02 / 05 / 2024

Bat Pazarı kentsel tasarım

Bat Pazarı kentsel tasarım

Bat Pazarı'na Başkent modeli kentsel tasarım uygulandı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla Bat Pazarı'na yönelen Büyükşehir'in mühendis ve mimarları, şehir estetiğine farklı bir hava kazandırdı...

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilen 404 ofis ve 215 dükkanın, 5 Kasım Pazar günü hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Batı Akdeniz'in ihracatında lider ülke Rusya oldu!

Yaş sebze meyveden demir ve demir dışı metallere, kimyadan madencilik ürünlerine, tekstilden toprak sanayiye kadar birçok sektörde üretim gerçekleştiren Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki ihracatçıların en büyük pazarını Rusya oluşturuyor.

Sel felaketinin çözümü kentsel dönüşüm!

Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketler nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı. Yıkılan evlerle ilgili değerlendirme yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu çözümün kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. 

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Nevşehir Karasoku Kentsel Dönüşüm'ün ihalesi tamam!

TOKİ Nevşehir Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etabında gerçekleşecek konut ve dükkanlar için ihale gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasıyla beraber eski sebze ve zahire pazarı bölgesinde inşa edilecek 41 konut ve 31 dükkan için inşaat çalışmaları yapılacak

İş Bankası kentsel dönüşüm kredisi 2019!

İş Bankası riskli yapı raporu bulunan bölgelerde yer alan taşınmaz sahiplerine devlet destekli kentsel dönüşüm kredileri kullandırıyor. İş Bankası’nın uyguladığı devlet destekli kentsel dönüşüm kredilerini Kredi Pazarı araştırdı.

Erzurum Bat Pazarı'na kentsel dokunuş!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yeni bir projeye daha başladı.

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 2 Aralık'ta başlıyor!

“Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı” 2 Aralık 2017 den itibaren İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde Cumartesi-Pazar günleri dersler olacak şekilde başlıyor.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sorunu çözülüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 5 Şubat 2017 Pazar günü temel atma töreninin gerçekleşeceğini söyledi.

Konya Ereğli'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Eski Sanayi Çarşısı ve Eski Buğday Pazarı'nın bulunduğu alanların Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu'nun imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak kentsel dönüşüm alanına dönüştürüldüğü açıkladı.

Mersin Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk ve Silifke Caddeleri ile Yoğurt Pazarı, Ulu Camii çevresi, Taş Bina çevresinde Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında başlattığı çalışmalarda sona gelindi.

Mamak Kıbrıs Kapalı Pazar Yeri'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Kentsel dönüşüm başta olmak üzere Mamak’ta dev projelere imza atan Mamak Belediyesi yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Mamak Belediyesi Kıbrıs Mahallesi’nde yapımına başladığı Kıbrıs Kapalı Pazar Yeri, Aile ve Gençlik Merkezi projesini yüzde 70 oranında tamamladı.

İMSAD'dan fabrikalar için kentsel dönüşüm talebi!

İMSAD, konutlara olduğu gibi fabrikalara da kentsel dönüşümün yapıldığı gibi bir proje uygulanmasını talep etti. İMSAD, Endrüstriyel dönüşümün gerçekleşmesi halinde; eski, sağlıksız binaların yerine, Batı ile rekabet edebilecek sanayi yatırımlarının olacağını savunuyor.

Bat Pazarı kentsel tasarım Haberi

Bat Pazarı kentsel tasarım

ERZURUM'un en eski ticaret merkezlerinden biri olan Bat Pazarı'na Başkent modeli kentsel tasarım uygulandı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla Bat Pazarı'na yönelen Büyükşehir'in mühendis ve mimarları, şehir estetiğine farklı bir hava kazandırdı. Ankara Altındağ Evleri'nin modelini Erzurum'a uygulayan harika eller, halktan büyük ilgi gördü. İlgili yerdeki bütün işyerleri ahşapla stilize edilip, baştan aşağı boyaııdı. Çiçek ve saksılarla süslenen Bat Pazan'ndaki iş yerlerinin yeni görünümüne Erzurumlular hayran kaldı. 1930'lu yıllardan günümüze kadar gelen tarihi misyonu dikkate alınarak yapılan çalışmada, Bat Pazarı'nda bütün işyerleri ücretsiz bir şekilde bakımdan geçirildi. Vatandaşlar, Erzurum'un güzelleşmesi için büyük çaba harcayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e şükranlarını sundu.Tarihi ticaret yolları üzerinde bulunan Erzurum'da türkülere konu olan Erzurum'un çarşıları, Büyükşehir Bclediyesi'ncc yeniden restore ediliyor. Kongre,...