki rekor artışlar, önümüzdeki kış aylarında evleri ısıtmayı daha maliyetli duruma getirecek. Peki evi sıcak tutmanın yolları nedir? İşte evinizi sıcak tutmanın 14 ucuz ve basit yolu...

Tiny House nedir? Nasıl yapılır? 

'Tiny house' hareketi, basitçe ifade etmek gerekirse, yaşadıkları alanları ve mekanları küçültmeyi tercih eden insanların başvurduğu sosyal bir hareket. Peki ‘Tiny house’ hareketi nedir? Nasıl yapılır?

İş yeri kiralarında stopaj yoluyla vergilendirme nasıl yapılır?

Gayrimenkulü iş yeri olarak kiralayanlar, kira ödemeleri üzerinden yüzde 20 oranında stopaj yapmak durumunda kalıyor. Fakat basit usulde vergiye tabi ise kira ödemesi üzerinden vergi kesintisi yapılmıyor. Peki iş yeri kiralarında stopaj yoluyla vergilendirme nasıl yapılır, hangi giderler indirilir?

Konutta balon nedir?

Balon nedir? Piyasalarda balonlar uçuşup duruyor. iyi de nedir bu balon? Kimler şişirir? Söner mi? Patlar mı? Uçar mı? Aslında çok basit bir tanımı var. Eğer piyasanın olması gerekenden çok daha pahalı olduğunu düşünüyorsanız, balon der geçersiniz.

2. sınıf inşaat nedir?

Bina inşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. Peki, 2. sınıf inşaat nedir?

Basit inşaat maliyetleri 2016!

Bina inşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. Peki, basit inşaat nedir? Basit inşaat maliyetleri 2016 ne kadar?

Mantolama maliyeti nedir?

Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacıyla yapının bir nevi manto içine alınması, isi yalıtım malzemeleri ile kaplanmadı işlemine deniyor. Peki, mantolama maliyeti nedir?

İmarda değer artış payı nedir?

Kamunun imar değer artışlarından pay alması için vergilendirme çalışmaları devam ediyor. Peki, imarda değer artış payı nedir? İmarda değer artış payı nasıl vergilendirilecek? İşte sorularınızın yanıtı...

Basit inşaat nedir?

Günümüzde inşa edilen lüks inşaat projelerinin yanı sıra, köy sınırları içerisinde kalan alanlarda basit inşaatlar yapılıyor. Peki basit inşaat nedir? Basit inşaat özellikleri nelerdir? İşte yanıtı...

Mantolama nedir nasıl yapılır?

Mantolama nedir nasıl yapılır?: Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacı ile yapının bir bakıma manto içine alınması yani ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasına deniyor...

Muhdesat nedir?

Bir şahsa ait arazi üzerinde hak sahibi dışındaki kişiye ait olan yapı veya ağaç anlamına gelen muhdesat hakkında ayrıntılı bilgileri haberimizde bulacaksınız. 'Muhdesat nedir' , 'Muhdesat sahibinin hakları nelerdir?' için tıklayın...

Koruma alanı nedir?

Nadir bulunan ve mutlaka korunması gerekli olan alanları koruma alanı kapsamına giriyor. Peki koruma alanı nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Doğal sit alanı nedir?

Doğal değerler olarak da bilinen doğal sit alanı nedir? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

basit vergilendirme nedir 2021 Haberi

basit vergilendirme nedir 2021

Gerçek usulde vergilendirmenin güç olacağı, vergilendirme, tarh gibi işlemler ile denetim için katlanılacak maliyetin toplanacak vergi ile başa baş veya daha az olacağı haller için daha basit bir yöntem olan diğer ücretliler kategorisi kullanılır. 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde diğer ücretliler olarak kategorilendirilen vergileri kaleme aldı. 

İşte Bumin Doğrusöz'ün 'Diğer ücretlilerin vergilenme ayı: Şubat' başlıklı yazısı...

Bir işverene tâbi ve belirli bir işverene bağlı olarak çalışanlara hizmet karşılığı verilen para ve ayınlarla sağlanan ve para ile temsil edilebilen menfaatler, Gelir Vergisi Kanunu’muzda ücret olarak kabul edilmiştir.

Ücretler kural olarak gerçek usulde, safi değer üzerinden tarifede yazılı oranlara göre, hazırlanacak bordrolar üzerinden vergilendirilir.

Ancak kanun koyucu bazı hallerde gerçek usulde vergilendirmenin güç olacağı, vergilendirme, tarh gibi işlemler ile denetim için katlanılacak maliyetin...