06 / 05 / 2024

Başkentin sembolü

Başkentin sembolü

Bir yıldır kapalı olan Atakule AVM yıkılacak. 1989 yılında açılan ve bir yıldır hizmete kapalı halde olan Atakule AVM'nin yerine daha modern bir bina inşa edilecek...

Başkentin göbeğinde 433 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olma imkanı! İşte o tarihler...

Keçiören Belediye Başkanlığı, Ankara ili, Keçiören ilçesi, Bağlum Mahallesi'nde yer alan 27 adet arsayı 433 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Velux Ankara’da teslimler 2022'de!

Ocak 2021’de temelleri atılan başkentin prestijli karma projesi Velux Ankara’da konut teslimlerinin 2022'de yapılması planlanıyor. 11 blok halinde inşa edilen projede 1000 konut yer alıyor.

Rusya'nın prestijli konut projesini ANT Yapı inşa edecek!

Rus Donstroy şirketi, Rusya'daki gayrimenkul sektörünün önde gelen aktörlerinden. Şirket, başkentin prestijli konut projesi olan “Symbol” Ant Yapı'nın müteahiitliği üstlenmesine karar verdi. 

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarına hız katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’nde dönüşüm için yıkım çalışmalarına başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kentin merkezindeki bu alan, İzmir için yepyeni bir sembol olacak" dedi.

Northgate Ankara'da ilk etap teslimleri 2022'de!

HNN Yapı Teknik, başkentin yeni yaşam ve iş merkezinde, Esenboğa Havalimanı’nın yanı başında inşa ettiği Northgate projesiyle; konut, ofis, 5 yıldızlı otel, üniversite, hastane ve AVM ile Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesine imzasını atıyor. Projede ilk etabın teslimleri 2022'de yapılacak.

Saraçoğlu Mahallesi Ankara'nın gözdesi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Saraçoğlu Mahallesi projesi, ulaşım kolaylığı, doğayla iç içe konaklama imkanı ve etkinlik alanlarıyla başkentin yeni yaşam yerlerinden biri olacak.

Murat Kurum: Türkiye'de 22 ekolojik koridor kurulacak!

Türkiye'de Ankara merkezli ve başkentin kuzeyi ile güneyini, batısı ile doğusunu bağlayan 4 ana hat üzerinde 22 ekolojik koridorla, ana hatların birbirine bağlanacağını açıkladı...

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame'ın inşaatı yeniden başladı! 

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame'da 15 Nisan 2019'da yangın çıkmıştı. Bir süre sonra katedralin eski haline getirilmesi için inşaat çalışmaları başlatıldı. Fakat koronavirüs sebebiyle inşaat çalışmalarına ara verilmek zorunda kalındı. Şimdi inşaat çalışmaları tekrar başladı...

Eryaman Stadı Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü'ne tahsis edildi!

Kulüp başkanları Murat Cavcav ve Mehmet Yiğiner, 3 yıllık tahsis protokolüne imza attı. Başkentin sarı-lacivertli ve kırmızı-siyahlı ekiplerine tahsis eden protokole imza attı...

Endonezya'nın başkenti Cakarta taşınıyor!

Endonezya hükümeti, başkent Cakarta’yı taşıyacak. Mevcut altyapının yetersiz olduğu belirtilen başkentin, 2030 yılında  35 milyonu aşması beklenen nüfusu kaldıramayacağı düşünülüyor.

Adana’daki 62 yıllık fabrika yıkıldı!

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde 62 yıl önce inşa edilen ve kentin sembol yapılarından biri olan Karşıyaka Un Fabrikası'nın 35 metre yüksekliğindeki binası yıkıldı.

Marina Towers’ta yaşam başlıyor!

Sinpaş’ın Çankaya Oran’da inşa ettiği Altınoran projesinin yanı başında Başkentin ilk ve tek marinasının yer aldığı Marina Ankara’nın Marina Towers Etabında yaşam başlıyor.

Başkentin sembolü Haberi

Başkentin sembolü

Başkentin sembolü haline gelen Atakule AVM yaklaşık bir senedir kapalı durumda. Çankaya'nın en işlek semtinde 1989 senesinde açılan Atakule'nin AVM'si için yıkım karan alındı. Son yıllarda açılan AVM'ler Atakule'nin iş imkânını oldukça sarstı. Esnaf iş yapamaz ve kiralarını ödeyemez hale geldi, dükkânlar teker teker kapandı. Atakule'nin AVM binası yıkılıp yeni bir bina yapılacak ve yıkım işlemi bittikten sonra 3 sene içerisinde yeni projenin bitmesi hedefleniyor. Alışveriş merkezinin yıkımını ve yeni projeyi üstlenen 'Atakul Gayrimenkul Ortaklığı AŞ' günümüz şartlarına uygun daha modem ve geniş kapsamlı bir AVM yapmayı planlıyor. Aynca edinilen bilgiye göre kule de restore görecek. 


ŞIK BİR ATAKULE GELİYOR 


Kış aylarında kuleden yararlanmak için ve elektronik dürbünlerle bakılan yerler hakkında tarihi bilgiler edinebilmek ve şık bir restorasyon düşünülüyor. 


Türkiye...