04 / 05 / 2024

Başkentte hafriyata sıkı denetim

Başkentte hafriyata sıkı denetim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, hafriyat denetimini Büyükşehir Belediyesi’ne devretmesinin ardından, hafriyat kamyonlarına yönelik denetimlere başladı. Kamyon sürücülerine eksikliklerin giderilmesi için de 1 ay süre verildi.

Emlakçılar ve ev almak isteyenler arasında sıkı pazarlık başladı! 

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatlarına paralel şekilde emlakçı komisyonları da yükseldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 4 milyon TL'lik bir evin satışında komisyon tutarı 200 bin TL'ye dayanınca, alıcılarla emlakçılar arasında da sıkı pazarlık başladı

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Ticaret Bakanı Bolat Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "fiyat etiketi" uygulamasının 1 Ocak 2024 itibari ile başlayacağını duyurdu. Fake hesaplarla sahte kimliklere ilan yayınlamaya cezalar getirdiklerini anımsatan Bakan Bolat, "Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz" dedi.

TOKİ Afyonkarahisar Sinanpaşa başvuruları 11 Aralık'ta başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Afyonkarahisar Sinanpaşa projesinde yer alan konutlar için başvurular 11 Aralık'ta başlıyor. İşte söz konusu proje ile ilgili detaylar....

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

TOKİ'den 9 bin 703 taksitle 3+1 konut fırsatı! Başvurular 11 Aralık'ta başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Haymana projesinde yer alan konutlar için başvurular 11 Aralık'ta başlıyor. Söz konusu proje için en düşük taksit bedeli 9 bin 703 TL olarak açıklandı.

Beypazarı Belediyesi'nden başkentte satılık arsa!

Ankara İli Beypazarı Belediye Başkanlığı, Ankara Beypazarı'nda yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 18 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

Mobilya sektörü finansmana erişimde sıkıntı yaşıyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, Merkez Bankası’nın miktarsal sıkılaştırma ve seçici kredi politikalarını yorumlayarak, “Kredi musluklarının çok acil bir şekilde açılması gerekiyor” dedi.

SGK’dan gelen peş peşe açıklamalar herkesi korkuttu! Hizmet dökümünüzdeki 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor?

SGK’dan gelen açıklamalar bu süreçte sıkı takibe alındı. Eğer bu harfler e-Devlet'te varsa emeklilik süreleri uzamaya başlıyor. Hemen e-Devlet’ten kontrol etmeniz istendi.

DASK'ın hasar ödemesi 1.1 milyar TL'yi geçti! Başvuru sayısı ise 290 bin 558 oldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından DASK'a gerçekleştirilen hasarlı ya da yıkılmış konutlar için başvuru sayısı 290 bin 558 olarak gerçekleşti. DASK ödenen tazminat tutarını açıkladı...

 Nakite sıkıştıysanız hediye gibi gelecek... Denizbank’tan ay sonuna kadar başvurana tam 10 bin lira!  

Enflasyonun hızlı yükselişi pek çok kişiyi nakit sıkıntısına sokarken, bankaların düzenlediği kampanyaları dikkatli takip edenler fırsatlardan yararlanıyor. Denizbank’ın sıfır faizle 10 bin lira nakit avans kampanyası, bu durumdaki pek çok kişiye hediye gibi gelecek.  Sadece ay sonuna kadar geçerli

Başkentte hafriyata sıkı denetim Haberi

Başkentte hafriyata sıkı denetim
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, 14 Temmuz’da hafriyat denetimini Büyükşehir Belediyesi’ne devretmesinin ardından, belediye ekipleri yeni mevzuat doğrultusunda hafriyat kamyonlarına yönelik denetimlere başladı.


Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri İncek’te yapılan denetimlerde hafriyat yapan kamyonları denetledi. Ekipler, kamyon sürücülerine eksikliklerin giderilmesi için de 1 ay süre verildi. Yetkililer, denetimlerde çevre mevzuatlarına aykırı hareket ederek hafriyat döken kişilere 46 bin 501 TL, kurum ve kuruluşlara ise 139 bin 503 TL idari para cezası uygulanacağını hatırlattı.


Hürriyet...