14 / 05 / 2024

başkonsolosluk yazlıkları

başkonsolosluk yazlıkları

Osmanlı döneminde hediye edilen İstanbul Boğazı'ndaki yalıları, Mısır, Avusturya ve Almanya gibi birçok ülke başkonsolosluk veya yazlık rezidans olarak kullanıyor

Yazlıklarda haftalık kira bedelleri 15 bin TL'den başlıyor! İşte en gözde tatil yerlerindeki rakamlar! 

Yaza sayılı günler kala yazlık kiralamaları da başladı. Balıkesir’den Antalya’ya uzanan sahil kısmında yazlıkların haftalık kira bedelleri 15 bin TL'den başlıyor. İşte o rakamlar...

Yazlıklarını belgesiz kiraya verene 600 bin TL ceza: Turizm amaçlı kiralama izin belgesinde şok! 

Edirne Saros Körfezi'nde yazlıklarını internet aracılığıyla kiraya verenlere 600 bin TL idari para cezası uygulandı. İşte ayrıntılar..

Işıklar Holding'in ilk inşaat projeleri Bartın ve Sofya’da başladı! Konut fiyatları 4 milyon TL civarında olacak! 

Işıklar Holding de konut projeleri için düğmeye bastı. Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde ilk inşaata Bartın ve Sofya’da başlayan Işıklar Holding, projelerin inşaatına başlandığını, 1,5 sene sonra biteceğini belirtti. Projelerde konut fiyatları yaklaşık 4 milyon TL olacak. İşte ayrıntıl

Bakan Kurum açıkladı: Yarısı Bizden ev kampanyasında rekor başvuru yapıldı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da Yarısı Bizden Kampanyası" kapsamında güncel olarak 810 bin bağımsız bölüm için 190 bin başvuru aldıklarını açıkladı. İstanbul’da yer alan riskli yapıların restore edilmesine yönelik olan bu kampanyada maliyetlerin yarısını devlet

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Ev sahiplerinin kira oyunu bitmiyor! Yazlığı olanlar kışlık evini kiraya veriyor!

Ev kiralarındaki yükselişler, yazlığı olan ev sahiplerinin harekete geçmesini sağladı. Yüksek kira geliri elde etmek isteyen mülk shaipleir, oturdukları evi kiraya vererek kış aylarını yazlıklarında geçirmek için hazırlık yapıyor... 

Hem yazlıkta hem konutta sigortalılık oranı arttı!

Pandemi süresinin artmasıyla beraber ev sahipleri konutlarını sigortalatmaya başladı. Öyle ki yazlıkların sigortalanmasına ilgi arttı.

Ali Koç: 130 dönümlük arazi için başvuru yaptık!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamada, Futbol şubelerini bir araya getirmek amacıyla 130 dönümlük bir arazi için başvuru yaptıklarını kaydetti.

Milyonluk kira göçü başladı!

Koronavirüsle kalabalıktan uzak ve sakin yaşama olan talep arttı. Yaz aylarının da gelmesiyle beraber vatandaşlar yazlıklara akın etti. Yazlıkların fiyatları da gelen taleple doğru orantılı olarak uçuşa geçti.

Yazlık evlerde mimari anlayış değişiyor!

Uzaktan çalışma sisteminin hayatımıza girmesiyle yazlıklara talep arttı. Artık sadece dinlenme mekanı olmayan yazlıklar mimari anlamda değişime uğradı.

Yazlıklara akın başladı! 

Koronavirüs önlemleri kapsamında vaka sayılarının düşmesi amacıyla tam kapanma kararı alındı. Kararın ardından yazlıklara akın başladı. Yazlık ev arayışları da artarken, fiyatlar katlandı...

Işıklar Yapı'nın kripto paralarının tutarı 103 milyon TL'ye ulaştı!

Işıklar Yapı'nın bağlı ortaklıklarının Işıklar Holding A.Ş. ve Işıklar Ambalaj Pazarlama A.Ş.'nin kripto paraların tutarı 103 milyon 19 bin 248 TL olduğu açıklandı.

Yazlıkların satış fiyatında son durum ne? 

Koronavirüs salgını ile birlikte sezonluk bölgelerde talebin artması bu bölgelerde yazlık fiyatlarında da artışa neden oldu. Öyle ki bazı bölgelerde yazlık fiyatı yüzde 40 arttı. 

başkonsolosluk yazlıkları Haberi

başkonsolosluk yazlıkları

Yazar Saffet Emre Tonguç, "Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'da bulunan büyükelçilik binaları, Cumhuriyet'in ilanından sonra Ankara'ya taşındı. İstanbul'daki binalar da konsolosluk haline geldi. Konsoloslukların bazılarının Boğaz'da çok güzel ve tarihi binaları bulunuyor" dedi.


Bebek sahilindeki Sultan Abdülhamid'in şeyhülislamlarından Dürrizade Esseyyid Mehmet Ataullah Efendi'nin yalısı günümüzde  Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu olarak ayakta durmaya devam ediyor.


Ali Paşa'nın Hariciye Nazırlığı sırasında yalı; önemli konferans, ziyaret ve davetlere ev sahipliği yaptı ve burada, Karadağ Konferansı (1858) toplandı, Girit İsyanı'nı bastırma hazırlıkları yapılan yalıda ayrıca İmparator Franz Joseph misafir edildi. Ali Paşa'nın, 1871'de ölümünden sonra Sultan 2. Abdülhamid yalıyı satın alarak, son Mısır Hıpi Abbas Halim Paşa'nın annesi ve eski Hıp Tevfik Paşa'nın eşi Hıpa Emine Paşa'ya hediye etti.


Mısır Büyükelçiliği'nin 1923 yılından sonra Ankara'ya taşınmasıyla, Bebek'in en...