27 / 04 / 2024

 basra Umm Qasr Limanı

 basra Umm Qasr Limanı

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş., Irak'ta yeni proje yapacak. Şirket bedeli 74 milyon ABD Doları olan projeyi 14 ayda tamamlayacak:

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Ulaştırma Bakanlığı Yeni İpekyolu Projesi için düğmeye bastı! 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Basra'dan Türkiye sınırına kadar uzanan kara ve demiryolu ulaştırma koridoru olarak bilinen bölgenin yeni İpekyolu olacak projeyle ilgili sürecin hızlandığını belirtti.

Tekfen İnşaat, 100 milyon dolarlık projeye tekrar başlıyor!

Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila Petrol Sahası’ndaki 100 milyon dolarlık projenin inşasına pandemi koşulları nedeniyle ara veren Tekfen İnşaat, projeye yeniden başlıyor.

Tekfen, yarım kalan projesine yeniden başlıyor!

Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila Petrol Sahası’ndaki 100 milyon dolarlık projenin inşasına pandemi koşulları nedeniyle ara veren Tekfen İnşaat, yeni alınan kararla projenin kalan kısmı için ilave kapsamla yeniden işbaşı yapacak.

Ayetullah Ali Hamaney, Basra Körfezi'ndeki adalarda yerleşim yerleri kuruyor!

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Basra Körfezi'ndeki adalarda yerleşim yerleri kurulması için talimat verdi... 

Karmod, Bahreyn’de 3 ayrı şantiye bina projesini tamamladı!

Karmod, Basra Körfezi'nde ada ülkesi olan Bahreyn’de üç ayrı şantiye binası projesini tamamladı ve teslimlerini gerçekleştirdi.

Al Khobar Mixed Use projesine Architizer Awards’tan ödül!

Avcı Architects tarafından Suudi Arabistan’ın en büyük metropolitan bölgesinin Basra Körfezi kıyısında tasarlanan “Al Khobar Mixed Use” projesi Architizer A+ Awards’ta “Popular Choice” ödülünün kazananı oldu.

Çalık Holding, Basra’da liman projesi kazandı!

Çalık Holding’e ait iki şirket, Basra’da önemli bir ihale aldı. Şirketler Gap İnşaat ve Çalık Enerji, Basra Limanı’nın yenilenmesi ve rehabilitasyonu ihalesini kazandı...

Bahreyn'e 25 bin yeni konut inşa edilecek!

Basra Körfezi'nde yer alan Bahreyn'de enerji, konut ve sağlık sektörlerinde önemli projeler hayata geçirilecek. Bölgede 25 bin konutun yapımı için sözleşme imzalandı.

Midtown Selenium by Deyaar'da hemen tapu fırsatı!

Aşçıoğlu, Midtown Selenium by Deyaar’da 19 bin 900 USD tutarındaki yüzde 10’luk peşinatı ödeyenlere hemen tapu teslim imkânıyla Ortadoğu’nun ve Basra Körfezi’nin ticaret, alışveriş ve turizm merkezi Dubai’de yaşamın kapılarını aralıyor.

Irak'ta Basra Uygarlık Müzesi açıldı!

Irak'ın güneyindeki Basra kentinde "Basra Uygarlık Müzesi" açıldı. Milattan yaklaşık 300 yıl önceye ait eserlerin sergilendiği müzeye, vatandaşlar ilgi gösterdi.

Basra harap olduktan sonra!

Kayseri Haber Gazetesi köşe yazarı Kadir Dayıoğlu bugün köşesinde " Basra harap olduktan sonra.. " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

UMM Enerji İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

UMM Enerji İnşaat Anonim Şirketi, Uğur Er Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Mustafa Hacıkerimoğlu Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 100 bin TL sermaye ile 13 Mayıs'ta Beşiktaş, Kültür Mahallesi'nde kuruldu.

 basra Umm Qasr Limanı Haberi

 basra Umm Qasr Limanı

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yeni proje hakkında açıklama yaptı. 

Enka İnşaat ve Aloreen Investment Ltd. arasında Umm Qasr Basra Çok Amaçlı Terminal, Konteyner Terminal Sahası 5, Rıhtım Duvarı ve Deniz İşleri projesi imzalandı. Irak Basra'da Umm Qasr Limanı içerisinde yer alan projenin mühendisliği ve inşası Enka tarafından yapılacak. Toplam 74 milyon ABD Doları olan ve 14 ayda tamamlanması öngörülen proje beton bloklu rıhtım özelliği taşıyor.

Enka İnşaat'ın KAP açıklaması: 
ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. ve Aloreen Investment Ltd. (Terminal Investment Limited Holding S.A. ve Misnak International DWC - LLC iştiraki) arasında Umm Qasr Basra Çok Amaçlı Terminal, Konteyner Terminal Sahası 5, Rıhtım Duvarı ve Deniz İşleri projesi imzalanmıştır. Irak Basra'da Umm Qasr Limanı içerisinde yer alan...